Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Szwajcaria

Francja

Niemcy

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Szafuza

Strasburg

Heidelberg

Loreley

Koblenz

Cochem

Trewir

Kolonia

Bonn


Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Szafuza - Strassburg - Heidelberg - Lorelei - Koblencja - Zamki Marksburg i Cochem - Dolina Mozeli - Trewir - Kolonia - Bonn

- Ren i Mozela - zamki nad najpiękniejszymi rzekami Niemiec
- Kosmopolityczny Heidelberg
- Rejs Doliną Lorelei
- Zabytki rzymskie Trewiru
- Kolonia - nadreńska metropolia

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
Przed południem przyjazd nad Jezioro Bodeńskie i przejazd wzdłuż Renu do Szafuzy. Krótki spacer po zabytkowej części miasta, słynącej z charakterystycznych kamienic z oknami wykuszowymi. Następnie przejazd autokarem do Neuhausen, gdzie znajduje się największy w Europie wodospad Rheinfall. Rejs po rzece u podnóża wodospadu, podziwianie panoramy 23 metrowej kaskady oraz zamku Laufen. Przejazd do hotelu w jednym z malowniczych miasteczek Schwarzwaldu lub w okolicy Strassburga. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Strassburga, będącego centrum kultury i sztuki europejskiej. W przeszłości Strassburg nosił przydomek „miasta tysiąca świątyń” z powodu swoich licznych klasztorów, kongregacji, kościołów i synagog. Spacer po Starym Mieście, umieszczonym na liście światowego dziedzictwa UNESCO i zwiedzanie jednej z największych katedr we Francji - Strassburger Münster. W godzinach popołudniowych przejazd do Heidelbergu – miasta majestatycznie rozłożonego po obu stronach rzeki Neckar, które pod koniec XVIII w. odkryli dla siebie romantycy. Heidelberg jest siedzibą najstarszego na terenie Niemiec uniwersytetu. Punktem centralnym miasta jest Schloss, jeden z najwspanialszych zamków świata, którego ruiny będziemy podziwiać. Przejazd do hotelu w okolicy Moguncji, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu rejs statkiem po Renie z Rüdesheim do Koblenz. Wzdłuż brzegów rzeki na przełomie stuleci powstały liczne miasteczka z przepiękną zabudową i niezliczonymi zamkami. Płynąc wzdłuż Renu statek mija m.in. skałę Lorelei, sławne urwisko, nad którym - wedle legendy – siadywała jasnowłosa czarodziejka i czesała swe bujne loki, wabiąc śpiewem żeglarzy, którzy wypatrując z utęsknieniem pięknej Lorelei, rozbijali się o skały. Rejs kończy się w Koblencji (Koblenz) tuż przy „Deutsches Eck”, w miejscu, gdzie do Renu uchodzi Mozela, a na brzegu wznosi się symbol Koblencji – pomnik cesarza Wilhelma. W programie zwiedzanie wnętrz romańskiej kolegiaty św. Kastora - najpiękniejszego budynku miasta, pochodzącego w większej części z XII wieku. Następnie przejazd do zamku Marksburg. Zwiedzanie wnętrz oryginalnie zachowanej, średniowiecznej warowni. Przejazd do hotelu w okolicy Koblencji. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Cochem, zwiedzanie twierdzy majestatycznie górującej ponad doliną Mozeli. Następnie przejazd niezwykle malowniczą trasą wzdłuż Mozeli do miasteczka Bernkastel- -Kues słynącego z tradycyjnej zabudowy z muru pruskiego. W godzinach popołudniowych przejazd do Trewiru, najstarszego miasta Niemiec, gdzie zobaczymy zabytki pochodzące z czasów rzymskich: termy cesarskie, bazylikę Konstantyna i bramę Porta Nigra. Powrót do hotelu, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Kolonii. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem. Zostało ono założone w 33 r. p.n.e. i szybko zdobyło sobie znaczącą pozycję. Urodziła się tutaj Julia Agrypina, żona cesarza Klaudiusza, który w 50 r. n.e. nadał miastu status kolonii (stąd nazwa), z pełnymi prawami miasta rzymskiego. Kolonia stanowi ogromną, rozległą aglomerację nad rzekami Ren i Ruhr. Jest jednym z najważniejszych miast niemieckich, a monumentalna katedra gotycka należy do najczęściej odwiedzanych zabytków w Niemczech. Czas wolny. W godzinach popołudniowych dla chętnych wycieczka (komunikacją publiczną) do Bonn. Zwiedzanie dawnej stolicy Republiki Federalnej Niemiec oraz miasta narodzin Ludwika van Beethovena, które do dziś zachowało ślady najważniejszych momentów w swojej historii. Powrót do Kolonii. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.

Program fakultatywny

- degustacja w loklanej winiarni – ok. 15 EUR (grupa min. 25 osób),
- rejs Rudesheim - Koblenz – ok. 36 EUR na osobę.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach lub pensjonatach o standardzie **/***: 1 nocleg w okolicy Schwarzwaldu/Strassburga, 1 w okolicy Moguncji, 2 w okolicy Koblencji. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
4 śniadania serwowane.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca.
Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław - Szafuza (ok. 1000 km) - ok. 14 godz.

Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2400 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską, Tour Guide. Koszt – ok. 80 EUR.

- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli     (skrót: WZDLUZ RENU I MOZELI PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KDTR072727.07.2019 - 02.08.20191996 zł   1698 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj 7 dni

kod imprezy: KDTR~WZDLUZ_RENU_I_MOZELI_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.