Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Krasiejów - obóz młodego odkrywcy Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Tematyczne

Naukowy

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Krasiejów

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Krasiejów


Krasiejów - obóz młodego odkrywcy

(wiek 10-14)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wakacje w JuraParku

Obóz młodego odkrywcy 10-14 lat

JuraPark Krasiejów koło Opola to magiczne miejsce, jedyny w Polsce i największy w Europie park tematyczny, na terenie którego prowadzone są wykopaliska przyciągające naukowców z całego świata. Odkryte tutaj skamieniałości triasowych płazów i gadów należą do najbogatszych na świecie. Tu na pewno każdy znajdzie coś dla siebie! Na pokładzie Kapsuły Czasu przemierzającej 300 metrowy tunel udasz się w podróż przez miliardy lat istnienia wszechświata. W prehistorycznym Oceanarium spotkasz się z 20 metrowym rekinem Megalodonem. Niezapomnianych emocji dostarczy Ci wizyta w Cinema 5D. Fascynuje Cię świat nauki? Zapraszamy do Parku Nauki i Ewolucji Człowieka. W czasie podróży promem kosmicznym przeniesiesz się do początków życia na ziemi. Dzięki ekscytującym doświadczeniom zobaczysz, że nauka nie musi być nudna. Chcesz poznać zaginiony świat dinozaurów - w Krasiejowie masz je na wyciągnięcie ręki. Ich cmentarzysko zobaczysz przez szklaną podłogę pawilonu paleontologicznego. Wybierzemy się również do gospodarstwa agroturystycznego, gdzie dowiemy się skąd bierze się miód i mleko oraz własnoręcznie upieczemy ciastka. Wstępy na teren JuraParku i Parku Nauki i Ewolucji bezpłatne i nieograniczone czasowo. Do dyspozycji uczestników atrakcyjny park rozrywki, plac zabaw i kąpielisko z piaszczystą plażą. Wakacje w Krasiejowie to oferta skierowana do prawdziwych poszukiwaczy przygód. Nie lada atrakcją będzie też wycieczka do Opola - "Stolicy Polskiej Piosenki", gdzie czeka nas spacer Aleją Gwiazd, zwiedzanie Opolskiego Amfiteatru i jednego z najpiękniejszych w Polsce Ogrodu Zoologicznego. Do tego gry i zabawy, zawody sportowe, nocne podchody i gry terenowe po zamknięciu JuraParku wśród ożywających nocą dinozaurów (nie zapomnij zabrać latarki), ogniska i dyskoteki. Chcesz poznać smak czekającej Cię przygody, zajrzyj na www.gra.annaland.pl i www. juraparkkrasiejow.pl . Takiej krainy nie znajdziesz nigdzie indziej!

Program

Oferta dla wszystkich pasjonujących się powstawaniem świata, odkrywaniem jego tajemnic. Wszystkie zajęcia prowadzone są w sposób daleki od szkolnej codzienności. Przy pomocy prostych przedmiotów zbudujemy rakietę, którą poślemy w przestworza. W trakcie zajęć z elektrodynamiki oraz magnetyzmu odpowiemy sobie na pytanie, jak to się dzieje, że przedmioty unoszą się w powietrzu (lewitują). Przy pomocy magnesu i baterii zbudujemy prosty silnik elektryczny oraz model kolejki magnetycznej. Przeprowadzimy różne eksperymenty chemiczne. W czasie „wieczoru z wynalazcą” dowiecie się jak wygląda proces twórczy – od pomysłu do realizacji. Ponadto mega ciekawy program realizowany na terenie JuraParku w Krasiejowie, wizyty w preparatorium i pawilonie paleontologicznym. Dysponując nieograniczonym czasem przebywania na terenie Parku Nauki i Ewolucji Człowieka, wykorzystując jego interaktywne, multimedialne możliwości, wcielając się w wirtualnego człowieka z przeszłości zapoznacie się z rozwojem życia na ziemi, spotkacie najstarszą znalezioną mumię człowieka, poznacie historię pisma i rozwój najważniejszych naczyń i narzędzi. Oprócz wymienionych zajęć uczestnicy obozu korzystają z wszystkich atrakcji i programu obozu rekreacyjnego. Udział w tym obozie zapewni Ci nie tylko super zabawę, ale dostarczy też dużo wiedzy o historii Ziemi i dinozaurach żyjących w Krasiejowie przed 230 mln lat, pokaże, że nauka nie musi być nudna. Będzie czas na gry i zabawy edukacyjne. W trakcie naszych wakacji czeka Cię prawdziwa frajda z odkrywania świata.

Zakwaterowanie

10 noclegów w otwartej w 2014 roku części hotelowej Parku Nauki i Ewolucji Człowieka. Pokoje 4-, 6-osobowe z łazienkami, łóżka piętrowe.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek). Śniadania w formie bufetu, obiad i kolacja serwowane do stolika. Pierwszy posiłek kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (dwie kanapki, słodka przekąska, owoc, woda). Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej (zgłoszenia przy zapisie).
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Uczestnicy muszą zabrać ze sobą ręczniki, strój kąpielowy, wygodne buty, nieprzemakalną kurtkę i latarkę. Prosimy pamiętać o zabraniu na zbiórkę wypełnionej karty kwalifikacyjnej oraz o podpisaniu bagażu dzieci.

Planowany przyjazd do ośrodka z miast: Szczecin, Gorzów, Zielona Góra, Lubin. Legnica, Wrocław, Opole ok. godz. 13.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 15.00. Z pozostałych miast przyjazd ok. godz. 18.00., wyjazd ok. godz. 9.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.30.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Krasiejów - obóz młodego odkrywcy     (skrót: KRASIEJOW PARK NAUKI WAKACJE ODKRYWCY PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
OPJK062222.06.2019 - 02.07.20191799 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPJK070303.07.2019 - 13.07.20191799 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPJK071414.07.2019 - 24.07.20191799 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPJK072525.07.2019 - 04.08.20191799 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPJK080505.08.2019 - 15.08.20191799 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPJK081616.08.2019 - 26.08.20191799 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

kod imprezy: OPJK~KRASIEJOW_PARK_NAUKI_WAKACJE_ODKRYWCY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.