Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Słowenia, Chorwacja - Uroki chorwackich wysp Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Słowenia

Chorwacja

Kraje bałkańskie

Wypoczynek i zwiedzanie

Wycieczki w miejscowości

Lublana

Skocjanska

Krk

Rab

Zadar

Pag

Kornati

Plitvicka Jezera


Słowenia, Chorwacja - Uroki chorwackich wysp

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Lublana - Jaskinia Szkocjańska - Wyspa i miasto Krk - Wyspa i miasto Rab - Zadar - Wyspa i miasto Pag - Archipelag Wysp Kornati - Plitwickie Jeziora

- Lublana - słoweńska stolica
- Jaskinia Szkocjańska
- Zachwycające Wyspy Krk i Rab
- Księżycowa Wyspa Pag
- Urzekające Wyspy Kornati
- Zadar - starożytna Zara


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię do Słowenii. Podczas przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do Lublany, spacer z przewodnikiem po stolicy Słowenii: Plac Franceta Preszerna, Most Potrójny, kolumnada Plecznika, Smoczy Most, kościół św. Mikołaja, ratusz. Czas wolny. Przejazd do wpisanej na listę UNESCO Jaskini Szkocjańskiej – zwiedzanie jaskini z przewodnikiem. Następnie udamy się do hotelu nad Zatoką Kvarnerską, zakwaterowanie, kolacja i nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu czas wolny, pobyt wypoczynkowy nad Morzem Adriatyckim. Dla chętnych możliwość uczestnictwa w Fish Picnicu - rejsie na jedną z pobliskich wysp. Kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu przejazd na Krk - największą chorwacką wyspę, charakteryzującą się różnorodnością krajobrazu oraz bogatą historią. Odwiedzimy stolicę wyspy – miasto Krk, będące jedną z najstarszych osad na wyspie. Spacer wąskimi, urokliwymi uliczkami starego miasta, podczas którego zwiedzimy romańską katedrę pw. Błogosławionej Marii Panny Dziewicy oraz zobaczymy średniowieczny kasztel, znanego chorwackiego rodu Frankopanów. Przejazd do niezwykle urokliwej miejscowości Vrbnik, zwiedzanie, po którym udamy się do hotelu na kolację i nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu czas wolny, pobyt wypoczynkowy nad Adriatykiem. Dla chętnych wycieczka fakultatywna na wyspę Rab. Mówi się, że pomimo jej niewielkich rozmiarów, jest to najpiękniejsza wyspa zatoki Kvarnerskiej. W swojej wschodniej części jest skalista, dość sucha i górzysta, natomiast w zachodniej odznacza się soczystą zielenią. Zwiedzanie stolicy wyspy – miasteczka Rab, centrum lokalnej turystyki, jednego z najładniejszych kurortów nad Adriatykiem. Powrót do hotelu na kolację i nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zadaru – miasta uznawanego za stolicę północnej Dalmacji, słynnego m.in. z likieru Maraschino, produkowanego z miejscowych wiśni maraska. Spacer po starym mieście z przewodnikiem: katedra św. Anastazji, rotunda św. Donata – symbol miasta. Przy sprzyjającej pogodzie (wiejącym wietrze) niezwykły koncert na morskich organach – gra na nich tylko morze i wiatr. Czas wolny. Przyjazd na wyspę Pag, słynącą z księżycowego krajobrazu, produkowanej tutaj soli oraz przepięknych koronek. Odwiedzimy stolicę wyspy – miasto Pag: spacer wokół Placu Króla Petra Kresimira IV, przy którym znajduje się dwór książęcy, renesansowy pałac biskupi oraz kościół parafialny. Zwiedzimy niezwykle interesujące Muzeum Solarstwa, w którym pokazany jest proces odzyskiwania soli z morza. Czas wolny. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu rejs na wyspy Kornati lub wypoczynek na plaży. Archipelag Kornati, to największe skupisko wysp na Adriatyku, liczące 147 niezwykle urzekających wysp i wysepek. W trakcie rejsu, oprócz niesamowitych i zapierających dech w piersi widoków, zobaczymy hodowlę owoców morza, najwyższe chorwackie klify sięgające 150 m, słone jezioro oraz park przyrody z unikalną florą i fauną. W porze lunchu okrętowy kucharz zaserwuje nam rybę z grilla i lokalne wino. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Narodowego Parku w Plitwicach – zwiedzanie tego największego i najstarszego parku w Chorwacji. Spacer wśród turkusowych, kaskadowo położonych jezior. W godzinach popołudniowych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
9 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Słowenię, Austrię, Czechy. Powrót do Polski w godzinach porannych.

Program fakultatywny

- Fish Picnic ok. 35 EUR,
- rejs wokół Wysp Kornati ok. 35 EUR,
- wycieczka na wyspę Rab ok. 45 EUR (min. 20 os.)


Świadczenia

Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie **/***, położonych w nadmorskich miejscowościach. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar, kantor wymiany walut. W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie:
6 śniadań, 6 kolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide – 35 EUR,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 45 EUR. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota.
- programu fakultatywnego: Fish Picnic ok. 35 EUR, rejs wokół Wysp Kornati ok. 35 EUR, wycieczka na wyspę Rab ok. 45 EUR (min. 20 os.),
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska-Białej i Cieszyna.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Lublana (ok. 760 km) – ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2800 km.

Sugerujemy zabranie peleryny przeciwdeszczowej, mogącej przydać się podczas złych warunków atmosferycznych np. przy zwiedzaniu Plitwickich Jezior.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Słowenia, Chorwacja - Uroki chorwackich wysp     (skrót: UROKI CHORWACKICH WYSP PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCTW060808.06.2019 - 16.06.20192253 zł   1699 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTW091414.09.2019 - 22.09.20192253 zł   1699 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

kod imprezy: KCTW~UROKI_CHORWACKICH_WYSP_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.