Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ukraina - Kozacka wyprawa Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Ukraina

Europa Wschodnia i Północna

Wycieczki w miejscowości

Odessa

Bialogrod nad dniestrem

Kijow


Ukraina - Kozacka wyprawa

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Odessa - Kijów
- Schody Potiomkinowskie i Deribasowska
- "Stepy akermańskie"
- Ukraińskie tradycje w kozackiej sadybie
- Klasztor Ławra Pieczerska
- Majdan w sercu Kijowa
- Wygodna wyprawa pociągiem

Program

1 dzień:

Spotkanie w holu na dworcu PKP Przemyśl Główny. Wyjazd według rozkładu jazdy pociągiem z Przemyśla do Odessy w godzinach popołudniowych. Przejazd w kierunku granicy z Ukrainą (odprawa paszportowo-celna w trakcie jazdy). Nocleg w pociągu w 4-osobowych przedziałach.

2 dzień:

Przyjazd rano do Odessy na dworzec kolejowy. Transfer do hotelu, zostawienie bagaży. Spacer z przewodnikiem do samego serca miasta, czyli ulicy Deribasowskiej i jej okolic, pełnej architektonicznych perełek. Ich przykładami są budynki hotelu Pasaż oraz Teatru Opery i Baletu. Od figury Jose de Ribasa przejście ulicą Lecha Kaczyńskiego oraz Polskim zjazdem do pomnika zbuntowanych marynarzy „Potiomkina”. Następnie bulwarem Primorskim dojście do budynku miejskiej Dumy oraz posągu pierwszego gubernatora księcia Richelieu i prawie dwustustopniowego symbolu Odessy – schodów Potiomkinowskich, prowadzących do portu. Dalej bulwarem przejście pod pałac Woroncowów oraz jego kolumnadę. Zakwaterowanie w hotelu. Obiadokolacja*. Wieczorem możliwe fakultatywnie wyjście na spektakl do opery lub zwiedzanie fabryki koniaków Szustow. Nocleg.

3 dzień:

Śniadanie. Wizyta na słynnym targu Priwoz. Wyjazd przez rozsławione w poezji Mickiewicza „stepy akermańskie” w stronę ujścia Dniestru i twierdzy Akerman, w przeszłości często atakowanej przez Kozaków. Zwiedzanie średniowiecznej fortecy, zbudowanej na miejscu greckiej kolonii Tyras. Powrót do Odessy. Dalsze zwiedzanie miasta – park Szewczenko oraz deptak przy plaży Lanzheron. Obiadokolacja*. Nocleg.

4 dzień:

Śniadanie. Wyjazd do kozackiej sadyby. Po drodze zwiedzanie odesskich katakumb w Nierubajskoe – długiego labiryntu korytarzy pod Odessą, mierzącego ponad 2500 km. Przyjazd do sadyby „Kozacka ojczyzna”, poznawanie ukraińskiej chaty i strojów. Tradycyjny ukraiński posiłek z m.in. chlebowym samogonem oraz kozackimi wypiekami. Występy artystyczne, warsztaty z rękodzieła (lalki motanki), możliwość przymierzenia kozackich kostiumów. Powrót do Odessy. Transfer na dworzec kolejowy. Nocny przejazd pociągiem według rozkładu jazdy do Kijowa w wygodnych przedziałach 4-osobowych.

5 dzień:

Przyjazd do Kijowa. Transfer do hotelu. Śniadanie. Zwiedzanie miasta: Złota Brama, w której rzekomo wyszczerbił miecz Bolesław Chrobry, sobór św. Zofii z unikalnymi freskami, pomnik Chmielnickiego, cerkiew św. Michała, zjazd Andriejewski z domem Buhłakowa, cerkwią św. Andrzeja i położona nad Dnieprem dzielnica miasta Padół. Zakwaterowanie w hotelu. Przejazd metrem na

plac Niepodległości – Majdan i główną reprezentacyjną ulicę – Chreszczatyk oraz do Domu z Chimerami, zaprojektowanego przez porównywanego z Gaudim polskiego architekta Władysława Horodeckiego. Przejazd kijowską kolejką liniową i odwiedzenie najgłębszej na świecie stacji metra – Arsenalna. Obiadokolacja*. Nocleg.

6 dzień:

Śniadanie. Wycieczka do Ławry Pieczerskiej – najstarszego na dawnej Rusi prawosławnego klasztoru z XI w., duża część pomieszczeń sakralnych mieści się w jaskiniach-pieczarach. Na terytorium ławry, znajduje się Muzeum mikroskopijnych miniatur – przedmiotów wielkości ziarenek zboża. Przejście nadbrzeżem Dniepru w dzielnicy Pieczersk. Przejazd do skansenu z przykładami tradycyjnego budownictwa, zebranego z całej Ukrainy. Obiadokolacja*. Nocleg.

7 dzień:

Śniadanie (możliwe w prowiancie). Transfer na dworzec kolejowy w Kijowie. Przejazd porannym pociągiem IntercityPlus do Przemyśla (miejsca siedzące). Przekroczenie granicy i odprawa paszportowo- celna w pociągu. Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych (ok. 13:00).

Program fakultatywny

- zwiedzanie fabryki koniaku Szustowa (10 EUR/os),

- delfinarium Nemo (ok. 10 EUR/os),

- wizyta w operze (ok. 6-8 EUR/os).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 4 noclegi w hotelach o standardzie lokalnych ***, pokoje 2/3 osobowe z łazienkami. 2 noclegi w wagonach sypialnych z 4 osobowymi przedziałami. W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie: 5 śniadań, na miejscu możliwy do wykupienia pakiet 5 obiadokolacji (40 EUR).
Transport: pociągi z nowymi składami, z toaletami. Przedziały sypialne: Odessa-Przemyśl, Odessa-Kijów (Czernomoriec) i Kijów-Przemyśl. Podczas wycieczek korzystanie z komunikacji miejskiej (np. kijowskie metro) oraz wynajętych busów.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Do dokonania rezerwacji w biurze konieczny jest ważny paszport. Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Możliwość dokupienia pakietu 5 obiadokolacji – 40 EUR/os. Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Przemyśla. Pociągi do Przemyśla kursują z większości dużych miast w Polsce (m.in. Szczecin, Poznań, Warszawa, Wrocław, Opole, Kraków). Organizator oferuje pomoc w zakupie biletów na pociągi do Przemyśla i z powrotem. Minimalna ilość osób – 15.
Wymagane jest pojawienie się na dworcu Przemyśl Główny minimalnie godzinę przed odjazdem pociągu. Trasa przejazdu pociągami
Przemyśl Główny (wyjazd: 18:37) - Odessa Główna (przyjazd: 11:15) ok. 900 km 16 h; Odessa Główna (wyjazd: 22:25) - Kijów Pasażerski (przyjazd: 07:10) ok. 450 km – 9 godzin; Kijów (wyjazd: 06:00) - Przemyśl Główny (przyjazd: 12:25) – ok. 7 godzin. Godziny odjazdu mogą ulec zmianie. W przypadku
zmiany rozkładu jazdy organizator będzie informował listownie o szczegółowym rozkładzie minimum 14 dni przed wyjazdem.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu, komunikacja miejsca, przewodnicy lokalni, AlmaTourGuide, wizyta z obiadem w Kozackiej Sadybie - ok. 110 EUR,
- dopłaty za wykupienie miejsca w wagonie 2 osobowym – 195 zł/os,
- dopłaty do pakietu 5 obiadokolacji - 40 EUR
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ukraina - Kozacka wyprawa   (skrót: KOZACKA WYPRAWA PAX BB)
31.08 - 06.09.2019
 7 dni / OUKW0831
Sprzedaż zakończonaRezerwuj

kod imprezy: OUKW~KOZACKA_WYPRAWA_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.