Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Szklarska Poręba - obóz Karkonosze Adventure Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie

Obozy młodzieżowe

Obozy młodzieżowe w Polsce

obozy młodzieżowe za granicą

Obozy nad morzem

Obozy nad jeziorami

Obozy w górach

Obozy w mieście

Obozy i kolonie na Mazurach

Obozy i kolonie w Borach Tucholskich

Obozy i kolonie w Tatrach

Obozy i kolonie w Bieszczadach

Obozy i kolonie rekreacyjne

Obozy - zajęcia aktywne

Obozy artystyczne

Obozy sportowe

Obozy tematyczne

Kolonie i obozy tematyczne

Polecamy

Obozy Czaplinek

Obozy Dąbki

Obozy w Łazach świat Harrego Pottera

Obozy Bachorze

Obozy Borne Sulinowo

Obozy Uniejów

Obozy Dziwnówek

Obozy Spała

Obozy Grotniki

Obozy Kortowo

Obozy i kolonie

Obozy i kolonie windsurfingowe

Obozy i kolonie żeglarskie

Obozy i kolonie militarne

Obozy i kolonie paintballowe

Obozy i kolonie aktorskie

Obozy i kolonie detektywistyczne

Obozy i kolonie fitness i aerobik

Obozy i kolonie fotograficzne

Obozy i kolonie świat gier

Obozy i kolonie interdyscyplinarne

Obozy i kolonie jazdy konnej

Obozy i kolonie kajakarskie

Obozy i kolonie piłkarskie

Obozy i kolonie plastyczne

Obozy i kolonie pływackie

Obozy i kolonie przygodowe

Obozy i kolonie rowerowe

Obozy i kolonie siatkarskie

Obozy i kolonie śpiew i muzyka

Obozy i kolonie survivalowe

Obozy i kolonie taneczne

Obozy i kolonie tenisowe


Szklarska Poręba - obóz Karkonosze Adventure

(wiek 10-17 lat)

Karkonosze Adventure (10-17 lat)

- zwiedzanie Szklarskiej Poręby
- wyprawa na Szrenicę
- fakultatywnie wycieczki do Czech i Niemiec
- Karkonosze Adventure - moc przygód

Program
Rafting – 2-godzinny spływ po rzece bezpiecznymi pontonami raftingowymi. To atrakcja, która łączy ze sobą trzy elementy: współdziałanie na wodzie, aktywny wypoczynek oraz spędzanie czasu na łonie natury. Przygoda na wysokości – most linowy, kolejka tyrolska, wspinaczka skałkowa. Wąwóz komandosa – strzelnica paintballowa, wiatrówki, turniej łuczniczy, tor przeszkód. Na tropie Ducha Gór – przeciąganie liny, wyścig skrzynek, wyścig nart wieloosobowych. Bumper Ball – to rozgrywki piłki nożnej, w której zawodnicy ubierają się w sferyczne kule, podobne do kul do zorbingu. Emocje i dobra zabawa gwarantowana. Cały program realizowany jest pod okiem wykwalifikowanej kadry instruktorów i ratowników górskich oraz przy wykorzystaniu profesjonalnego i atestowanego sprzętu. Ponadto bogaty program turystyczny: Szrenica i Wodospad Kamieńczyk – wycieczka z przewodnikiem na Szrenicę, z której będziemy podziwiać panoramę Karkonoszy. Po zdobyciu szczytu odpoczniemy w schronisku górskim. W trakcie wyprawy odwiedzimy Wodospad Kamieńczyk. Muzeum Ziemi Juna – bardzo interesujące muzeum minerałów i kamieni szlachetnych. Prawie Złoty Widok – taras widokowy ze wspaniałą panoramą na Karkonosze, idealne miejsce do zdjęć.
Program fakultatywny

Drezno – zobaczymy z przewodnikiem: Zwinger, Residenzschloss, Operę Państwową, katedrę Hofkirche, tarasy Bruhla, pomnik Augusta II Mocnego. Cena 80 PLN + 12 EUR (konieczny paszport lub dowód osobisty).

Praga – zobaczymy z przewodnikiem: Zamek Praski na Hradczanach, Most Karola, Ratusz ze słynnym zegarem ‘Orloj”, Starówkę Praską, Plac Wacława. Cena 80 PLN + 500 KCZ (konieczny paszport lub dowód osobisty).

Skalne Miasto – wizyta w Skalnym Mieście z niesamowitymi formami skalnymi. W trakcie zwiedzania rejs łodzią po skalnym jeziorze. Cena. 60 PLN + 200 KCZ (konieczny paszport lub dowód osobisty).

Termy Cieplice – to park wodny ze zjeżdżalniami. Temperatura wody w basenach wynosi od 27 do 36 stopni Celsjusza. Cena 80 PLN.

Rafting – 2-godzinny spływ po rzece bezpiecznymi pontonami raftingowymi. Cena 100 PLN.

Zakwaterowanie

10 noclegów w kompleksie Ośrodków Wypoczynkowych Królowa Karkonoszy i Halny. Pokoje 2-, -, 4-, 5-osobowe z łazienkami oraz pokoje typu studio 2+4 ze wspólna łazienką. Ośrodek położony na dużej działce z terenem do gier zespołowych. Przy obiekcie profesjonalne zaplecze sportowe.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane do stolików, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Uwzględniając czas podróży prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.

Do przekroczenia granicy czeskiej i niemieckiej (wycieczki fakultatywne) konieczny jest paszport lub dowód osobisty.
Ze względu na sytuację epidemiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju (wycieczki fakultatywne do Czech i Niemiec). Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych Almatur oraz MSZ.https://www.gov.pl/web/dyplomacja/czechy i https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcy
Na obóz należy zabrać: buty oraz ubranie na każde warunki pogodowe do wędrówek górskich oraz mały plecak. Osoby korzystające z parków wodnych dodatkowo strój kąpielowy i ręcznik kąpielowy.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.15. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 06.45.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 21.30, wyjazd nie później niż o godz. 06.30.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 2 zł,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Szklarska Poręba - obóz Karkonosze Adventure   (skrót: SZKLARSKA KARKONOSZE ADVENTURE 2023 PAX FB)
24.06 - 04.07.2023
 11 dni / OPOS0624
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / OPOS0705
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / OPOS0716
3149 zł   2749 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2749 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / OPOS0727
3149 zł   2749 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2749 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / OPOS0807
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: OPOS~SZKLARSKA_KARKONOSZE_ADVENTURE_2023_PAX_FB



Szklarska Poręba to popularne miasto w województwie dolnośląskim, z licznymi zabytkami , pięknymi krajobrazami oraz rozbudowanymi szlakami rowerowymi i pieszymi. Dzieci i młodzież uwielbiają spędzać tutaj wakacje, ponieważ miejscowość stwarza idealne warunki do aktywnych zabaw na świeżym powietrzu.
Karkonosze to najwyższa część Sudetów, która zaskakuje turystów pięknymi wodospadami, nieokiełznaną przyrodą oraz wspaniałymi widokami ze szczytów gór. Region zachwyca lokalną kuchnią, m.in.: zupą z czosnkiem, popularnymi na różnego rodzaju jarmarkach plackami ziemniaczanymi czy golonką z sosem śliwkowym i kopytkami.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR