Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Francja - Paryż, Disneyland - Paryż na wesoło Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Paryż Disneyland
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Francja

Parki rozrywki

Wycieczki w miejscowości

Paryż

Disneyland


Francja - Paryż, Disneyland - Paryż na wesoło

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Paryż - Disneyland
- Wieża Eiffla - symbol Francji
- Romantyczny rejs po Sekwanie
- Disneyland - bajkowy świat zabawy
- Malowniczy widok z paryskiego wzgórza Montmartre
- Sacre Coeur - wizytówka Paryża

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy.
2 dzień:
W godzinach popołudniowych przyjazd do Paryża. Przejazd metrem na Montmartre. Zwiedzanie bazyliki Sacre Coeur wzniesionej na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre – jednego z najbardziej malowniczych zakątków Paryża. Spacer rue des Saules, gdzie znajduje się legendarne miejsce spotkań paryskiej bohemy – Au Lapin Agile, przez plac Pigalle do placu Blanche ze słynnym kabaretem Moulin Rouge. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Disneylandu, najpiękniejszego i najbardziej znanego w Europie parku rozrywki dla dzieci i dorosłych. Bajkowa sceneria i atrakcje z różnorodnych krain: „Fantazji” - baśniowej krainy z zamkiem Śpiącej Królewny, „Pogranicza” - znanego z westernów Dzikiego Zachodu, „Przygody” - krainy poszukiwaczy skarbów i „Wynalazków” - świata technologii i przyszłości. Znajdziemy się w królestwie marzeń i najnowszej techniki, w domu lalek z całego świata i w krainie piratów. Na pewno spotkamy Myszkę Miki i Kaczora Donalda. Będziemy podróżować w czasie i przestrzeni z bohaterami filmów Walta Disneya. Szczególnie polecamy skorzystanie z dużego wyboru karuzel i zapierających dech w piersiach kolejek górskich. Powrót do hotelu, nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Wyjazd na zwiedzanie Paryża, zobaczymy m.in. Wieżę Eiffla - symbol Francji i jeden z głównych symboli miasta oraz Pola Marsowe, Plac de Gaulle’a z Łukiem Triumfalnym wzniesionym na życzenie Napoleona I na chwałę wielkiej armii, Pola Elizejskie, Most Aleksandra III, Place de la Concorde, Place Vendome, wyspę La Cite - serce Paryża z katedrą Notre-Dame i Sainte Chapelle, zobaczymy również Pałac Sprawiedliwości. Wieczorny rejs statkiem po Sekwanie zakończy zwiedzanie. Powrót do hotelu, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Wyjazd w drogę powrotną.
6 dzień:
Powrót do Polski w godzinach rannych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 3 noclegi w hotelu o standardzie **, położonym na przedmieściach Paryża. Funkcjonalne urządzone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami i TV. W hotelu dostęp do WIFI.
Wyżywienie: 3 śniadania kontynentalne.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Opola, Wrocławia, Gliwic i Katowic.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Przejazd: Wrocław - Paryż (ok. 1200 km) - ok. 17 godz. W trakcie zwiedzania przewidziane są przerwy na posiłki aranżowane przez pilota – cena posiłku ok. 10 EUR.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu, komunikacja miejska - ok. 90 EUR.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Francja - Paryż, Disneyland - Paryż na wesoło   (skrót: PARYZ NA WESOLO PAX BB)

kod imprezy: OFPA~PARYZ_NA_WESOLO_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.