Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Viva Italia Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Włochy

San Marino

Watykan

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Wenecja

San marino

Asyż

Rzym

Watykan

Florencja

Piza


Włochy - Viva Italia

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Wenecja - San Marino - Asyż - Rzym - Watykan - Florencja - Piza

Wenecja - rejs po Lagunie Weneckiej
Asyż - Grób św. Franciszka
San Marino - najstarsza republika Świata
Rzym - antyczne Koloseum
Watykan - Bazylika św. Piotra
Florencja - Santa Maria del Fiore


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Włoch przez Czechy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.

2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do Wenecji – rejs wynajętą łodzią po Lagunie Weneckiej. W czasie rejsu będziemy podziwiać z pokładu statku wyspy, m.in.: San Giorgio Maggiore, San Servolo, San Lazzaro degli Armeni, San Clemente, Lido Di Venezia, Murano. Po rejsie piesze zwiedzanie. Spacer rozpoczynamy od Placu św. Marka – zdaniem Napoleona Bonaparte „najpiękniejszego salonu świata”. Następnie zobaczymy Bazylikę św. Marka - sanktuarium skrywające jego relikwie i najcenniejsze dzieło jubilerskie zwane Pala d’Oro - Złotym Ołtarzem, sprowadzone z podbitego w 1204 roku Konstantynopola. Będziemy również podziwiać z zewnątrz Pałac Dożów oraz Most Westchnień. Wjazd windą na Campanillę (dzwonnicę św. Marka), z której rozpościera się widok na Lagunę Wenecką. Zwiedzanie Wenecji zakończymy spacerem malowniczymi uliczkami do Mostu Rialto, czas wolny. Przejazd do hotelu w okolicy Rimini, kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do San Marino - zwiedzanie najstarszej republiki świata znajdującej się w obrębie państwa włoskiego. Pieszy spacer wśród średniowiecznej architektury rozpoczniemy od najstarszej bramy prowadzącej do stolicy republiki - Bramy św. Franciszka. Następnie przejdziemy do Groty Kuszników i przed budynek parlamentu Republiki S. Marino. Dalej będziemy podziwiać Bazylikę del Santo, w której przechowywane są relikwie św. Marino i przejdziemy do wieży Guida, najstarszej części fortyfikacji otaczającej średniowieczną republikę. Przejazd do Umbrii. Wizyta w Asyżu - mieście św. Franciszka. Zwiedzanie Bazyliki S. Maria degli Angeli z Kaplicą Porcjunkuli – miejsca będącego kolebką zakonu franciszkańskiego, a także miejsca śmierci świętego. Wizyta w Bazylice św. Franciszka, gdzie nawiedzimy grób Świętego oraz będziemy podziwiać m.in. cykl 28 fresków mistrza Giotto. Następnie spacer przez centrum miasta, na koniec którego zwiedzimy Kościół św. Klary. Przejazd do hotelu w okolicy Fiuggi na południe od Rzymu, kolacja*, nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do Rzymu. Przejazd metrem do Bazyliki św. Jana na Lateranie i znajdujących się tuż obok św. Schodów. Następnie udamy się do najsłynniejszej fontanny świata – Fontanny Di Trevi i dalej na Plac i Schody Hiszpańskie. Po południu odwiedzimy Muzea Watykańskie, w których będziemy oglądać bogatą kolekcję dzieł sztuki zgromadzonych przez papieży wszystkich epok. Punktem kulminacyjnym naszego pobytu w Muzeach Watykańskich będzie zwiedzanie Kaplicy Sykstyńskiej – miejsca wielu w historii wyborów papieży, tzw. Konklawe. Podziwianie najpiękniejszych dzieł artystycznych kaplicy, fresków Michała Anioła – „Sąd Ostateczny” i „Stworzenie Świata”. Wprost z Kaplicy Sykstyńskiej zejdziemy do Bazyliki św. Piotra - miejsca, w którym od 2 tys. lat spoczywają doczesne szczątki namiestnika Chrystusa na Ziemi, pierwszego papieża – św. Piotra. W bazylice nawiedzimy grób św. Jana Pawła II. Będziemy również podziwiać najcenniejsze dzieła sztuki okresu odrodzenia i baroku. Wśród nich baldachim z brązu wykonany przez G.L. Berniniego i słynną „Pietę” Michała Anioła – „najpiękniejszą rzeźbę przeszłości, teraźniejszości i przyszłości.” Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Stolicy Apostolskiej na Audiencję Generalną, będącą spotkaniem głowy kościoła rzymskokatolickiego z wiernymi w formie katechezy. Audiencja Generalna odbywa się tylko w czasie obecności Papieża w Watykanie. Po otrzymaniu papieskiego błogosławieństwa, które oficjalnie kończy audiencję udamy się na zwiedzanie „Wiecznego Miasta”. Na trasie naszego spaceru będziemy podziwiać z zewnątrz: Zamek św. Anioła, Piazza Navona z fontanną „Czterech Rzek” Berniniego. Wejdziemy do Panteonu – perełki architektonicznej wybudowanej w I połowie II wieku n.e., jedynej antycznej pozostałości stojącej po dziś dzień w całości. Zobaczymy również Plac Wenecki, przy którym stoi pomnik przypominający o wielkim dziele zjednoczenia państwa włoskiego w latach 1860-1870 i przedstawiający pierwszego jego króla Wiktora Emanuela II. Kapitol – miejsce od czasów antycznych uważane za serce duchowe, polityczne i kulturalne Rzymu. Z tarasu widokowego na Kapitolu ujrzymy antyczne Forum Romanum a następnie słynną Via Fori Imperiali dotrzemy do najsłynniejszego amfiteatru Świata – Koloseum. Powrót metrem do autokaru, przejazd do hotelu w okolicy Chianciano Terme na południe od Florencji, kolacja*, nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Florencji. Zwiedzanie centrum miasta rozpoczniemy od najbardziej znanego kościoła Florencji – gotyckiej katedry Santa Maria del Fiore, którą wieńczy słynna kopuła Brunelleschiego. Będziemy również podziwiać stojące tuż przy katedrze: Wieżę Giotta i Baptysterium. Następnie Piazza della Signoria, przy którym stoi słynny Palazzo Vecchio będący przez wiele lat siedzibą rodu Medyceuszy. W dalszej części naszego spaceru dotrzemy również do Kościoła Santa Croce – Świętego Krzyża – miejsca pochówku najznamienitszych Włochów z Michałem Aniołem na czele. Nasz spacer po Florencji zakończymy na „kipiącym złotem” Ponte Vecchio zwanym Mostem Złotników. Po zakończeniu zwiedzania ok. 5 godz. czasu wolnego. Dla chętnych możliwość fakultatywnego przejazdu pociągiem lokalnym do Pizy, gdzie zobaczymy z zewnątrz słynny Plac Cudów z najbardziej znanym zabytkiem tego miasta – Krzywą Wieżą. Powrót pociągiem do Florencji i wyjazd w drogę powrotną.
7 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Austrię i Czechy. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Program fakultatywny

6 dzień: po zakończeniu zwiedzania Florencji ok. 5 godz. czasu wolnego. Dla chętnych możliwość fakultatywnego przejazdu pociągiem lokalnym do Pizy, gdzie zobaczymy z zewnątrz słynny Plac Cudów z najbardziej znanym zabytkiem tego miasta – Krzywą Wieżą. Koszt ok. 20 EUR


Zakwaterowanie

4 noclegi w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 1 nocleg w okolicy Rimini, 2 noclegi w okolicy Fiuggi, 1 nocleg w okolicy Chianciano Terme.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 4 noclegi w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 1 nocleg w okolicy Rimini, 2 noclegi w okolicy Fiuggi, 1 nocleg w okolicy Chianciano Terme.
Wyżywienie: 4 śniadania kontynentalne, (*możliwość wykupienia 4 kolacji składających się z 2 dań na ciepło, deseru i wody mineralnej w cenie 35 EUR/os.)
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, opłaty wjazdowe do miast, przejazdy komunikacją miejską, rejs wynajętą łodzią w Wenecji, system Alma Tour Guide)
- orientacyjny koszt: ok. 120 EUR/os.,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 8 EUR/os.,
- imprezy fakultatywnej: wycieczka do Pizy ok. 20 EUR/os.,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładach jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska Białej, Cieszyna. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Przejazd: Cieszyn - Wenecja (ok. 950 km - ok. 12 godz.). Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3350 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Włochy - Viva Italia     (skrót: VIVA ITALIA PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
CITV062323.06 - 29.06Impreza w trakcie realizacji Plan podróży7 dni
CITV070707.07 - 13.071299 zł   999 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj 7 dni
CITV071414.07 - 20.071299 zł   999 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj 7 dni
CITV072121.07 - 27.071299 zł   999 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV072828.07 - 03.081299 zł   999 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV080404.08 - 10.081399 zł   1129 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV081111.08 - 17.081399 zł   1129 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV081818.08 - 24.081399 zł   1129 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV082525.08 - 31.081399 zł   1129 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV090101.09 - 07.091299 zł   1049 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV090808.09 - 14.091299 zł   1049 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV091515.09 - 21.091299 zł   1049 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV092222.09 - 28.091299 zł   1049 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV092929.09 - 05.101299 zł   1049 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
CITV100606.10 - 12.101299 zł   1049 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.