Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Murzasichle - warsztaty fotograficzne Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Artystyczne

Fotografia

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Murzasichle

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Murzasichle


Murzasichle - warsztaty fotograficzne

(wiek 12-18)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Tatrzańska Akademia Przygody

Obóz fotograficzny 12-18 lat

Tatrzańska Akademia Przygody to doskonały sposób na połączenie aktywnego wypoczynku z nauką i zabawą. Wędrówki górskie, szaleństwa wodne będą uzupełnieniem dla specjalistycznych warsztatów pozwalających na odkrycie nowych pasji i talentów. Podarujemy dzieciom wspaniałą zabawę i niezapomniane przygody, a jednocześnie możliwość rozwoju oraz kształtowania własnego charakteru. Uczestnicy obozów sportowych przejdą przez program mobilizacji do szybkiego działania, poćwiczą refleks, przełamywanie barier oraz nauczą się komunikacji i pracy zespołowej. Poprawią także sprawność fizyczną oraz koordynację ciała, a wszystko to podczas wielkiej przygody na Podhalu. Nasz obóz rozbudzi dziecięcą wyobraźnię i pozwoli przeżyć emocje, które wspominane będą przez długi czas. Przywykliśmy do tego, że wyjazd w Tatry kojarzy nam się z Zakopanem. Tymczasem niedaleko stolicy Tatr znajduje się urokliwa i gościnna wieś Murzasichle. Można tu wypocząć, bez ryzyka ciągłego "wpadania" na tłumy turystów, w ciszy i spokoju. Jeśli jednak zapragniemy gwaru turystycznego kurortu - jedziemy do pobliskiego Zakopanego, aby pospacerować po Krupówkach, zwiedzić cmentarz i kościół na Pęksowym Brzyzku, podejść pod skocznie narciarskie, wejść na Gubałówkę.


Program

Popatrz na świat przez wizjer aparatu, aby uchwycić jego piękno. Rozwiń swoją wyobraźnię, wrażliwość i kreatywność, naucz się ilustrować codzienność, nie przeocz żadnej istotnej chwili – to hasła naszych warsztatów, a jeśli fotografować, to najlepiej w polskich górach. Zapraszamy na 15 godzinny obóz fotograficzny do Murzasichla, gdzie w świetnej atmosferze możesz zgłębiać tajniki fotografii, doskonalić swój warsztat, a przy okazji genialnie się bawić. Aby aktywnie uczestniczyć w zajęciach musisz zabrać cyfrowy aparat fotograficzny (najlepiej z możliwością ustawień ręcznych), mile widziany statyw. Rozwijaj swoje pasje razem z nami! Ponadto w trakcie pobytu m.in. spacery po tatrzańskich dolinach, wycieczki górskie, zabawa w parku linowym, odwiedzanie ciekawych miejsc w Zakopanem, wizyta w Aquaparku, spotkanie z prawdziwym góralem. Ponadto turnieje sportowe, konkursy, gry i zabawy, projekcje filmów, dyskoteki, ognisko z pieczeniem kiełbasek.

Program fakultatywny

Wycieczka do Parku Wodnego na Słowację (Tatralandia). Cena 60 PLN plus 23 EUR. Na wyjazd na Słowację uczestnicy powinni posiadać dowód osobisty lub paszport.
Wycieczka autokarowa w Pieniny: spływ przełomem Dunajca. Cena 100 PLN lub spływ pontonowy Dunajcem (rafting). Cena 110 PLN.
Wycieczka do Parku Rozrywki Energylandia. Cena 160 PLN


Zakwaterowanie

Willa „Tatry” położona w przepięknej miejscowości Murzasichle obok Zakopanego. Lokalizacja obiektu sprzyja wypoczynkowi w ciszy i spokoju oraz planowaniu atrakcyjnych wycieczek po okolicy. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami i TV. Na terenie obiektu: świetlica, sala telewizyjna, plac zabaw dla dzieci, boisko do siatkówki i miejsce na ognisko, bezprzewodowy dostęp do internetu. Teren ogrodzony i monitorowany. Zakwaterowanie w dwóch sąsiadujących budynkach.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki z napojami plus podwieczorek, serwowane w stołówce ośrodka). Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. W trakcie całodziennych wycieczek lunch pakiet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Możliwość przesiadki na trasie przejazdu.
Należy zabrać ze sobą: legitymację szkolną, nakrycie głowy, krem z filtrem UV, wygodne buty na piesze wycieczki i do uprawiania sportu, dres sportowy, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę, ciepły sweter lub polar, strój sportowy.
Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.
Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.45.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.00, wyjazd nie później niż o godz. 07.45.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Murzasichle - warsztaty fotograficzne     (skrót: MURZASICHLE TATRY FOTOGRAFICZNY PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
OPOM062222.06.2019 - 02.07.20191349 zł   1149 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOM070303.07.2019 - 13.07.20191349 zł   1149 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOM071414.07.2019 - 24.07.20191349 zł   1149 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOM072525.07.2019 - 04.08.20191349 zł   1149 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOM080505.08.2019 - 15.08.20191349 zł   1149 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOM081616.08.2019 - 26.08.20191349 zł   1149 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

kod imprezy: OPOM~MURZASICHLE_TATRY_FOTOGRAFICZNY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.