Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Kazimierz Dolny - warsztaty plastyczno-malarskie Almatur 2020

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Kazimierz Dolny
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Miasto

Artystyczne

Plastyka

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Kazimierz dolny

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Kazimierz dolny


Kazimierz Dolny - warsztaty plastyczno-malarskie

(wiek 12-18)
Informacje
Galeria















» przejdź do galerii

Jakie atrakcje nas czekają?
Malownicze miasteczko położone na lewym brzegu Wisły od dawna przyciąga aktorów, pisarzy, malarzy, muzyków. W Kazimierzu odbywają się też spotkania i festiwale kulturalne, m.in. Festiwal Filmu i Sztuki "Dwa Brzegi". Ten specyficzny klimat z pewnością udzieli się także Tobie podczas obozów dla przyszłych artystów. Warsztaty aktorskie poprowadzą artyści znani m.in. ze scen warszawskiego Teatru Syrena i innych scen, także filmowych. Warsztaty plastyczno-malarskie poprowadzi Jarosław Wójcik, malarz, doktorant warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych, mający za sobą kilkadziesiąt wystaw indywidualnych i zbiorowych,
od kilku lat instruktor warsztatów w Kazimierzu. Wszystkie inne poprowadzą również specjaliści oraz pasjonaci w swoich
dziedzinach, bo ważne są dla nas zarówno poziom zajęć, jak i dostosowanie do umiejętności uczestników.
Oprócz zajęć specjalistycznych czekają też na Ciebie inne atrakcje. Podczas wycieczki do Puław zwiedzimy Pałac Czartoryskich z najstarszym muzeum w Polsce i pięknym, rozległym zespołem parkowym. Również w Puławach odwiedzimy kompleks basenów. Zobaczysz niesamowite kazimierskie wąwozy, kamieniołomy i panoramę przełomu Wisły i całego Kazimierza z Góry Trzech Krzyży. Obejrzysz
też ruiny zamku Kazimierza Wielkiego i wieżę obronną górującą nad miasteczkiem. Poznasz minioną kulturę kazimierskich Żydów, m.in. na Małym Rynku z budynkiem synagogi i niesamowity kirkut na Czerniawach. Z kolei park linowy dostarczy Ci mocnych wrażeń na jednej z kilku tras. Osoby, które są na tym obozie po raz drugi lub kolejny i znają program ogólny, zamiast niektórych punktów, będą mieć program alternatywny. Ponadto czekają na Ciebie gry i zabawy, rozgrywki sportowe, konkursy, dyskoteki oraz
ognisko.

Program

Warsztaty plastyczno-malarskie 12-17 lat

Czeka Cię bogaty program zajęć z rysunku, malarstwa i rzeźby. Warsztaty plastyczne z profesjonalnym wykorzystaniem materiałów, techniki rysunkowe takie jak: ołówki, węgle, sepie, tusze czy pastele, techniki malarskie: akwarela, tempera, akryl, techniki rzeźbiarskie (wykorzystamy co najmniej połowę spośród podanych wyżej technik). Poznacie przy tym zasady kompozycji, perspektywy, zapoznacie się z zagadnieniami złudzeń optycznych, barw przeciwstawnych i dopełniających. Z szerokiego zakresu technik w programie tych warsztatów skupimy się na sztalugowym malarstwie plenerowym (w przypadku niesprzyjającej pogody część może odbyć się w pomieszczeniach). Będziecie tworzyć swoje dzieła według Waszej autorskiej koncepcji, a rozwiązywaniu problemów technicznych i innych konsultacji merytorycznych udzieli wykwalifikowana kadra. Nasze zajęcia cechuje indywidualne podejście do każdego uczestnika. Instruktorami będą studenci i absolwenci Akademii Sztuk Pięknych. Program uwzględnia także szkolenie przygotowujące do egzaminów do szkół plastycznych i ASP. Proporcje zajęć wykorzystujących poszczególne techniki będą zależały od autorskiego programu danego turnusu. Pokażemy Wam jak tworzyć własny szkicownik lub portfolio internetowe. Podsumowaniem turnusu będzie uroczysty wernisaż. Cały sprzęt zapewniamy, oprócz aparatów fotograficznych (lub telefonów z aparatem), których zabranie będzie przydatne.

Program fakultatywny

Rejs statkiem po Wiśle do Krowiej Wyspy – rezerwatu przyrody. Cena ok. 20 zł. Przeprawa przez rzekę promem (w razie wysokiego lub niskiego stanu - przejazd autobusem) i zwiedzanie zamku Firlejów w Janowcu – renesansowej fortecy wybudowanej na wiślanej skarpie, a także barokowego dworu i starego spichlerza. - 40 PLN. Wycieczka do Nałęczowa. Zwiedzanie pięknego zespołu pałacowo-parkowego Małachowskich z Muzeum Bolesława Prusa i kąpiel w basenie lub zabawa w kręgielni - 45 PLN. Park linowy – dodatkowe przejścia - ok. 20 PLN/trasa. Warsztaty czekoladowe w pijalni „Wedel”- 35-50 PLN w zależności od programu. Paintball - 200 kulek -100 PLN. Spływ kajakami - ok. 50 PLN. Bilety na Festiwal Filmowy „Dwa Brzegi” (01.08- 09.08). Ceny będą dostępne przed wydarzeniami. Z nami macie zniżki grupowe. Wycieczki fakultatywne będą realizowane przy min. 12-15 chętnych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w jednym z ośrodków:

Gościńcu „Basia”, położonym w cichej okolicy w dzielnicy Czerniawy; kameralny obiekt posiada duży, zielony teren, wiatę ogniskową, boisko do siatkówki plażowej, mini-basen; zadbane pokoje 2-,3-,4-, 5-osobowe z łazienkami, niektóre mają balkony;

Schronisku „Pod Wianuszkami”, które mieści się w unikatowym spichlerzu z XVII w. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-, 6-osobowe z łazienkami (w niektórych pokojach są łóżka piętrowe).

W turnusach 1 (29.06-09.07), 3 (21.07- 31.07), 4 (01.08-11.08) wszystkie grupa zakwaterowana w Gościńcu Basia; w turnusie 5 (12.08-22.08) wszystkie grupy w Schronisku pod Wianuszkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
W trakcie całodziennych wycieczek – prowiant zamiast obiadu.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży ani programu fakultatywnego. W przypadku małej liczby zgłoszeń grupy wiekowe mogą być łączone. Program specjalistyczny poszczególnych obozów będzie realizowany w wymiarze ok. 3 godzin dziennie (oprócz dni całodziennych wycieczek) i będzie dostosowany do umiejętności uczestników. Zalecamy zabranie stroju kąpielowego oraz stroju i obuwia odpowiedniego do zajęć przewidzianych w programie obozu, legitymację szkolną, plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ciepły sweter lub polar, a także czapkę z daszkiem i krem ochronny z filtrem UV. Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 14.30-18.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Kazimierz Dolny - warsztaty plastyczno-malarskie   (skrót: KAZIMIERZ WARSZTATY PLASTYCZNO-MALARSKIE PAX FB)
29.06 - 09.07.2020
 11 dni / PPKD0629
2299 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.07 - 31.07.2020
 11 dni / PPKD0721
2299 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
01.08 - 11.08.2020
 11 dni / PPKD0801
2299 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PPKD~KAZIMIERZ_WARSZTATY_PLASTYCZNO-MALARSKIE_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.