Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Wczasy Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie

Wczasy

Wczasy
Zagranica
Grecja-Tolo-Hotel Pitsakis Grecja-Tolo-Hotel Pitsakis 8 dni

Polska
Babciu! Dziadku! Przeżyjmy to razem! - Lesko Zamek Bieszczady Babciu! Dziadku! Przeżyjmy to razem! - Lesko Zamek Bieszczady 11 dni
Bieszczady - Polańczyk - Kompleks Skalny SPA - SŁONECZNE WAKACJE W BIESZCZADACH (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Polańczyk - Kompleks Skalny SPA - SŁONECZNE WAKACJE W BIESZCZADACH (NA ZAPYTANIE) 5 dni
Bieszczady - Polańczyk - Kompleks Skalny SPA - WIOSNA W BIESZCZADACH (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Polańczyk - Kompleks Skalny SPA - WIOSNA W BIESZCZADACH (NA ZAPYTANIE) 3 dni
Darłówko - Ośrodek Wczasowy Bartek Darłówko - Ośrodek Wczasowy Bartek 10 dni
Dźwirzyno - Ośrodek Bryza - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Dźwirzyno - Ośrodek Bryza - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 7 dni
Dźwirzyno Ośrodek Wczasowy Akacja Dźwirzyno Ośrodek Wczasowy Akacja 10 dni
Giżycko - Hotel Europa Giżycko - Hotel Europa 8 dni
Jarosławiec - Pensjonat Słoneczna Plaża Jarosławiec - Pensjonat Słoneczna Plaża 10 dni
Jarosławiec Wicie - Ośrodek Wczasowy Na Wydmach - Domki - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Jarosławiec Wicie - Ośrodek Wczasowy Na Wydmach - Domki - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Jastrzębia Góra - Dom Wczasowy Zew Morza Jastrzębia Góra - Dom Wczasowy Zew Morza 10 dni
Kołobrzeg - Bukowina - Wczasy 11 dniowe Kołobrzeg - Bukowina - Wczasy 11 dniowe 11 dni
Kołobrzeg - Bukowina - Wczasy 8 dniowe Kołobrzeg - Bukowina - Wczasy 8 dniowe 5, 8 dni
Kołobrzeg - Ośrodek Wczasowy Podczele II Kołobrzeg - Ośrodek Wczasowy Podczele II 11 dni
Łazy - Kompleks Rekreacyjno - Wypoczynkowy Fala 1 Łazy - Kompleks Rekreacyjno - Wypoczynkowy Fala 1 10, 12 dni
Łeba - Kompleks Lech Resort & SPA Łeba - Kompleks Lech Resort & SPA 10 dni
Międzyzdroje - Hotel Trofana - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Międzyzdroje - Hotel Trofana - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Niechorze - Ośrodek Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny Jantar-SPA Niechorze - Ośrodek Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny Jantar-SPA 10 dni
Pogorzelica - Ośrodek Rekreacyjno-Wypoczynkowy Terimex Pogorzelica - Ośrodek Rekreacyjno-Wypoczynkowy Terimex - Morze Bałtyckie 11 dni
Pogorzelica - Ośrodek Wypoczynkowy Kormoran Pogorzelica - Ośrodek Wypoczynkowy Kormoran - Morze Bałtyckie 11 dni
Pustkowo - Ośrodek ZEM - TOURIST Pustkowo - Ośrodek ZEM - TOURIST 10 dni
Rewal - Dom Wypoczynkowy Alcest Rewal - Dom Wypoczynkowy Alcest 10 dni
Rewal - Ośrodek Wczasowy  U Longina Rewal - Ośrodek Wczasowy U Longina 11 dni
Rowy - Ośrodek Bryza Rowy - Ośrodek Bryza 10 dni
Sianożęty - Ośrodek Wypoczynkowy Madamaku Sianożęty - Ośrodek Wypoczynkowy Madamaku 11 dni
Świeradów Zdrój - Hotel Krasicki Resort & Spa*** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Świeradów Zdrój - Hotel Krasicki Resort & Spa*** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 7, 8 dni
Ustronie Morskie - Ośrodek Alka Sun Resort Ustronie Morskie - Ośrodek Alka Sun Resort 10 dni

Wczasy to błogie leniuchowanie w atrakcyjnym, ciepłym miejscu. Czy wczasowicz to w związku z tym leń ? Oczywiście, że nie. Wczasowicz to człowiek, który oprócz wypoczynku nad ciepłym morzem chce również poznać okolicę, kulturę regionu a tylko przy okazji, w wolnej chwili poleniuchować.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR