Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Obozy młodzieżowe Miasto Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki


Obozy młodzieżowe w centrum Polski

Obozy młodzieżowe
Polska
Besiekierz Rudny - obóz jazdy konnej Besiekierz Rudny - obóz jazdy konnej 8, 10, 11, 12 dni wiek 12-18 lat
Częstochowa - obóz siatkarski VolleyCamp Częstochowa - obóz siatkarski VolleyCamp 11 dni wiek 10-19 lat
Elbląg - kolonia rekreacyjna Elbląg - kolonia rekreacyjna 11 dni wiek 8-13 lat
Gdańsk - kolejowy Gdańsk - kolejowy 11 dni wiek 13-18 lat
Grotniki - kolonia przygodowa Grotniki - kolonia przygodowa 11 dni wiek 8-12 lat
Kazimierz Dolny - warsztaty aktorsko-reżyserskie (Gościniec Basia) Kazimierz Dolny - warsztaty aktorsko-reżyserskie (Gościniec Basia) 11 dni wiek 12-18 lat
Kazimierz Dolny - warsztaty aktorsko-reżyserskie (Schronisko Pod Wianuszkami) Kazimierz Dolny - warsztaty aktorsko-reżyserskie (Schronisko Pod Wianuszkami) 11 dni wiek 12-18 lat
Kazimierz Dolny - warsztaty artystyczne (Gościniec Basia) Kazimierz Dolny - warsztaty artystyczne (Gościniec Basia) 11 dni wiek 12-18 lat
Kazimierz Dolny - warsztaty artystyczne (Schronisko Pod Wianuszkami) Kazimierz Dolny - warsztaty artystyczne (Schronisko Pod Wianuszkami) 11 dni wiek 12-18 lat
Kazimierz Dolny - warsztaty muzyczne (Gościniec Basia) Kazimierz Dolny - warsztaty muzyczne (Gościniec Basia) 11 dni wiek 12-18 lat
Kazimierz Dolny - warsztaty muzyczne (Schronisko Pod Wianuszkami) Kazimierz Dolny - warsztaty muzyczne (Schronisko Pod Wianuszkami) 11 dni wiek 12-18 lat
Kiki k. Uniejowa - jazda konna dla dziewczyn Kiki k. Uniejowa - jazda konna dla dziewczyn 11 dni wiek 10-16 lat
Kraków - 18 przygód nad jeziorem Kraków - 18 przygód nad jeziorem 11 dni wiek 7-18 lat
Poznań - orient camp - Japonia Poznań - orient camp - Japonia 11 dni wiek 10-18 lat
Poznań - orient camp - K-pop Poznań - orient camp - K-pop 11 dni wiek 10-18 lat
Poznań - orient camp - manga i anime Poznań - orient camp - manga i anime 11 dni wiek 10-18 lat
Poznań - orient camp - otaku Poznań - orient camp - otaku 11 dni wiek 10-18 lat
Poznań - skate (hulajnoga, rolki, deska i inne) Poznań - skate (hulajnoga, rolki, deska i inne) 11 dni wiek 10-18 lat
Spała - obóz ASG Spała - obóz ASG 11 dni wiek 12-18 lat
Spała - obóz jazdy konnej Spała - obóz jazdy konnej 11 dni wiek 10-18 lat
Spała - obóz z adrenaliną Spała - obóz z adrenaliną 11 dni wiek 10-16 lat
Trójmiasto - obóz podróżnika Trójmiasto - obóz podróżnika 11 dni wiek 12-18 lat
Uniejów - obóz - Termalna Przygoda Uniejów - obóz - Termalna Przygoda 11 dni wiek 10-16 lat
Uniejów - obóz gamingowy Uniejów - obóz gamingowy 11 dni wiek 8-16 lat
Uniejów - obóz NERF Uniejów - obóz NERF 11 dni wiek 8-13 lat
Uniejów - obóz rekreacyjny Uniejów - obóz rekreacyjny 11 dni wiek 8-16 lat
Uniejów - obóz robotyki Uniejów - obóz robotyki 11 dni wiek 8-16 lat
Uniejów - obóz z Minecraftem Uniejów - obóz z Minecraftem 11 dni wiek 8-16 lat

Zagranica
Anglia - Bogactwa Londynu z Harrym Potterem Anglia - Bogactwa Londynu z Harrym Potterem 8 dni wiek 10-18 lat
Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Riva*** FB Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Riva*** FB 11 dni wiek 15-19 lat
Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Zdravets **** ALL Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Zdravets **** ALL 11 dni wiek 15-19 lat
Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - wylot z Katowic Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - wylot z Katowic 8 dni wiek 14-19 lat
Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - wylot z Warszawy Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - wylot z Warszawy 8 dni wiek 14-19 lat
Bułgaria - Złote Piaski - Summer Camp - Hotel Riva*** FB Bułgaria - Złote Piaski - Summer Camp - Hotel Riva*** FB 11 dni wiek 13-15 lat
Czarnogóra - Ulcinj - Poznajemy Czarnogórę Czarnogóra - Ulcinj - Poznajemy Czarnogórę 11 dni wiek 13-19 lat
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny 8 dni wiek 12-18 lat
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny 10 dni wiek 12-18 lat
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim 8 dni wiek 12-18 lat
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim 10 dni wiek 12-18 lat
Rumunia - obóz rekreacja i zwiedzanie Rumunia - obóz rekreacja i zwiedzanie 11 dni wiek 14-19 lat
Turcja - poznajemy Turcję Turcja - poznajemy Turcję 14 dni wiek 14-19 lat
Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Cztery Stolice - Budapeszt-Bratysława-Wiedeń-Praga - obóz rekreacja i zwiedzanie Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Cztery Stolice - Budapeszt-Bratysława-Wiedeń-Praga - obóz rekreacja i zwiedzanie 9 dni wiek 14-18 lat

W centrum kraju są również tereny warte zobaczenia. Często niedoceniane centra wnoszą wiele w kulturę każdej cywilizacji. Centrum kraju zawsze daje najstabilniejsze warunki do rozwoju. W miastach w centrum kraju również można się wspaniale bawić i mile spędzać czas na naszych obozach młodzieżowych, koloniach, wycieczkach czy wczasach.
Szukasz niezapomnianych wakacji i chcesz przeżyć piękną przygodę? W naszej ofercie obozów młodzieżowych znajdziesz dużo ofert które na 100% Cię zainteresują. Morze czy góry, kajaki lub jazda konna? W Polsce czy za granicą? Wszystko czego tylko pragniesz znajdzie się u nas w ofercie. Obozy młodzieżowe przeznaczone są dla młodzieży w wieku od 12 do 18 lat. Gwarantujemy, ze każdy nastolatek znajdzie tu coś dla siebie zgodnie ze swoimi zainteresowaniami i preferencjami! Dużo aktywności, wypoczynku i super zabawy, a w szczególności - pełno nowych znajomosci i pięknych wspomnień czeka za rogiem. Jesteś zainteresowany? Zobacz nasze oferty, wybierz idealnie dopasowaną do ciebie i baw się dobrze!



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR