Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy - regiony w Polsce Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie

Kolonie i obozy młodzieżowe w Polsce

Kolonie i obozy młodzieżowe - Beskid Śląski i Żywiecki
Beskid Śląski położony na terenie Karpat Zachodnich, sąsiadujący z Beskidem Żywieckim, to miejscowości piękne i urozmaicone krajobrazowo. Dwa największe wzniesienia Beskidu Śląskiego to Barania Góra i Skrzyczne leżące u podnóża rzeki Wisły. Teren ten idealny jest na wypoczynek i rekreację. Można tam odwiedzić rezerwaty przyrody, tamtejsze miejsca kultury i tradycji jak np. znajdującą się niedaleko wieś Koniaków, słynącą z przepięknych haftów, wybrać się na wędrówkę pieszą czy rowerową, po drodze korzystając z usług schroniska. Atrakcji nie zabraknie również zimą, gdyż teren ten słynie z odbywających się tam skoków narciarskich.
Kolonie i obozy młodzieżowe w Bieszczadach
Bieszczady położne są w województwie podkarpackim i będące najbardzej wysuniętą częścią Karpat Wschodnich. Jest on dosyć słabo zaludniony, co sprawia że rozkwita tam natura, nie skażona przez człowieka. Widnieją tam przepiękne krajobrazy, które doceni miłośnik każdego rodzaju wędrówek. Podczas zwiedzania można natknąć się na dwie grupy etniczne Łemków i Bojków, którzy zaprezentują nam swoją kulturę. Jest tam również wiele zabytków, które przybliżą nam region bieszczadzki jeszcze bardziej, jak np. przeróżne skanseny, muzea, rezerwaty przyrody czy inne zabytki kultury. Dodatkowo można liczyć na ciszę i spokój, która sprawi że nasz odpoczynek będzie udany.
Kolonie i obozy młodzieżowe w Borach Tucholskich
Bory Tucholskie leżące w województwie kujawsko-pomorskim, słyną z porastającej tam płaskiej równinny sandrowej, która posiada wiele dolin rzecznych, wydm czy rynn. Region ten słynie z przepięknych lasów sosnowych i krajobrazów. Jedną z największych atrakcji regionu jest Park Narodowy Bory Tucholskie, położony częściowo w województwie pomorskim, w którym warto udać się do punktów widokowych umiejscowionych przy jeziorach. W samym regionie można natknąć się na tętniącą życiem przyrodę, uprawiać różne aktywności jak np. wędrówki pisze, można skorzystać z dobrze rozwiniętych szlaków rowerowych, szlaków konnych czy uprawiać kajakarstwo.
Kolonie i obozy młodzieżowe w Górach Świętokrzyskich
Góry Świętokrzyskie to łańcuch górski, położony na Wyżynie Kieleckiej, którego najwyższym wzniesieniem jest Łysica. Dysponuje malowniczymi krajobrazami i wieloma atrakcjami. Świętokrzyski Park Narodowy to jedna z atrakcji tego regionu. Można tam zwiedzić Muzeum Przyrodnicze Parku czy kompleks klasztorny Benedyktynów. W samym parku znajduje się wiele szlaków turystycznych, które umożliwiają piesze wędrówki. W regionie można zwiedzić wiele atrakcji jak Jaskinię Raj, czy dwa zamki, zamek Krzyżtopór w Ujeździe czy zamek królewski w Chęcinach. Region ten spodoba się na pewno każdemu podróżnikowi!
Kolonie i obozy młodzieżowe na Lubelszczyźnie
Lubelszczyzna to tereny we wschodniej części Polski. Jest to idealne miejsce na wypoczynek jak i aktywne spędzanie czasu wolnego. Region ten dysponuje wieloma atrakcjami. Jedną z nich jest Muzeum Wsi Lubelskiej w którym można cofnąć się w czasie. Jest tam wiele skansenów, muzeów, parków tematycznych, rezerwatów czy ścieżek pieszych jak i rowerowych. Można wybrać się do Roztoczańskiego Parku Narodowego aby podziwiać dzikie zwierzęta objęte ochroną, jak np. rysie, wilki, jelenie czy sarny. Dodatkową atrakcją może okazać się zwiedzanie miasta Lublin, które posiada długą i ciekawą historię. Więc jeśli jesteś zainteresowany, poznać bliżej ten region zapraszamy!
Kolonie i obozy młodzieżowe w Małopolsce
Małopolska nazywana historyczną krainą to wiele zabytków, tajemnic i historii. Zachęca swoimi urozmaiconymi krajobrazami oraz tradycją którą możemy spotkać na każdym kroku. Wiele jest tu zabytków i miast znanych już od wieków takich jak Kraków, miasto królów Polski, w którym możemy podziwiać zamek na Wawelu, owiany swoją historią o smoku wawelskim. Dla lubiących góry i krajobraz zachodzącego słońca na ich tle, mamy Tatry i ich najwyższy szczyt Gerlach. Nie można również zapomnieć o licznych Parkach Narodowych, których jest tu najwiecej czy rezerwatach przyrody. Region ten dzięki swojej różnorodności sprawia że niezależnie od upodobań każdy znajdzie tam coś dla siebie!
Kolonie i obozy młodzieżowe na Mazurach
Idealny wypoczynek to wypoczynek na Mazurach wśród odgłosów natury i przepięknych widoków? Region warmińsko-mazurski może poszczycić się największymi i najdłuższymi jeziorami takimi jak Śniardwy, Mamry czy Nidzkie. Każdy miłośnik spędzania czasu na łowieniu ryb czy pływaniu będzie tam szczęśliwy! Mazury dysponują wieloma atrakcjami i aktywnościami. Począwszy od kajakarstwa, wakeboardingu do żeglarstwa które jest możliwe dzięki licznym jeziorom i dobrze rozwiniętym kanałom. Ponadto Mazury to również inne atrakcje jak np. Kanał Elbląski, Wilczy Szaniec czy też zamki i muzea.
Kolonie i obozy młodzieżowe - Morze Bałtyckie
Region pomorski to bez wątpienia jeden z najpiękniejszych zakątków Polski. Szum fal, odgłosy mew i zachody słońca, sprawiają że kto jedzie wypocząć nad polskie morze wraca szczęśliwszy. Jest wiele aktywności jakie zapewnia nam wypoczynek nad morzem. Można wybrać się na piaszczyste wydmy, rowerem czy też pieszo, odwiedzić latarnie morskie, przepłynąć się statkiem, poznać bliżej kulturę i tradycje Kaszubów, uprawiać windsurfing, pograć w siatkówkę na plaży czy zwiedzić miejscowość w której się przebywa, a najlepiej całe wybrzeże! Spacery brzegiem morza, pozwolą Ci zrelaksować się i poprawią twoje samopoczucie, a wdychany jod sprawi że zyskasz odporność. Jeśli chciałbyś spędzisz swoje wakacje nad morzem bałtyckim, zapraszamy!
Kolonie i obozy młodzieżowe na Opolszczyźnie
Opolszczyzna to przepiękne miasta z bogatą historią. Leżące nad rzeką Odrą miasto zachęca do zwiedzania i poznania bliżej każdego, kto przejeżdża obok. Region ten posiada wiele zabytków takich jak, przepiękny Zamek w Mosznej czy Muzeum Wsi Opolskiej. Dla lubiących inne atrakcje niż zwiedzanie zamków, znajdzie się Zoo czy też Park Dinozaurów. Można tam uprawiać kajakarstwo, żeglugę czy łowić ryby na jeziorze Nyskim lub Turawskim. Aktywności i atrakcji jakie zapewnia Opolszczyzna jest jeszcze więcej, więc jeśli chcesz zobaczyć je wszystkie, jedź z nami!
Kolonie i obozy młodzieżowe na Podlasiu
Podlasie to przede wszystkim piękne krajobrazy i cuda natury. Jeśli kochasz przebywać pośród przyrody wybór tego miejsca będzie idealny! Region ten dysponuje aż trzema Parkami Narodowymi Białowieskim, Narwiańskim i Biebrzańskim, których symbolem jest żubr. Fajną alternatywą będzie również wybranie się i spacer po Puszczy Knyszyńskiej, słynącej z dużych kompleksów leśnych. Dodatkowo mamy wiele miejsc i zabytków takich jak Pałac Branickich w Białymstoku, różne muzea, rezerwaty przyrody, meczety czy skanseny. Jeśli chcesz poznać bliżej przyrodę, jedźmy na Podlasie!
Kolonie i obozy młodzieżowe w Pieninach
Pieniny leżące w południowej Polsce, to pasmo górskie, słynące z przepięknych krajobrazów. Jest bardzo popularnym miejscem do wypoczynku i rekreacji, dzięki dobrze rozwiniętej infrastrukturze i komunikacji. Zachęca każdego miłośnika gór, ale i nie tylko. Pieniny to nie tylko Trzy Korony z których rozpościera się widok na inne atrakcje jak Przełom Dunajca, uznawany za jeden z najpiękniejszych miejsc w Polsce, Wąwóz Homole czy zamek w Niedzicy. Można tam wypocząć na wiele sposobów, zwiedzając czy też praktykować turystykę wędrowną.
Kolonie i obozy młodzieżowe - Pojezierze Drawskie
Pojezierze Drawskie leżące w województwie zachodniopomorskim, słynie przede wszystkim z przepięknych widoków i przyrody. Znajduje się tam Drawski Park Krajobrazowy, w którym podziwiać możemy wiele gatunków, zwierząt jak i roślin. Niedaleko znajduje się miejscowość Czaplinek, w której to znajdują się punkty widokowe na jezioro Drawsko czy tez ruiny zamku Drahim w Starym Drawsku. Oprócz zwiedzania i poznawania okolicy, można uprawiać tam wiele innych aktywności jak kajakarstwo, wędkarstwo czy nurkowanie. Znajdują się tam też liczne szlaki piesze jak i rowerowe, dlatego każdy kto lubi aktywny wypoczynek będzie tam szczęśliwy!
Kolonie i obozy młodzieżowe w Sudetach
Sudety to łańcuch górski położony w województwie dolnośląskim, po stronie Polskiej i Czeskiej. Są to góry dosyć zróżnicowane krajobrazowo, z których rozciągają się dwie kotliny Kłodzka i Jeleniogórska. Jest to obszar w którym dominuje wiele atrakcji takich jak zamek Książ w Wałbrzychu, Jaskinia Niedźwiedzia czy też Błędne Skały znane z filmu "Opowieści z Narnii". Oczywiście wśród atrakcji nie mogłoby zabraknąć samego szczytu Sudetów czyli Śnieżki z której rozpościera się przepiękny widok na okolicę. Tak więc jeśli jesteś zainteresowany poznaniem bliżej Sudetów zapraszamy!
Kolonie i obozy młodzieżowe w Tatrach
Tarty to najpopularniejsze góry w Polsce. Leżące w województwie małopolskim, są największym wzniesieniem Karpat, a ich największym szczytem jest Gerlach, leżący po stronie słowackiej, zaś po stronie polskiej są to Rysy. Tatry zachęcają swoimi urokami i niesamowitymi widokami. Jest tam wiele atrakcji takich jak jeziora: Morskie Oko czy Czarny Staw, okolice te słyną również z wodospadów z czego najpopularniejsze z nich to Wodogrzmoty Mickiewicza czy Siklawa. Dla lubiących wędrówki górskie mamy Rysy, Kasprowy Wierch czy też Giewont. Oczywiście nie mogłoby zabraknąć zwiedzania Zakopanego słynącego ze swojego góralskiego uroku, oraz tradycji. Każdy kto choć raz był w tych okolicach, na pewno będzie chciał powrócić znowu.
Kolonie i obozy młodzieżowe - Wyżyna Karakowsko-Częstochowska
Wyżyna Krakowsko-Częstochowska to rejon w którym bez wątpienia, jedną z największych atrakcji jest Szlak Orlich Gniazd biegnący z Krakowa do Częstochowy, w którym głównymi atrakcjami są zamki, znajdujące się na szlaku. Oprócz szlaku znajduje się tam również wiele innych atrakcji, jak Pustynia Błędowska, nazywana największa pustynią w Polsce, czy Ojcowski Park Narodowy. Ponadto odwiedzenie samej Częstochowy słynącej z obrazu Czarnej Madonny na Jasnej Górze, i bliższe poznanie miasta może okazać się wspaniałą przygodą. Region ten urozmaicony jest krajobrazowo co pozwala na aktywny wypoczynek, wszystkim którzy zechcą odwiedzić to wspaniałe miejsce.
Kolonie i obozy młodzieżowe - Ziemia Łódzka
Łódź to bez wątpienia jeden z najstarszych zakamarków w Polsce, posiadający swoją historię i znany głównie z włókiennictwa. Jest idealną domeną dla lubiących połączenie nowoczesności z pozostałościami po dawnych czasach. Ziemia łódzka posiada wiele zakątków wartych zobaczenia jak np. pałac w Nieborowie czy zamek w Inowłodzu. Fajną alternatywą będzie wybranie się do Łęczycy i zwiedzanie zamku, w którym to miał mieszkać sam Diabeł Boruta, znany z legend. W sercu regionu czyli Łodzi warto wybrać się na ulicę Piotrkowską, jedną z najdłuższych ulic w Europie, dla lubiących zwiedzanie można pójść do Pałacu Poznańskiego czy leżącej obok Manufaktury, będącej niegdyś zakładem włókienniczym. W Łowiczu powitają was łowiczanie, którzy przedstawią wam swoje zwyczaje i pokażą wzory łowickie. Istnieje również możliwość wybrania się na przejażdżki rowerowe czy piesze po okolicy.
Kolonie i obozy młodzieżowe w Puszczy Noteckiej
Puszcza Notecka leżąca w województwie wielkopolskim, to kompleks leśny reprezentujący głównie lasy sosnowe. Znajduje się tam aż 16 rezerwatów przyrody! Jest tam wiele tras pieszych, rowerowych czy też konnych, ale i zabytków takich jak kościoły, pomniki przyrody czy osady. Można tam praktykować Nordic walking czyli spacer z kijkami, wdychając czyste leśne powietrze lub pojechać na pobliskie jezioro w celu wykąpania się czy złowienia ryb. Jest to idealne miejsce na wypoczynek wśród odgłosów natury, ciszy i spokoju.





NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR