Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Obozy i kolonie Sporty grupowe Sporty wodne Sporty indywidualne Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki


Obozy młodzieżowe i kolonie sportowe:
sporty grupowe, wodne i indywidualne

Obozy młodzieżowe
Polska
Białka Tatrzańska - Szkółka Narciarska Białka Tatrzańska - Szkółka Narciarska 8 dni wiek 7-19 lat
Białka Tatrzańska - Szkółka Snowboardowa Białka Tatrzańska - Szkółka Snowboardowa 8 dni wiek 7-19 lat
Bieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną Bieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną 8 dni wiek 7-19 lat
Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną 8 dni wiek 7-19 lat
Czarna Góra -  Obóz narciarski Czarna Góra - Obóz narciarski 8 dni wiek 7-19 lat
Czarna Góra -  Obóz snowboardowy Czarna Góra - Obóz snowboardowy 8 dni wiek 7-19 lat
Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Piłki Nożnej Kołobrzeg - Obóz Piłki Nożnej 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Pływacki Kołobrzeg - Obóz Pływacki 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Sportowy Kołobrzeg - Obóz Sportowy 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Tenisa Ziemnego Kołobrzeg - Obóz Tenisa Ziemnego 11 dni wiek 7-18 lat
Korbielów - obóz narciarski Korbielów - obóz narciarski 8 dni wiek 8-18 lat
Korbielów - obóz snowboardowy Korbielów - obóz snowboardowy 8 dni wiek 8-18 lat
Murzasichle - obóz narciarski Murzasichle - obóz narciarski 8 dni wiek 8-14 lat
Poronin + 1 dzień Chopok - obóz narciarski Poronin + 1 dzień Chopok - obóz narciarski 8 dni wiek 10-18 lat
Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy 8 dni wiek 10-18 lat
Szczyrk - obóz narciarski Szczyrk - obóz narciarski 8 dni wiek 8-18 lat
Szczyrk - obóz snowboardowy Szczyrk - obóz snowboardowy 8 dni wiek 8-18 lat
Świnoujście - Obóz MultiSPORT Świnoujście - Obóz MultiSPORT 11 dni wiek 12-18 lat
Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR 11 dni wiek 7-18 lat
Tatry Snow Camp Multisport Tatry Snow Camp Multisport 8 dni wiek 12-18 lat
Tatry Snow Camp Narciarski Tatry Snow Camp Narciarski "Sport" 8 dni wiek 12-18 lat
Tatry Snow Camp Snowboardowy Tatry Snow Camp Snowboardowy 8 dni wiek 12-18 lat
Tresna - obóz narciarski Tresna - obóz narciarski 8 dni wiek 9-18 lat
Tresna - obóz snowboardowy Tresna - obóz snowboardowy 8 dni wiek 9-18 lat
Wisła - obóz narciarski Wisła - obóz narciarski 8 dni wiek 12-18 lat
Wisła - obóz snowboardowy Wisła - obóz snowboardowy 8 dni wiek 12-18 lat
Zakopane - obóz narciarski Zakopane - obóz narciarski 8 dni wiek 8-18 lat
Zakopane - obóz snowboardowy Zakopane - obóz snowboardowy 8 dni wiek 8-18 lat

Zagranica
Austria - Kanzelhohe - obóz narciarsko snowboardowy Austria - Kanzelhohe - obóz narciarsko snowboardowy 10 dni wiek 8-20 lat
Słowacja - Chopok - obóz narciarski i snowboardowy Słowacja - Chopok - obóz narciarski i snowboardowy 8 dni wiek 13-18 lat
Słowacja - Donovaly - obóz narciarski Słowacja - Donovaly - obóz narciarski 8 dni wiek 13-18 lat
Słowacja - Donovaly - obóz snowboardowy Słowacja - Donovaly - obóz snowboardowy 8 dni wiek 13-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz narciarski Włochy - Pinzolo - obóz narciarski 10 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz narciarski - samolot Włochy - Pinzolo - obóz narciarski - samolot 8 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz narciarski race Włochy - Pinzolo - obóz narciarski race 10 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz narciarski race - samolot Włochy - Pinzolo - obóz narciarski race - samolot 8 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy 10 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy - samolot Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy - samolot 8 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle 10 dni wiek 12-18 lat
Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle - samolot Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle - samolot 8 dni wiek 12-18 lat

Tak naprawdę najbardziej popularne na całym świecie dyscypliny sportowe to sporty grupowe. Najbardziej popularni sportowcy to ci, którzy występują w grach zespołowych. Sporty grupowe podbijają media ponieważ są bardzo widowiskowe i przyciągają uwagę widzów przez długi czas. Zapraszamy do wyjazdu z nami na obozy sportów grupowych.
Sporty wodne to temat szeroki jak woda. Możemy rozpocząć od zwykłego pływania. Ciężko policzyć ile mamy stylów pływackich a jeszcze ciężej wyodrębnić dyscypliny, które są rozgrywane na zawodach. W wodzie możemy również nurkować bez lub z odpowiednim sprzętem. Możemy uprawiać sporty wodne przy użyciu urządzeń typu żaglówka, windsurfing. Sprawdź jak wyglądają u nas obozy sportów wodnych - zapraszamy.
W przeszłości to sporty indywidualne wiodły prym. Królowa sportu to przecież lekkoatletyka. Biegano, ciskano, walczono indywidualnie. Wygrywał ten kto był najszybszy, najzwinniejszy, najsilniejszy. Każdy zawodnik, który nie był pierwszy był tym przegranym. Sprawdź jak wyglądają u nas obozy sportów indywidualnych - zapraszamy.
Kolonie i obozy młodzieżowe przeznaczone są dla dzieci i młodzieży szkolnej w wieku od 8 do 18 lat. Obozy i kolonie organizowane przez nas odbywają się zarówno w Polsce jak i za granicą, nad morzem, nad jeziorami, w górach oraz w centrum Polski, gdzie każdy znajdzie dla siebie ciekawe miejsce na wyjazd w wakacje. Od lat organizujemy kolonie i obozy młodzieżowe chcąc zapewnić Wam najlepsze programy sportowe oraz tematyczne na wakacyjny wypoczynek bo wiemy, że każdy uczestnik ma różne upodobania i zainteresowania. Organizujemy obozy sportowe, windsurfingowe, żeglarskie, rekreacyjne, a także artystyczne oraz przygodowe, militarne czy survivallowe to tylko nieliczne z propozycji jakie Wam proponujemy na wakacje. Ciekawe miejsca wypoczynku, zwiedzanie, zabawa, odpoczynek, rekreacyjny chillout połączony z niepowtarzalnymi programami oraz szeroki wybór aktywności to gwarancja spędzenia wspaniałych wakacji. Programy i zajęcia realizowane są przez wykwalifikowaną kadrę, tak aby zapewnić potrzeby i oczekiwania uczestników i ich rodziców, a czas wolny pozwoli poznać nowych przyjaciół.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR