Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Dziwnówek - obóz rekreacyjny Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Dziwnówek

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Dziwnówek


Dziwnówek - obóz rekreacyjny

(wiek 10-18)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Dziwnówek to nadmorska miejscowość wypoczynkowa, położona na Mierzei Dziwnowskiej oddzielającej Morze Bałtyckie od Zalewu Kamieńskiego, oddalona o 8 km od Kamienia Pomorskiego i 20 km od Międzyzdrojów. Tutaj adrenalina nie opuści Cię ani na krok. Będziesz mógł spróbować swoich sił w paintballu, sprawdzić się w zajęciach z ASG, zagrać mecz na boisku "Mega-piłkarzy" lub szukać ukrytych skarbów wykrywaczem metalu. Zamieszkasz w ośrodku "Zielona noc" (dawniej "Marcel") składającym się z 21 drewnianych domków campingowych typu "Szałas" i budynku murowanego z jadalnią, położonych na oświetlonym i ogrodzonym terenie. Każdy domek to dwa 3-osobowe pokoje na parterze oraz pokój 4-osobowy na piętrze. Każdy pokój ma niezależne wejście i własną łazienkę. Do Twojej dyspozycji: jadalnia, świetlica ze sprzętem dyskotekowym, sala bilardowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej i koszykówki, plac zabaw oraz krąg ogniskowy. Zasmakuj kąpieli w morzu pod opieką ratowników wodnych, wycieczek pieszych i rowerowych oraz ognisk w miłej atmosferze. Czeka Cię program wspólny dla wszystkich obozów, który będzie dopiero wstępem do największej przygody Twojego życia. Zajęcia sprawnościowe: zaprawy poranne, musztra, marszobiegi, wyścigi w workach, na szczudłach i wieloosobowych nartach, zajęcia gimnastyczne na plaży. I pomoc: symulacja akcji ratunkowej na wodzie, konstruowanie noszy, udzielanie pomocy oraz transport rannego w trudnych warunkach terenowych oraz w wodzie. Terenoznawstwo: "czytanie mapy", nauka posługiwania się busolą, odnajdywanie północnego kierunku z układu gwiazd, wędrówki na orientację, nocne podchody, zaawansowane gry terenowe. Dyskoteki: z karaoke. Gry: z wykorzystaniem konsoli Playstation. Wypad: na kryty basen w sąsiednim ośrodku "Jantar".


Program

Rekreacja „Wakacyjna Przygoda” (10-14 lat), (14-18 lat)
Wiele atrakcji w jednym miejscu nad Bałtykiem. Poznasz tu podstawy orienteringu, przećwiczysz na wesoło I pomoc, poszalejesz podczas różnorodnych eskapad. Czeka Cię: łucznictwo: strzelanie z łuków do tarcz stałych i improwizowanych. Szalone zajęcia sprawnościowe: wyścigi w workach, na szczudłach i nartach wieloosobowych, „mokra siatkówka”, zadania w 3 osobowych „Spodniach Clowna”, przelewanie wody przez „dziurawe rury”, mecze „Mega piłkarzy”, zabawy z chustą animacyjną. Strzelectwo: z krótkiej i długiej broni pneumatycznej do tarcz i celów ruchomych. Zakręcone alarmy: nikt nie wie kiedy i co go czeka. Paintball: strategiczne zabawy strzeleckie z bronią na żelowe kulki – realizacja kilku scenariuszy; każdy uczestnik dostanie na czas zajęć karabinek paintballowy, mundur, rękawice, maskę, ochraniacz na krtań oraz kamizelkę ochronną i będzie miał do dyspozycji 50 kul. Nocny biwak: z piosenkami i konkursami. Turnieje sportowe: siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, kometka, tenis stołowy. „Perła Wszechoceanu”: całodniowa gra terenowo-fabularna tocząca się w ośrodku, lesie i na plaży. Jest to obóz dla fanów rekreacji, którzy chcą jednak spróbować w formie zabawy ciekawych zajęć aktywnych.

Program fakultatywny

Paintball – 30 zł,
Mega-piłkarze – 10zł,
Bumperballe – 10zł,
ASG – 10 zł (za każdy dodatkowy magazynek).
Możliwość zakupu: mundurów wojskowych z demobilu – od 50 zł (komplet bluza + spodnie) oraz innych akcesoriów militarnych i survivalowych.


Zakwaterowanie

Ośrodk Wypoczynkowy "Zielona noc" (dawniej „MARCEL” ) - składając się z 21 drewnianych domków campingowych typu „Szałas” i budynku murowanego z jadalnią, położonych na oświetlonym i ogrodzonym terenie. Każdy domek to dwa 3-osobowe pokoje na parterze oraz pokój 4-osobowy na piętrze. Każdy pokój ma niezależne wejście i własną łazienkę. Do Twojej dyspozycji: jadalnia, świetlica ze sprzętem dyskotekowym, sala bilardowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej i koszykówki, plac zabaw oraz krąg ogniskowy.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym „Zielona Noc” (dawniej „MARCEL” ).
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokar z klimatyzacją. Ubezpieczenie: NNW – 15.000 PLN. Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Nagrody i pamiątki. Dojazdy lokalne. Realizacja programu.





Informacje praktyczne

Kadrę stanowić będą: ratownicy wodni, instruktorzy: paintballa, survivalu i strzelectwa sportowego. Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kamizelki asekuracyjne, gogle i maski ochronne, mundury, rękawice). Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie – kaucję w całości szkolna, mały plecak, śpiwór, karimat, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, odzież i buty do chodzenia w wodzie, po lesie i mokradłach (niedrogie obuwie mogące ulec zniszczeniu), buty turystyczne, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, scyzoryk, okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole, instrumenty muzyczne i aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 20.30-21.30.
Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 05.30-06.30 .
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Dziwnówek - obóz rekreacyjny     (skrót: DZIWNOWEK REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPMD062525.06 - 05.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPMD070606.07 - 16.071599 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD071717.07 - 27.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPMD072828.07 - 07.081599 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD080808.08 - 18.081599 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD081919.08 - 29.081599 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.