Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Obozy i kolonie w Polsce Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie


Obozy młodzieżowe i kolonie w Polsce

Obozy młodzieżowe

Białka Tatrzańska - Konwent Manga i AnimeBiałka Tatrzańska - Konwent Manga i Anime8 dniwiek 10-19 lat
Białka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery TagBiałka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery Tag8 dniwiek 10-19 lat
Białka Tatrzańska - Stoprocent RekreacjaBiałka Tatrzańska - Stoprocent Rekreacja8 dniwiek 7-19 lat
Białka Tatrzańska - Szkółka NarciarskaBiałka Tatrzańska - Szkółka Narciarska8 dniwiek 7-19 lat
Białka Tatrzańska - Szkółka SnowboardowaBiałka Tatrzańska - Szkółka Snowboardowa8 dniwiek 7-19 lat
Białka Tatrzańska - Termalny RelaksBiałka Tatrzańska - Termalny Relaks8 dniwiek 10-19 lat
Białka Tatrzańska - Warsztaty Artystyczno - ProjektoweBiałka Tatrzańska - Warsztaty Artystyczno - Projektowe8 dniwiek 7-19 lat
Wisła - obóz narciarskiWisła - obóz narciarski8 dniwiek 12-18 lat
Wisła - obóz rekreacyjnyWisła - obóz rekreacyjny8 dniwiek 12-18 lat
Wisła - obóz snowboardowyWisła - obóz snowboardowy8 dniwiek 12-18 lat

Piękne krajobrazy, wysokie góry, piaszczyste plaże nad Morzem Bałtyckim to jest Polska. Obozy i kolonie w Polsce oferują rozrywkę dla wszystkich. Jednak dla starszych dzieci są to obozy młodzieżowe. Kolonie i obozy dla dzieci organizowane w Polsce stanowią alternatywę dla wyjazdów zagranicznych. Jako uczestnik wybierasz rodzaj obozu, który cię interesuje. Nasze obozy i kolonie w Polsce zapewniają rozwijanie umiejętności, naukę pracy w grupie, rozrywki, poznanie nowych znajomości i nowych miłości :). Każdy oczywiście wypocznie, zarówno poprzez aktywne gry i zabawy, jak i leniuchowanie. Poza tym każdy nasz program oferuje zwiedzanie, które doda nam wrażeń oraz wiedzy o Polsce. Wyjazd nad Bałtyk, czy na Mazury albo w Góry to świetny pomysł na pierwszą kolonię lub obóz naszego dziecka, zanim zdecyduje się na zagraniczne wojaże. Obozy letnie realizowane w Polsce są nie mniej atrakcyjne niż obozy zagraniczne, a ich programy bogate są w urozmaicone zajęcia, liczne wycieczki, dodatkowe kursy, imprezy i zabawy.Zapraszamy na kolonie i obozy krajowe w górach, nad morzem oraz nad jeziorami. Nasze obozy dla dzieci nad Bałtykiem, nad najpiękniejszymi polskimi jeziorami czy też w górach to wspaniała przygoda podczas wakacji - polecamy obozy i kolonie na Kaszubach, pojezierzu Drawskim i na Mazurach. Piaszczyste plaże zapraszają do takich miejscowości jak Dąbki, Kołobrzeg, Łazy, Międzyzdroje, Łeba czy Świnoujście. Spędź z nami niebanalnie czas nad przepięknymi akwenami Mazur, Bałtyku, Gór, na obozach żeglarskich, windsurfingowych, militarnych, artystycznych, czy też korzystając z wielu ofert obozów rekreacyjnych. Nie zapominajmy też o Polskich górach i jeziorach - proponujemy sprawdzone i bezpieczne wakacje dla dzieci i młodzieży w Bieszczadach, Pieninach, Tatrach, Sudetach, Pojezierzu Drawskim, Borach Tucholskich, czy też Puszczy Noteckiej.
Kolonie i obozy młodzieżowe przeznaczone są dla dzieci i młodzieży szkolnej w wieku od 8 do 18 lat. Obozy i kolonie organizowane przez nas odbywają się zarówno w Polsce jak i za granicą, nad morzem, nad jeziorami, w górach oraz w centrum Polski, gdzie każdy znajdzie dla siebie ciekawe miejsce na wyjazd w wakacje. Od lat organizujemy kolonie i obozy młodzieżowe chcąc zapewnić Wam najlepsze programy sportowe oraz tematyczne na wakacyjny wypoczynek bo wiemy, że każdy uczestnik ma różne upodobania i zainteresowania. Organizujemy obozy sportowe, windsurfingowe, żeglarskie, rekreacyjne, a także artystyczne oraz przygodowe, militarne czy survivallowe to tylko nieliczne z propozycji jakie Wam proponujemy na wakacje. Ciekawe miejsca wypoczynku, zwiedzanie, zabawa, odpoczynek, rekreacyjny chillout połączony z niepowtarzalnymi programami oraz szeroki wybór aktywności to gwarancja spędzenia wspaniałych wakacji. Programy i zajęcia realizowane są przez wykwalifikowaną kadrę, tak aby zapewnić potrzeby i oczekiwania uczestników i ich rodziców, a czas wolny pozwoli poznać nowych przyjaciół.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR