Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Promocja Obozy i kolonie za granicą Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Promocje i Last Minute dla młodzieży



Obozy młodzieżowe
Zagranica
Dojazd autokarem Janów Lubelski - fitness od 2099 zł
20.08.2023 (11 dni) wiek 14-17
Dojazd autokarem Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Cztery Stolice - Budapeszt-Bratysława-Wiedeń-Praga - obóz rekreacja i zwiedzanie od 2380 zł
05.08.2023 (9 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Riva*** FB od 2499 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 15-19
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Summer Camp - Hotel Riva*** FB od 2499 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 13-15
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna od 2599 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny od 2599 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - kolonia rekreacyjna Aktywny relaks od 2599 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 11-13
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny Włoska essa od 2599 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Zdravets **** ALL od 2699 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 15-19
Dojazd autokarem Grecja - Skotina - obóz rekreacyjny od 2699 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 13-18
Dojazd autokarem Czechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz rekreacyjny od 2799 zł
30.06.2023 (10 dni) wiek 11-17
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia języka angielskiego od 2799 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia języka włoskiego od 2799 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia taneczna od 2799 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz języka angielskiego od 2799 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz języka włoskiego od 2799 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz taneczny od 2799 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - kolonia języka angielskiego od 2799 zł
10.08.2023 (10 dni) wiek 11-13
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - obóz języka angielskiego od 2799 zł
10.08.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Czechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz języka niemieckiego od 2899 zł
30.06.2023 (10 dni) wiek 11-17
Dojazd autokarem Grecja - Skotina - obóz rekreacyjny z językiem angielskim od 2899 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 14-17
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia windsurfingowa od 2899 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 11-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz windsurfingowy od 2899 zł
24.08.2023 (10 dni) wiek 14-17
Dojazd autokarem Czarnogóra - Ulcinj - Poznajemy Czarnogórę od 2999 zł
08.07.2023 (11 dni) wiek 13-19
Dojazd autokarem Macedonia - Ochryda - obóz rekreacyjny od 2999 zł
16.07.2023 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Rumunia - obóz rekreacja i zwiedzanie od 2999 zł
05.07.2023 (11 dni) wiek 14-19
Dojazd autokarem Włochy - Poznajemy Kampanię i Rzym - obóz rekreacja i zwiedzanie od 2999 zł
27.06.2023 (10 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Albania - Vlora - Bałkański chillout - wylot z Warszawy od 3099 zł
24.06.2023 (8 dni) wiek 10-18
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - wylot z Katowic od 3099 zł
28.06.2023 (8 dni) wiek 14-19
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Chorwacja rekreacja od 3099 zł
27.06.2023 (11 dni) wiek 14-19
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Chorwacja rekreacja dla najmłodszych od 3099 zł
05.07.2023 (11 dni) wiek 10-13
Dojazd autokarem Grecja -Korinos- Riwiera Olimpijska - obóz rekreacyjny od 3099 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 13-18
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Wodna przygoda od 3149 zł
05.07.2023 (11 dni) wiek 14-19
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - wylot z Warszawy od 3199 zł
28.06.2023 (8 dni) wiek 14-19
Dojazd autokarem Włochy - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz rekreacja i zwiedzanie od 3199 zł
27.06.2023 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Grecja -Korinos- Riwiera Olimpijska - obóz rekreacyjny z językiem angielskim od 3299 zł
30.06.2023 (11 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Albania - Vlora - Bałkański chillout - wylot z Wrocławia od 3449 zł
24.06.2023 (8 dni) wiek 10-18
Transport samolotem Czarnogóra - Budva - Summer Camp - wylot z Warszawy od 3449 zł
06.08.2023 (8 dni) wiek 12-19
Transport samolotem Malta - Gzira - obóz rekreacyjny od 3499 zł
29.07.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Turcja - poznajemy Turcję od 3499 zł
08.07.2023 (14 dni) wiek 14-19
Transport samolotem Czarnogóra - Budva - Summer Camp - wylot z Wrocławia od 3599 zł
02.07.2023 (8 dni) wiek 12-19
Dojazd autokarem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny od 3649 zł
24.06.2023 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim od 3649 zł
24.06.2023 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Grecja - Moja Grecja - rekreacja i zwiedzanie od 3699 zł
08.07.2023 (11 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Turcja - Didim - tureckie wakacje (18+) - wylot z Katowic od 3999 zł
07.07.2023 (8 dni) wiek 18-22
Transport samolotem Turcja - Didim - tureckie wakacje - obóz rekreacyjny - wylot z Katowic od 3999 zł
07.07.2023 (8 dni) wiek 16-18
Transport samolotem Grecja - Tolo - obóz rekreacyjny od 4049 zł
01.07.2023 (8 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Włochy - Pinzolo - obóz narciarski - samolot od 4099 zł
11.02.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny od 4149 zł
25.06.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim od 4149 zł
25.06.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Majorka - El Arenal - obóz rekreacyjny od 4349 zł
08.07.2023 (8 dni) wiek 12-19
Transport samolotem Anglia - Bogactwa Londynu z Harrym Potterem od 4399 zł
25.06.2023 (8 dni) wiek 10-18
Transport samolotem Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim od 4399 zł
29.07.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle - samolot od 4449 zł
11.02.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Włochy - Sycylia - obóz rekreacyjny od 4499 zł
09.07.2023 (8 dni) wiek 13-18




Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR