Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Zawoja - obóz Zdobywcy Górskich Szczytów Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Zawoja
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Interdyscyplinarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Zawoja

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Zawoja


Zawoja - obóz Zdobywcy Górskich Szczytów

(wiek 11-17)
Informacje
Mapa i galeria









» przejdź do galerii

Wakacje pod Babią Górą - wakacyjny klimat i prawdziwa, górska przygoda!
Czekamy na Ciebie w położonej w Beskidzie Wysokim Zawoi, nad którą dumnie wznosi się Babia Góra - najwyższy szczyt w całych Beskidach. To majestatyczna Pani tego regionu, która jak magnes przyciąga turystów żądnych wrażeń. Przygotowaliśmy dla Ciebie wiele atrakcji związanych z wybraną tematyką obozu - zależnie od Twojego wyboru - adrenalina i moc przygód w parkach rozrywki, wypoczynek nad basenem i wakacyjny relaks u podnóża gór, a także zdobywanie górskich szczytów.

Program

Zdobywcy Górskich Szczytów (13-17 lat)
Trudno o lepszy test dla charakteru niż wyprawa w góry, a zwłaszcza na Babią Górę, która słynie ze swojego kapryśnego charakteru. Wędrówka górska wymaga siły charakteru i wytrwałości. Sprawdź się razem z nami, w gronie pasjonatów wyzwań! To będzie prawdziwy górski obóz. Zanim wybierzemy się na górską eskapadę – w parku linowym “Las Przygód” poznamy techniki linowe, zasady asekuracji i naukę wiązania węzłów. Zdobytą wiedzę wykorzystasz w Wypasionej Dolinie – tu czekają na Ciebie trudniejsze i bardziej wymagające przeszkody linowe i zjazdy tyrolką. Pohuśtasz się na wielkiej huśtawce „big swing” i sprawdzisz koordynację ruchową na tyrolce, którą pokonuje się rowerem! Na Hali Barankowej spotkasz się z bacą, który powie Ci jak wyrabia się oscypki i bunc. Zdobędziesz Mokry Kozub (842 m n.p.m.), posłuchasz szumu wodospadów na Mosornym Potoku i wyjedziesz koleją linową na Mosorny Groń (1047 m n.p.m.), z którego czeka nas wędrówka w kierunku Hali Śmietanowej (1298 m n.p.m.). Jeśli starczy nam sił i zapału to dotrzemy na Policę (1369 m n.p.m.). O wschodzie słońca wyruszysz na najwyższy szczyt masywu Babiej Góry - Diablak (1725 m n.p.m.). Podczas wędrówki będzie czas na chwilę wytchnienia u podnóży Sokolicy i na regenerację sił w schronisku Markowe Szczawiny. Dodatkowo w programie: ognisko z pieczeniem kiełbasek, plażowanie, relaks nad basenem, seanse filmowe, zabawy i gry integracyjne.

Program fakultatywny

Wycieczka do Energylandii w Zatorze (największego Parku Rozrywki w Polsce) - korzystanie z atrakcji parku (dostępność do stref w zależności od wieku i wzrostu) – 199 PLN.
Paintball leśny (Las Przygód) – gra zespołowa (scenariusz i 200 kul) z wykorzystaniem markerów z kulkami z farbą, lub dla młodszych dzieci zajęcia strzeleckie – 50 PLN.
Wycieczka do Parku Czarnego Daniela, w którym mieszkają jelenie, daniele, owce i lamy, karmienie zwierząt – 50 PLN.

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy „Zawojanka” położony u podnóża Babiej Góry. Obiekt jest ogrodzony, pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV. Do dyspozycji uczestników duży teren rekreacyjny wokół ośrodka, basen letni, boisko do siatkówki plażowej, trzy sale ze sprzętem multimedialnym oraz sala dyskotekowa, stół do ping-ponga, taras z ławkami, leżakami i parasolkami, wiata grillowa i miejsce na ognisko oraz strefa WI-FI.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu) diety: wegetariańskiej (bez dopłaty) lub bezglutenowej (za dopłatą 100 PLN/turnus).
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców. Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, ręczniki kąpielowe, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.

Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zawoja - obóz Zdobywcy Górskich Szczytów   (skrót: ZAWOJA ZDOBYWCY GORSKICH SZCZYTOW PAX FB)
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / KPOD0707
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2021
 11 dni / KPOD0718
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2021
 11 dni / KPOD0729
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2021
 11 dni / KPOD0809
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOD~ZAWOJA_ZDOBYWCY_GORSKICH_SZCZYTOW_PAX_FB
Zawoja to miasteczko w województwie małopolskim, położone niedaleko granicy Ze Słowacją. Wśród turystów znane jest z licznych atrakcji turystycznych oraz rozbudowanych szlaków pieszych, które są idealnym wyborem na długie spacery wśród pięknych krajobrazów i zachodów słońca. Na kolonii lub obozie można przeżyć tu niezapomnianą przygodę!
Małopolska to jedno z najmniejszych województw w Polsce, w jego obszarze znajduje się aż 6 parków narodowych co sprawia, że jest on prawdziwym rajem dla miłośników przyrody. Rozległe lasy, czy liczne jeziora to tylko część tego co małopolska ma do zaoferowania. Turystów przyciąga tu również pustynia, czyli zjawisko dość niespotykane w Polsce, jednak nie sposób oprzeć się jego pięknu.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.