Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Złote Piaski
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy studenckie

Bułgaria

Morze

Obozy studenckie w miejscowości

Złote Piaski


Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

W gorącej i słonecznej Bułgarii, czekają na Ciebie wakacje pełne ekscytujących wrażeń. Znajdziesz tam wspaniałe warunki do wypoczynku, uprawiania sportu i rozrywek. Zostaniesz zakwaterowany w hotelu Riva *** - jednym z najlepszych hoteli dla młodzieży, położonym w centrum kurortu. Klimatyzowane, przestronne pokoje i ogromny basen - to atuty hotelu. Proponujemy Wam liczne zajęcia rekreacyjne i sportowe, dyskoteki oraz bogaty program wycieczek fakultatywnych. Zasmakujesz różnorodnych atrakcji: zumba, aqua aerobik, gry terenowe, bodypainting. Tutaj poczujesz atmosferę kurortu, oddasz się plażowaniu i aktywnościom na świeżym powietrzu. W tętniących życiem Złotych Piaskach spędzisz niezapomniane wakacje.

Program

Summertime 18+

Będziemy się relaksować na rozgrzanych słońcem piaszczystych plażach i zażywać kąpieli w morzu, popijając przy tym zimne koktajle. Przy hotelowym basenie - największym w Złotych Piaskach, czekają na nas bezpłatne leżaki, animacje, a to wszystko w rytm wakacyjnych hitów! A wieczorem integracja lub szaleństwo na parkiecie i zabawa do rana w najgorętszych klubach. Chętnych zapraszamy na wycieczki fakultatywne. Enjoy!

Program fakultatywny

Warna i Delfinarium - półdniowa wycieczka do letniej stolicy kraju – Warny, malowniczo położonej nad Zatoką Warneńską. Wyjazd po obiedzie, przyjazd do Delfinarium na ok. godzinne show. Objazd autokarem Warny, następnie czas wolny na zakupy na kolorowym kiermaszu pod gołym niebem. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 24 EUR/studenci 30 EUR.
Cabrio Party - przejazd widokowy przez centrum Warny odjazdowymi samochodami cabrio z głośną muzyką. Prócz tego czekają nas warsztaty kulinarne, poznawanie tradycji bułgarskich oraz krótki wypoczynek na jednej z najpiękniejszych plaż w Warnie, który urozmaicą strzelanie z łuku i inne wspólne zabawy. Obiad w formie pikniku. Powrót samochodami do hotelu. Cena ok. 25 EUR.
Piknik na statku - 3-5 godzinny rejs statkiem spacerowym wzdłuż wybrzeża. Czeka nas morska przygoda z piratami, a w jej programie m.in. łowienie ryb oraz morskie i słoneczne kąpiele. Urocze widoki na zatoki i kurorty to prawdziwy relaks nie tylko dla oka. Podczas rejsu odbywają się animacje i serwowany jest obiad. Cena ok. 22 EUR/studenci 27 EUR.
Jeep Safari - półdniowa wycieczka dżipami po górach i wioskach bułgarskich, możliwość poznania bułgarskich tradycji. Wyjazd po śniadaniu. Obiad na rajdzie w formie pikniku, ze specjałami lokalnej kuchni, a wszystko to przy świetnej zabawie w bułgarskich rytmach. Taki wypad to wspaniała przygoda. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 22 EUR/studenci 25 EUR.
Neseber - całodniowa wycieczka do malowniczego i zabytkowego miasteczka, perełki bałkańskiej architektury, położonego na półwyspie. Wyjazd po śniadaniu. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem. Historia Neseberu sięga V wieku p.n.e., z tego właśnie okresu pochodzą ruiny przepięknego starego miasta. Obiad i czas wolny. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 25 EUR/studenci 38 EUR.
Bałczik i półwysep Kaliakra - półdniowa wycieczka, wyjazd po obiedzie. Przyjazd do Bałcziku - małego miasteczka portowo-uzdrowiskowego, gdzie zwiedzamy park i ogród botaniczny z wieloma unikalnymi gatunkami roślin, orientalny pałacyk rumuńskiej królowej Marii oraz zobaczymy pokaz wyrobów glinianych. Następnie zwiedzanie urokliwego przylądku Kaliakra, który wcina się w głąb morza na dł. 2 km. Powrót na kolację do hotelu lub uczestnictwo w wieczorze bułgarskim - z kolacją, tańcami i zabawą. Cena ok. 19 EUR/studenci 28 EUR (z wieczorem bułgarskim ok. 26 EUR/studenci 47 EUR).
Aquapolis - wypoczynek i wodne szaleństwo w Parku Wodnym. Wyjazd po obiedzie, powrót na kolację. Cena ok. 18 EUR (35 lewa).

Zakwaterowanie

Hotel Riva***

Położenie:
Hotel znajduje się w ścisłym centrum kurortu, ok. 250 m od plaży, obiekt jest ogrodzony i otoczony zielenią. W pobliżu znajdują się sklepy, tawerny, hipermarket, pizzeria, dyskoteki.
Pokoje:
Przestronne, klimatyzowane pokoje 4-, 5-, 6-osobowe, z łazienkami, balkonami, telefonem, TV SAT, małą lodówką.
Do dyspozycji uczestników:
Hotel dysponuje Wi-Fi w holu recepcyjnym, restauracją, sejfem (dodatkowo płatnym), największym basenem odkrytym w Złotych Piaskach oraz małym basenem rekreacyjnym, boiskiem do siatkówki i koszykówki, sceną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
8 noclegów
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej, w formie bufetu, z dużym wyborem potraw, na deser owoc/ciastka. Lokalna kuchnia bułgarska. Do śniadania podawana jest kawa, herbata, mleko, soki, do pozostałych posiłków bułgarskie soki owocowe (z dystrybutora). Stały dostęp do wody pitnej na terenie hotelu. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu oraz suchy prowiant na drogę powrotną (zastępujący kolację).
Transport:
autokar z klimatyzacją, DVD, barkiem, toaletą.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL-20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka rezydenta, opieka ratownika wodnego.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. W hotelu istnieje możliwość wypożyczenia ręcznika za zwrotną kaucją 5 EUR, bez możliwości wynoszenia na plażę, wypożyczenie pilota do klimatyzacji w pokoju za zwrotną kaucją 10 EUR.
Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez opiekunów miejscu.
Przejazd autokarem na trasie Cieszyn – Złote Piaski (ok. 1.500 km) – ok. 25 godz. Trasa przejazdu: Czechy/Słowacja, Węgry, Rumunia. W trakcie podróży przerwy na posiłek (płatny indywidualnie), np. na Słowacji i w Rumunii (ok. 5-7 EUR), na Węgrzech (ok. 1.500 HUF).
Walutą w Bułgarii jest lew bułgarski. 1 EUR = ok. 2 lewa.
Czas w Bułgarii: czas polski + 1 godz.
Zalecane kieszonkowe 100 EUR – nie obejmuje programu fakultatywnego oraz posiłków podczas przejazdu.
Do przekroczenia granic niezbędny jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 09.00-10.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+   (skrót: BULGARIA ZLOTE PIASKI OBOZ STUDENCKI PAX FB)
17.08 - 27.08.2019
 11 dni / KBON0817
1899 zł   1699 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KBON~BULGARIA_ZLOTE_PIASKI_OBOZ_STUDENCKI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.