Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Promocja Obozy i kolonie w Polsce Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Promocje i Last Minute dla młodzieży



Obozy młodzieżowe
Polska
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Konwent Manga i Anime od 1699 zł 1999 zł
21.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Obóz Narciarsko - Paintballowy - Archery Tag od 1799 zł 2099 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery Tag od 1799 zł 2099 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Obóz Snowboardowy - Paintballowy - Archery Tag od 1799 zł 2099 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Stoprocent Rekreacja od 1699 zł 1999 zł
21.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Szkółka Narciarska od 1749 zł 2049 zł
21.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Szkółka Snowboardowa od 1749 zł 2049 zł
21.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Termalny Relaks od 1849 zł 2149 zł
21.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Warsztaty Artystyczno - Projektowe od 1699 zł 1999 zł
21.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną od 1499 zł 1799 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko - Obóz rekreacyjny Bieszczadzka Adrenalina od 1599 zł 1899 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną od 1499 zł 1799 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Brenna - obóz jeździecki od 1999 zł 2299 zł
11.02.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Brenna - obóz przygodowy od 1699 zł 1999 zł
11.02.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Czarna Góra - Obóz narciarski od 1649 zł 1949 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Czarna Góra - Obóz snowboardowy od 1649 zł 1949 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Czarna Góra - Konwent Mangi i Anime od 1649 zł 1949 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Kolonia Rekreacyjna od 2399 zł 2799 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-12
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej od 2999 zł 3399 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Piłki Nożnej od 2399 zł 2799 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Pływacki od 2549 zł 2949 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Rekreacyjny od 2399 zł 2799 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Sportowy od 2399 zł 2799 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Street Dance od 2399 zł 2799 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Tenisa Ziemnego od 2549 zł 2949 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Zachodniopomorskie Parki Wodne od 2549 zł 2949 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Korbielów - obóz narciarski od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Korbielów - obóz rekreacyjny od 1899 zł 2199 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Korbielów - obóz snowboardowy od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - 10 Krajów w 10 Dni od 2449 zł 2849 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - 16 Przygód nad Morzem od 2449 zł 2849 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - Art Camp od 2449 zł 2849 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - English Camp od 2349 zł 2749 zł
08.08.2023 (11 dni) wiek 13-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - Kolonia Rekreacyjna od 2349 zł 2749 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-12
Dojazd autokarem Międzywodzie - Obóz Rekreacyjny od 2349 zł 2749 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - Obóz Wychowawca Kolonijny od 2599 zł 2999 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - Taniec Nowoczesny od 2349 zł 2749 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzyzdroje - Kolonia Rekreacyjna od 2599 zł 2999 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-12
Dojazd autokarem Międzyzdroje - Obóz Języka Angielskiego od 2599 zł 2999 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 7-16
Dojazd autokarem Międzyzdroje - Obóz Rekreacyjny od 2599 zł 2999 zł
25.06.2023 (11 dni) wiek 12-16
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz języka angielskiego od 1599 zł 1899 zł
18.02.2023 (8 dni) wiek 8-14
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz Minecraft od 1599 zł 1899 zł
18.02.2023 (8 dni) wiek 8-14
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz narciarski od 1599 zł 1899 zł
18.02.2023 (8 dni) wiek 8-14
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz Tatrzańskie Parki Wodne od 1699 zł 1999 zł
18.02.2023 (8 dni) wiek 8-14
Dojazd autokarem Poronin + 1 dzień Chopok - obóz narciarski od 1849 zł 2149 zł
28.01.2023 (8 dni) wiek 0-0
Dojazd autokarem Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy od 1849 zł 2149 zł
28.01.2023 (8 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Poronin - Tatralandia i inne zimowe Aquaparki od 1949 zł 2249 zł
28.01.2023 (8 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Szczyrk - obóz narciarski od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Szczyrk - obóz snowboardowy od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Kolonia Rekreacyjna od 2099 zł 2499 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 7-12
Dojazd autokarem Świnoujście - Manga od 2149 zł 2549 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Języka Hiszpańskiego od 2099 zł 2499 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz MultiSPORT od 2149 zł 2549 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Odkrywamy Japonię od 2149 zł 2549 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR od 2799 zł 3199 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Rekreacyjny od 2099 zł 2499 zł
19.08.2023 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Tatry Snow Camp Multisport od 2549 zł 2849 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Tatry Snow Camp Narciarski "Sport" od 2549 zł 2849 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Tatry Snow Camp Snowboardowy od 2249 zł 2549 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Tresna - obóz narciarski od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 9-18
Dojazd autokarem Tresna - obóz przygodowy od 1799 zł 2099 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 9-16
Dojazd autokarem Tresna - obóz RPG CAERBANNOG od 2099 zł 2399 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 13-20
Dojazd autokarem Tresna - obóz snowboardowy od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 9-18
Dojazd autokarem Uniejów - jazda konna od 2749 zł 3049 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 10-16
Dojazd autokarem Uniejów - Kiki - jazda konna od 2749 zł 3049 zł
28.01.2023 (8 dni) wiek 10-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny - Termalna Przygoda od 1899 zł 2199 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - zimowisko paintballowe od 1999 zł 2299 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 10-16
Dojazd autokarem Wisła - obóz narciarski od 1649 zł 1949 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Wisła - obóz rekreacyjny od 1849 zł 2149 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Wisła - obóz snowboardowy od 1649 zł 1949 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Zakopane - obóz narciarski od 1699 zł 1999 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Zakopane - obóz snowboardowy od 1699 zł 1999 zł
14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18




Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR