Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Turcja - Odkrywamy Turcję Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Turcja

Kraje bałkańskie

Wycieczki w miejscowości

Edirne

Istambuł

Kutahya

Efez

Didim

Pergamon

Troja

Dardanelles


Turcja - Odkrywamy Turcję

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Edirne - Istambuł - Kutahya - Pamukkale - Efez - Didim - Pergamon - Troja - Cieśnina Dardanele

- Zabytki magicznego Istambułu
- Pamukkale - "Bawełniany Zamek"
- Efez i Pergamon - starożytne miasta
- Wypoczynek w Didim, nad Morzem Egejskim
- Ruiny mitycznej Troi
- Edirne i słynny meczet Selimiye


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację, Węgry, Serbię. Po drodze planowane są krótkie postoje i przerwy na posiłek. Zakwaterowanie w hotelu w okolicach Belgradu, nocleg tranzytowy*.
2 dzień:
Po wczesnym śniadaniu kontynuacja przejazdu do Turcji przez Serbię i Bułgarię. Przekroczenie granicy tureckiej w Edirne, dawnym Adrianopolu. Miasto w czasach rzymskich było przystankiem w drodze do Istambułu (wówczas Bizancjum), potem zostało drugą (po Bursie) stolicą imperium osmańskiego i punktem wypadowym wypraw wojennych do Europy. Przejazd do Istambułu, kolacja, zakwaterowanie w hotelu w historycznej części miasta, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Istambułu, dawnej stolicy Cesarstwa Bizantyjskiego. W programie: podziwianie z zewnątrz kościoła - muzeum Hagia Sofia, zwiedzanie najznakomitszych zabytków miasta: Błękitny Meczet, Pałac Sułtański Topkapi, Hipodrom z Obeliskami Teodozjusza i Konstantyna, Wężową Kolumną i fontanną Wilhelma II oraz tajemnicza cysterna bazylikowa Yerebatan Saray. Dla chętnych rejs statkiem po Bosforze z przepiękną panoramą na najciekawsze zabytki azjatyckiej i europejskiej części miasta, a także na zatokę Złotego Rogu. Następnie wizyta na Wielkim Bazarze – jednym z największych historycznych centrów handlowych Europy (ok. 4000 sklepików), czas wolny na zwiedzanie i zakupy. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w kierunku Pamukkale – Bawełnianego Zamku. Po drodze postój w Kutahyi, miejscowości znanej w Turcji z pięknych wyrobów z porcelany i fajansu, możliwość zrobienia zakupów. Kontynuacja przejazdu do hotelu w Pamukkale, kolacja i nocleg w hotelu.
5 dzień:
Po śniadaniu spacer po jedynych na świecie, śnieżnobiałych tarasach Pamukkale, utworzonych przez spływającą od tysiącleci silnie zwapnioną wodę. Zwiedzanie ruin antycznego miasta Hierapolis, założonego w II w p.n.e. przez króla Pergamonu Eumenesa. Czas wolny na wypoczynek i kąpiele w basenach z wodą termalną. Kolacja i nocleg w hotelu w Pamukkale.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd nad Morze Egejskie, do Didim. Po drodze zwiedzanie Efezu - największego i najlepiej zachowanego starożytnego miasta w regionie śródziemnomorskim i jednocześnie najważniejszego zabytku archeologicznego Turcji: słynna Droga Arkadyjska, amfiteatr na ok. 25.000 osób, odrestaurowana fasada Biblioteki Celsusa. Przejazd do Meryemany - miejsca, w którym ostatnie lata swego życia spędziła Matka Boża – zwiedzanie sanktuarium. Kontynuacja przejazdu do Didim, podczas którego zobaczymy pozostałości po Artemizjonie – miejscu kultu bogini Artemidy, jednym z 7 cudów starożytności. Przyjazd do hotelu, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
7 – 11 dzień:
Śniadania i kolacje w hotelu, pobyt wypoczynkowy w Didim. Dla chętnych możliwość skorzystania z programu fakultatywnego.
12 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w kierunku Cieśniny Dardanele. Po drodze krótki postój w Pergamonie – starożytnym centrum medycyny i zwiedzanie dolnego miasta zwanego Asklepiejonem: Święta Droga, świątynia Asklepiosa i Telesfora. Przejazd do Troi – mitycznego Ilionu rozsławionego przez Homera w Iliadzie - zwiedzanie ruin antycznej Troi oraz repliki Konia Trojańskiego. Kolacja i nocleg w okolicach Gelibolu.
13 dzień:
Po wczesnym śniadaniu przeprawa promowa przez Cieśninę Dardanele, która stanowi naturalną granicę pomiędzy Półwyspem Bałkańskim i Azją Mniejszą. Przejazd w kierunku granicy turecko-bułgarskiej. Krótki postój w Edirne – urokliwym miasteczku granicznymi i podziwianie słynnego Selimiye Camii. Dalszy przejazd w kierunku kraju.
14 dzień:
Powrót do kraju w godzinach południowych.

Program fakultatywny

- rejs statkiem po Bosforze ok. 20 EUR
- wieczór turecki ok. 30 EUR
- łaźnia turecka ok. 15 EUR
- rejs statkiem po Morzu Egejskim ok. 15 EUR (z lunchem)
- Dalyan ok. 60 EUR (kąpiele błotne i siarczanowe, wspaniałe krajobrazy z licyjskimi grobowcami wykutymi w skałach, niezwykła Żółwia Plaża)


Świadczenia

Zakwaterowanie:
11 noclegów w hotelach o standardzie***. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami, w hotelach restauracja, bar. 2 noclegi w Istambule (w centrum miasta), 2 noclegi w Pamukkale, 6 noclegów w Didim, 1 nocleg w okolicach Cieśniny Dardanele. W Didim, podczas wypoczynku nad Morzem Egejskim, zakwaterowanie w niedużych, kameralnych hotelach, położonych w centrum turystycznym Didim - Altinkum, w odległości ok. 100-400 m od plaży. Pokoje wyposażone w klimatyzację płatną fakultatywnie ok. 4 EUR/pokój/dzień, basen hotelowy (leżaki i parasole przy basenie - gratis), drink bar.
Wyżywienie:
11 śniadań w formie bufetu, 11 obiadokolacji. Podczas pobytu w Didim obiadokolacje składające się z zupy i serwowanego drugiego dania oraz bufetu z przystawkami i sałatkami. Napoje do kolacji płatne dodatkowo.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- *obowiązkowej dopłaty za nocleg tranzytowy i śniadanie na terenie Serbii - ok. 25 EUR,
- kosztu wizy tureckiej i pośrednictwa wizowego 85 zł,
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty rezerwacyjne do zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, wjazdy do miast – 75 EUR,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przejazdy komunikacją miejską, datki na świątynie, zwyczajowe napiwki. Orientacyjny koszt - 70 EUR. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: rejs statkiem po Bosforze ok. 20 EUR, wieczór turecki ok. 30 EUR, łaźnia turecka ok. 15 EUR, rejs statkiem (z lunchem) po Morzu Egejskim ok. 15 EUR, Dalyan (kąpiele błotne i siarczanowe, wspaniałe krajobrazy z licyjskimi grobowcami wykutymi w skałach, niezwykła Żółwia Plaża) ok. 60 EUR,
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie (koszt gorącego posiłku ok. 12-15 EUR),
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granicy na podstawie ważnego paszportu i wizy.
Przejazd na trasie: Katowice - Belgrad (ok. 850 km) - ok. 14 godz.
Belgrad - Edirne (ok. 700 km - ok. 12 godz.).
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 5700 km.

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski wymagany jest paszport, ważny co najmniej 180 dni od daty zakończenia wycieczki oraz wiza.
Biuro pośredniczy w jej uzyskaniu – usługa doliczana jest do rezerwacji i wynosi 85 zł (należy przesłać do biura skan paszportu i wypełniony wniosek wizowy, który zostanie przesłany drogą elektroniczną).
Uzyskana wiza uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie indywidualne: https://www.evisa.gov.tr/

Podczas zwiedzania meczetów obowiązkowy strój dla kobiet to długa spódnica, zakryte ramiona, nakrycie głowy, najlepiej chusta; dla mężczyzn: długie spodnie, zakryte ramiona.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Turcja - Odkrywamy Turcję     (skrót: ODKRYWAMY TURCJE PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KTTI070606.07.2019 - 19.07.20192999 zł   2344 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj14 dni
KTTI072020.07.2019 - 02.08.20192999 zł   2344 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj14 dni

kod imprezy: KTTI~ODKRYWAMY_TURCJE_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.