Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Polska - Opolski bifyj - kulinarny szlak Śląska Opolskiego Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Polska na weekend

Podróże ze smakiem

Wycieczki w miejscowości

Opole

Bierkowice

Niemodlin

Nysa

Otmuchow

Paczkow

Moszna

Przysiecz


Polska - Opolski bifyj - kulinarny szlak Śląska Opolskiego

Informacje
Mapa i galeria






» przejdź do galerii

Kulinarna przygoda na terenie wielokulturowego Śląska Opolskiego - Bajkowy pałac w Mosznej - Paczków-polskie Carcassonne z winnicą - Zamek w Niemodlinie - Śląski Rzym - Nysa - Otmuchów

Program

1 dzień:
Zbiórka na dworcu PKP Opole Główne w holu głównym,przy poczekalni o godzinie 10.00. Zostawienie bagaży w mikrobusie lub hotelu. Zapoznanie z atrakcjami i zabytkami Stolicy Polskiej Piosenki: Wzgórze Uniwersyteckie ze Skwerem Artystów, Rynek z Aleją Gwiazd, katedra, Opolska Wenecja, Wieża Piastowska, amfiteatr z interaktywnym Muzeum Polskiej Piosenki. Przejazd do malowniczego Muzeum Wsi Opolskiej z zabytkami opolskiej architektury drewnianej, m.in. kościół, szkoła, stara kuźnia, zabudowania mieszkalne i gospodarskie. W jednym z nich przeprowadzone zostaną warsztaty kulinarne* z wykorzystaniem zabytkowych sprzętów. Pogadanka z mistrzem pszczelarstwa oraz możliwość nabycia lokalnych miodów. Przejazd do Niemodlina. Zwiedzanie mającego ponad 700 lat zamku, w którym kręcono film „Jasminum”. Tuż obok zamku znajdują się pełne karpi Stawy Niemodlińskie. W pobliskiej restauracji, będącej częścią szlaku „Opolski Bifyj”, uczestnicy zasmakują tej popularnej ryby w wyjątkowych wydaniach - obiadokolacja*. Będzie również okazja do poćwiczenia samodzielnego przyrządzenia karpia pod okiem szefa kuchni, z filetowaniem i dalszą obróbką*. Powrót do Opola na nocleg.

2 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do Nysy, nazywanej Śląskim Rzymem. Zwiedzanie starówki z Domem Wagi Miejskiej, wieżą ratuszową, gotycką bazyliką św. św. Jakuba i Agnieszki oraz pobliskiego bastionu św. Jadwigi. Przejazd do Otmuchowa, spacer wokół zamku - dawnej siedziby biskupów wrocławskich, którego początki sięgają XII w. Przerwa na „kafyj z kołoczem”*. Wizyta w polskim Carcassonne, czyli Paczkowie, gdzie będziemy podziwiać jeden z najlepiej w Europie zachowanych kompleksów średniowiecznych murów obronnych oraz urokliwe centrum, a także odwiedzimy nietypowe Muzeum Gazownictwa. Następnie przejdziemy do położonej na wzgórzu winnicy – zwiedzanie winnicy i stworzonego w jej budynkach Metamuzeum oraz degustacja wina*. Przejazd do Mosznej, gdzie w otoczeniu pięknego parku mieści się bajkowy zamek z 99 wieżyczkami i 365 pomieszczeniami. Zwiedzanie wnętrz oraz przechadzka wśród parkowych azalii i rododendronów. Przejazd do Przysieczy. Wieczorna biesiada w gospodarstwie agroturystycznym - zdobywcy tytułu „Najpiękniejszej Zagrody Opolszczyzny”. Biesiada w formie bufetu, z degustacją dań, trunków i przekąsek z lokalnych produktów*. Powrót do Opola na nocleg.

3 dzień:
Śniadanie. Przejazd na Górę św. Anny, będącą najważniejszym na Opolszczyźnie miejscem pielgrzymkowym - z bazyliką pw. św. Anny Samotrzeciej oraz klasztorem franciszkanów, znajdującymi się na obszarze parku krajobrazowego. Na zboczu wzniesienia znajduje się także monumentalny pomnik Czynu Powstańczego, u którego stóp rozciąga się jeden z największych w Europie amfiteatrów, wzniesiony w latach 30. XX w. Przejazd na tradycyjny „ślonski łobiod”*– rosół, rolada, kluski i modro kapusta. Przy deserze prezentacja o śląskiej kuchni z pakietem przepisów oraz kulinarnych porad. Przyjazd na dworzec PKP Opole Główne na godzinę 16.00.

Zakwaterowanie

2 noclegi w hotelu o standardzie *** w Opolu lub okolicach. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami. W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 2 noclegi.
Wyżywienie: 2 śniadania. *Obowiązkowa dopłata za Pakiet Smakosza: warsztaty kulinarne w Muzeum Wsi Opolskiej, obiadokolacja z niemodlińskim karpiem i warsztatami, „kafyj z kołoczem”, degustacja w winnicy, biesiada w gospodarstwie agroturystycznym z degustacją dań, trunków i przekąsek z lokalnych produktów w formie bufetu, tradycyjny „ślonski łobiod”– 280 zł.
Transport: do i z Opola dojazd własny.
Realizacja programu komfortowym mikrobusem z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę są dzielone na wszystkich uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Opola. Trasa wycieczki - ok. 300 km. Do Opola zalecamy wygodny dojazd pociągiem, aby dotrzeć na zbiórkę na godzinę 10.00; organizator może pomóc w znalezieniu dogodnego połączenia.
Prosimy podczas rezerwacji o zgłaszanie sprzedawcom szczególnych preferencji żywieniowych, jak np. dieta wegetariańska.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne – ok. 90 zł.
- dojazdu do Opola,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Opolski bifyj - kulinarny szlak Śląska Opolskiego   (skrót: OPOLSKI BIFYJ PAX BB)
25.06 - 27.06.2021
 3 dni / OPSO0625
1079 zł   839 zł PromocjaRezerwuj
13.08 - 15.08.2021
 3 dni / OPSO0813
1079 zł   839 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: OPSO~OPOLSKI_BIFYJ_PAX_BB
Opolszczyzna jest regionem niepowtarzalnym, które przyciąga turystów lokalnymi obrzędami, gwarą, tańcami i kuchnią. Jest to idealne miejsce dla dzieci i młodzieży, ze względu na duże bogactwo kulturowe oraz liczne atrakcje. Ziemia Opolska to obszar położony w południowo zachodniej części Polski. Większość obszarów województwa stanowi zachodnią część Górnego Śląska, natomiast cały region jest często określany Śląskiem Opolskim, nie do końca poprawnie, gdyż północno-wschodnie skrawki województwa (gmina Praszka i gmina Rudniki) nie leżą na historycznym Śląsku, lecz w Wielkopolsce (ziemia wieluńska).
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR