Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Wisła - obóz rekreacyjny Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Wisła
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie

Wisła - obóz rekreacyjny

(wiek 12-18 lat)
Informacje layout
Mapa i galeria


» przejdź do galerii

Wisła jest jedną z najpiękniejszych miejscowości w województwie śląskim, znajduje się w powiecie cieszyńskim. Znajduje się bezpośrednio przy granicy z Czechami, blisko stąd także na Słowacją. Wisła jest miejscowością górską leżącą w Beskidzie Śląskim. W zimie do dyspozycji fanów białego szaleństwa są piękne trasy dla narciarstwa śladowego i zjazdowego, 18 kompleksów narciarskich, w tym 7 dysponujących wyciągami krzesełkowymi. Większość ośrodków narciarskich ma oświetlone trasy, pozwalające także na jazdę wieczorną. Trasy są ratrakowane, a gdy temperatury pozwalają, także sztucznie dośnieżane. Na terenie miejscowości istnieje 5 skoczni narciarskich.

Program
Obóz rekreacyjny (12-18 lat)

Czekają na Was gry i zabawy zespołowe, a także ciekawe wycieczki po Wiśle i okolicy. Zobaczymy Muzeum Narciarstwa, skocznię im. Adama Małysza w Malince, a w Muzeum Beskidzkim poznacie świat dawnych górali i nauczycie się pisać gęsim piórem. Odwiedzimy Trójwieś beskidzką i pójdziemy do trójstyku granic. Podczas naszego obozu odbędą się zajęcia i konkursy sportowe na hali. Nie zabraknie zabaw typu: wyścigi na „jabłuszkach” czy zjazdy na „byle czym”, zawody w lepieniu bałwanów czy bitwy na śnieżki. Urządzimy konkurs filmowy (kręcony za pomocą Waszych telefonów) - tematyka śnieżna. Wieczory zajmą rozgrywki w gry planszowe, dyskoteki, ognisko, seanse filmowe, gra miejscka oraz gry integracyjne. Czeka na Was również wyjście do Aquaparku Olza.
Program fakultatywny

- kulig – ok. 120 PLN,

- dodatkowa wizyta w Aquaparku Olza – ok. 70 PLN.

Zakwaterowanie

7 nocłegów. Dom Wypoczynkowy „Limba” położony na stoku Partecznika z pięknym widokiem. Pokoje 2-,3-,4-osobowe z łazienkami. Na terenie ośrodka znajduje się: świetlica z TV, siłownia, stół do tenisa stołowego, narciarnia, bilard i bezpłatny Internet bezprzewodowy.

Świadczenia

Zakwaterowanie - 7 nocłegów. Dom Wypoczynkowy „Limba” położony na stoku Partecznika z pięknym widokiem. Pokoje 2-,3-,4-osobowe z łazienkami. Na terenie ośrodka znajduje się: świetlica z TV, siłownia, stół do tenisa stołowego, narciarnia, bilard i bezpłatny Internet bezprzewodowy. 3 posiłki dziennie. Grupa narciarska/snowboardowa: śniadanie, prowiant na stok, obiadokolacja; grupa rekreacyjna: śniadanie, obiad, kolacja. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna. Opieka wychowawców/instruktorów. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
W przypadku złych warunków pogodowych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać: strój i obuwie odpowiednie do zajęć na obozie, legitymację szkolną, nieprzemakalną kurtkę oraz polar lub ciepłą bluzę, najlepiej z systemami „oddychającymi”, buty na zmianę, strój kąpielowy. Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany cen karnetów wprowadzone przez ośrodek narciarski oraz za zmiany cen atrakcji fakultatywnych. Fakultety będziemy realizować przy minimum 10 zapisanych osobach.


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, atrakcji fakultatywnych, i, obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 4 PLN/osoba. Sugerowane kieszonkowe: ok. 300 PLN (nie dotyczy kosztu karnetu i fakultetów). Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Wisła - obóz rekreacyjny   (skrót: WISLA OBOZ REKREACYJNY 2023 PAX FB)
14.01 - 21.01.2023
 8 dni / PPWM0114
2149 zł   1849 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / PPWM0128
2149 zł   1849 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.02 - 11.02.2023
 8 dni / PPWM0204
2149 zł   1849 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.02 - 25.02.2023
 8 dni / PPWM0218
2149 zł   1849 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PPWM~WISLA_OBOZ_REKREACYJNY_2023_PAX_FB
Wisła to miasto w południowej Polsce, w województwie śląskim, w powiecie cieszyńskim. Jest ważnym ośrodkiem sportowym, wypoczynkowym i turystycznym w Beskidzie Śląskim. To w Wiśle ma swoje źródło rzeka o tej samej nazwie. Tutaj odbywa się najstarszy polski wyścig samochodowy - Rajd Wisły, a także rowerowe zawody Bike Atelier MTB Maraton czy motoryzacyjny GT Festiwal. Ale przede wszystkim Wisła kojarzy się z Adamem Małyszem. Obozy i kolonie oraz obozy młodzieżowe Almaturu dostarczą uczestnikom wiele atrakcji, będziemy kąpać się w basenach Parku Tropicana w Wiśle i Olza w Istebnej. Uczestnicy obozów poznają urok górskich wędrówek podczas spacerów, będziemy też jeździć na rowerach.
Tatry to najwyższe pasmo w łańcuchu Karpat, które jest uwielbiane przez turystów, ze względu na piękne krajobrazy oraz możliwość obcowania z dziką naturą. Małopolska to jedno z najmniejszych województw w Polsce, w jego obszarze znajduje się aż 6 parków narodowych co sprawia, że jest on prawdziwym rajem dla miłośników przyrody. Rozległe lasy, czy liczne jeziora to tylko część tego co małopolska ma do zaoferowania. Turystów przyciąga tu również pustynia, czyli zjawisko dość niespotykane w Polsce, jednak nie sposób oprzeć się jego pięknu.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR