Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Podlesice - RPG Caerbannog Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Podlesice
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Tematyczne

Rpg

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Podlesice

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Podlesice


Podlesice - RPG Caerbannog

(wiek 13-20 lat)
Informacje
Mapa i galeria







» przejdź do galerii

Obozy w krainie białych skał.

Zapraszamy na wakacje do Podlesic - niewielkiej wioski położonej wśród lasów i ostańców skalnych. To obszar Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd i rejon rezerwatu Góry Zborów. Tu spędzisz wakacje w krainie białych skał, poznasz niesamowity klimat tajemniczych grodów i zamczysk.

Program
OBÓZ RPG CAERBANNOG

13-20 lat

Zapraszamy do Świata Caerbannog! To ogromna kraina fantasy, o której losach zadecydujesz snując w wyobraźni emocjonujące opowieści. Wciel się w rolę potężnego, przebiegłego albo łebskiego bohatera bądź bohaterki, by przeżyć niezapomniane przygody. Nawet jeśli nie masz pojęcia czym są “erpegi”, obóz RPG Caerbannog to doskonała okazja, aby wszystkiego dowiedzieć się w miłej atmosferze. Improwizuj, rozwijaj swoje umiejętności aktorskie, komunikacyjne i społeczne, a przede wszystkim świetnie baw się na obozie RPG Caerbannog!

SESJE RPG

Sesje gier fabularnych w systemie Caerbannog wypełnią nam większość czasu obozu. Wraz z koleżankami i kolegami z drużyny wcielicie się w wymarzonych bohaterów i przeżyjecie wspólnie niesamowite przygody - niczym Drużyna Pierścienia. Oferujemy ci całą kampanię, na którą składa się ponad 40 godzin sesji RPG. Aby zapewnić najwyższą jakość i przyjemność z gry, drużyny będą liczyć maksymalnie sześciu graczy na jednego członka kadry - mistrza gry.

LARP

Gry fabularne to także improwizowany teatr, gdzie gra się ruchem, słowem, a także rekwizytami i przebraniami, których dużym wyborem dysponujemy. To tak, jakby przejść przez szafę i na parę godzin odwiedzić Narnię. Podczas LARPa odegrasz swoją postać na żywo, wraz ze wszystkimi pozostałymi uczestnikami obozu, a wasze działania będą miały istotny wpływ na historię świata Caerbannog!

PLANSZÓWKI

Gry planszowe i karciane zapewnią nam relaks i rozrywkę w przerwach między innymi punktami programu. Doskonale też służą integracji i budowaniu więzi w drużynie. Do wyboru będziemy mieć dziesiątki tytułów, zarówno klasyki, jak i nowe gry pełne szalonych zasad, od tych całkiem szybkich i prostych, po złożone i wymagające.

OTULINOWCE

Zażyjemy trochę ruchu na świeżym powietrzu, wykorzystując otulinowce - miękkie rekwizyty służące do szermierki. Stoczymy honorowe pojedynki, rozegramy scenariusze przejęcia flagi i mecze Juggera. Wszystko to zapewni nam świetny trening i dużo emocji!

PRELEKCJE I WARSZTATY

Nasza doświadczona kadra mistrzów gry podzieli się z tobą swoją wiedzą na temat RPGów i szeroko rozumianej fantastyki. Poznasz historię świata Caerbannog i zasady systemu, weźmiesz też udział w cennych warsztatach ułatwiających tworzenie i odgrywanie postaci, zarówno na sesji, jak i podczas LARPa. Każdy kadrowicz ma coś ciekawego i unikatowego do zaoferowania!

DODATKOWO

Dostosowujemy nasz program do potrzeb i sugestii uczestników. W zanadrzu mamy jeszcze opcjonalne punkty programu:

- obozową grę strategiczną, równie zdradziecką i ryzykowną, co Gra o Tron, której konsekwencje kształtują świat Caerbannog na długie lata;

- zajęcia łucznicze;

- projekcje filmów związanych z fantastyką i grami fabularnymi;

- jednostrzałówki w innych systemach RPG;

- obozowe konwenty stanowiące miszmasz rozmaitości, będący okazją do wykazania się swoją kreatywnością.

Wyobraź sobie świat, na który masz realny wpływ. Połącz to ze świetną zabawą w towarzystwie wspaniałych ludzi, którzy dzielą twoje zainteresowania. Dodaj doświadczoną kadrę, tworzącą obozy RPG od ponad 16 lat. Daj się porwać przygodzie na obozie RPG Caerbannog!

Zapraszamy do zapoznania się z systemem Caerbannog przed obozem, zastanowienia się nad swoją postacią i zaplanowania drużyny wspólnie ze znajomymi. Społeczność uczestników łączy się w grupie Caerbannog na FB pod adresem: fb.com/groups/caerbannogRPG/ prowadzonej przez Stowarzyszenie Mistrzów Gry Tempus.

Więcej dowiesz się też na oficjalnej stronie systemu caerbannog.pl. Kontakt w sprawie programu i kadry: rpg@almatur.pl.
Zakwaterowanie

W otoczonym lasami ośrodku Wypoczynkowym „Zajazd Jurajski - Rancho” położonym w Podlesicach u podnóża Góry Zborów. Obiekt jest ogrodzony. Pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami. W niektórych pokojach łóżka piętrowe. Do dyspozycji uczestników: duży teren rekreacyjny wokół ośrodka, boisko do siatkówki plażowej, gier i zabaw, zadaszona wiata grillowa, sale ze sprzętem multimedialnym, sala dyskotekowa, strefa WI-FI.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną.
Możliwość dopłaty do diety bezglutenowej (150PLN), wegańskiej (150 PLN), bez laktozy (150 PLN).
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców. Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, ręczniki kąpielowe, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Podlesice - RPG Caerbannog   (skrót: PODLESICE RPG CAERBANNOG 2022 PAX FB)
06.07 - 16.07.2022
 11 dni / KPOC0706
2599 zł   2399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 27.07.2022
 11 dni / KPOC0717
2599 zł   2399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / KPOC0728
2599 zł   2299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPOC0808
2599 zł   2299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOC~PODLESICE_RPG_CAERBANNOG_2022_PAX_FB
Podlesice to niewielka, urokliwa miejscowość, leżąca w północnej części Jury, koło Kroczyc, na obszarze Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd. Znajduje się tutaj rezerwat przyrody - Góra Zborów, oraz cenne przyrodniczo rejony objęto ochroną specjalną - Ostoja Kroczycka. Przez miejscowość przebiegają ważne szlaki turystyczne Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej takie jak Szlak Orlich Gniazd, Szlak Warowni Jurajskich, Jurajski Rowerowy Szlak Orlich Gniazd. Ze względu na dużą liczbę skałek wapiennych Podlesice są jedną z kilku wspinaczkowych stolic Polski.
Wyżyna Krakowsko-Częstochowska znajduje się w dorzeczu Wisły i Warty, która ze względu na piękno krajobrazu stanowi jeden z najatrakcyjniejszych regionów turystycznych Polski. Charakteryzuje się licznymi zamkami, tzw. Orlimi Gniazdami, a także tajemniczymi jaskiniami czekającymi na odważnych turystów czy szlakami rowerowymi, konnymi oraz pieszymi.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR