Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Giby - Klub Urwisa kolonia "Zostań Odkrywcą" Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kolonie

Polska

Jeziora

Kolonie w miejscowości

Giby

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Giby


Giby - Klub Urwisa kolonia "Zostań Odkrywcą"

(wiek 7-11)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Giby położone są na Pojezierzu Suwalskim, na terenie Zielonych Płuc Polski - w krainie słynącej z unikatowej przyrody, pięknych krajobrazów, czystych jezior i rzek. Olbrzymią zaletą Ośrodka, w którym będą przebywały nasze "urwisy", jest jego położenie. Obiekt znajduje się na skraju Puszczy Augustowskiej, nad samym Jeziorem Pomorze - największym i najpiękniejszym jeziorem w gminie Giby. Posiada własną plażę, pomost, boisko do gier zespołowych, salę do zajęć sportowo-rekreacyjnych, miejsce na grillowanie i ogniska.

Program

Kolonie "Zostań Odkrywcą" (7-11 lat)

Przeżyj niesamowitą wakacyjną przygodę – wyrusz na dziesięciodniową misję badawczą do Puszczy Augustowskiej. Przekonaj się, jak fascynujące może być poznawanie przyrody z bliska – tak jak to robią podróżnicy oraz badacze. Podczas tej niezwykłej ekspedycji będziesz obserwować i tropić zwierzęta, zbierać botaniczne eksponaty, przeprowadzać eksperymenty i ratować przyrodę. Dodatkowo nauczysz się jak rozwiązywać zagwozdki medyczne niczym doktor House. A przede wszystkim – świetnie się bawić. Każdy dzień wyjazdu to inne wyzwanie. Na dziewiczym obszarze Puszczy Augustowskiej oraz Wigierskiego Parku Narodowego mieszka wiele gatunków zwierząt, w zasadzie wszystkie duże ssaki oprócz niedźwiedzia. Szanse na spotkanie któregoś z nich są całkiem duże. To właśnie na podstawie obserwacji zwierząt opracowano wiele nowatorskich rozwiązań w zakresie medycyny, inżynierii czy transportu. Na warsztatach z biomimetyki dowiesz się więcej o wynalazkach inspirowanych przyrodą. A jeśli zechcesz - zaprojektujesz własne „super-sprytne”, nowatorskie urządzenie. Leśne
podchody przygotują Cię na niezapomniane spotkanie z Sową oraz Orłem, które odwiedzą grupę wraz ze swoim właścicielem. W trakcie spotkania, przy fachowym instruktażu specjalisty, dowiesz się jak żyją zacni goście. Przyrodnik opowie Ci o swojej pracy, o przygodach z nią związanych i o tym, do czego muszą się posuwać, by badać życie ptaków. Czy wiesz, że zbieranie odchodów zwierząt to dla nich nie pierwszyzna? Kolejny punkt programu to wyprawa do rezerwatu wodnego Tobolinka. Zobaczysz tu niesamowite jezioro z turkusową wodą oraz… pływającymi po niej wyspami. Poznasz, czym jest torf i jak ważną rolę mokradła pełnią w przyrodzie. Podczas warsztatów klimatycznych przekonasz się, co mają wspólnego z gąbką… oraz w jaki sposób oczyszczają glebę, wodę i powietrze. Dowiesz się też, dlaczego Suwalszczyzna jest „polskim biegunem zimna”. Będziesz potem w stanie przeprowadzić wyjątkowy eksperyment – wyhodować swój własny las… w słoiku. Zrozumiesz, co to jest ekosystem i dlaczego zaburzenie jego równowagi może się skończyć tragicznie dla niektórych roślin i zwierząt. W południowej części rezerwatu czeka na Ciebie średniowieczne grodzisko Jadźwingów. Dowiesz się co nieco o dziejach i zwyczajach tego wymarłego ludu bałtyjskiego, a podczas zajęć archeologicznych poczujesz ekscytację związaną z odkrywaniem przeszłości. Być może złapiesz naukowego bakcyla i staniesz się Szalonym Naukowcem podczas codziennych doświadczeń i eksperymentów chemicznych. Warsztaty Kryminalistyczne z pewnością przybliżą Ci metody pracy Sherlocka Holmesa. Tajniki pracy doktora House zostaną omówione podczas cyklu warsztatów Mały Lekarz. Niesamowite ciekawostki dotyczące ludzkiego ciała oraz przydatne wskazówki medyczne wyposażą Cię w niezbędne do przetrwania umiejętności. Nie ominie Cię również kosmiczna przygoda – nocna wyprawa połączona z obserwacją gwiazd. Oprócz realizowania programu głównego Klubu Urwisa, nasi najmłodsi podopieczni będą brali udział w urozmaiconych i bardzo ciekawych zajęciach sportowo-rekreacyjnych. Będziemy uprawiać sporty drużynowe, zagramy w podchody, będziemy jeździć na rowerach, uczestniczyć w konkursach, zawodach, turniejach obozowych i wielu innych, pasjonujących aktywnościach. Życzymy Wszystkim miłej i rozwijającej
zabawy.

Program fakultatywny

Wycieczka do Wilna i Zamku w Trokach koszt wycieczki 140 PLN.

Wycieczka do Druskiennik z Aquaparkiem koszt wycieczki180 PLN.

Spływ kajakowy Czarną Hańczą koszt wycieczki 75 PLN

Rezerwacji i opłat za wycieczki prosimy dokonywać przy rezerwacji wyjazdu. Osoby wyjeżdzające na wycieczki zagraniczne są zobowiązanie do posiadania dowodu osobistego lub paszportu.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów (ostatni turnus 9 noclegów). Ośrodek „Campercamp” o powierzchni 1,5 ha położony nad samym Jez. Pomorze. Na terenie własna plaża z pomostem, miejsce na ognisko, boisko do siatkówki plażowej, boisko wielofunkcyjne wokół wspaniały starodrzew. W budynku głównym znajduje się stołówka z tarasem, a z niego rozciąga się przepiękny widok na jezioro. Do dyspozycji świetlica oraz zadaszony taras z widokiem na plac zabaw i boisko. Uczestnicy mieszkają w budynku głównym w pokojach 3-, 4-osobowych z łazienkami. Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Wszystkie posiłki serwowane są do stołów. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Woda lub kompot dostępne cały czas w stołówce ośrodka. Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN. Opieka pedagogiczna i sportowa. Realizacja programu. Roczna prenumerata magazynu "National Geographic Odkrywca".

Informacje praktyczne

Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz programu fakultatywnego. Zapewniamy dostosowanie programu zajęć do możliwości i umiejętności uczestników. Na wyjazd należy zabrać: stroje sportowe, strój kąpielowy, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, nakrycie głowy, krem z filtrem, ubiór na wycieczki leśne, mały plecak na wycieczki, kurtkę nieprzemakalną, polar, latarkę, środki przeciwko komarom oraz kleszczom. Wycieczki fakultatywne zostaną zrealizowane przy minimalnej liczbie 10 osób. O realizacji wycieczek poinformujemy przed rozpoczęciem obozu. Istnieje możliwość zamówienia diety wegetariańskiej. O takiej potrzebie prosimy poinformować nas w momencie rezerwacji obozu. Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 18.00-21.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 06:00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.18.00, wyjazd nie później niż o godz. 09.00.

Zasady Klubu Urwisa:

Klub Urwisa to zajęcia prowadzone w małych grupach i program dopasowany do indywidualnych możliwości i potrzeb dzieci. Chcemy, aby pierwszy samodzielny wyjazd wakacyjny był jak najbardziej komfortowy zarówno dla dzieci jak i ich rodziców, dlatego gwarantujemy:
• grupy wiekowe 7-11 lat,
• małe grupy – maksymalnie 12-15 osobowe,
• specjalnie dobraną kadrę z doświadczeniem w pracy i opiece nad najmłodszymi dziećmi – rekrutowaną spośród nauczycieli klas wczesnoszkolnych,
• program i zajęcia dostosowane do możliwości i potrzeb najmłodszej grupy wiekowej,
• codzienne relacje fotograficzne/video z obozu,
• bezpośredni kontakt z kierownikiem kolonii/wychowawcą podczas całego turnusu,
• koszulka i upominek reklamowy od Almaturu i firmy Coccodrillo.
Na obozie dzieci nie korzystają z urządzeń elektronicznych – tablety, czytniki, itp. prosimy o pozostawienie ich w domu. Telefony dzieci oddają do depozytu – mogą korzystać z nich raz dziennie (po śniadaniu)


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Giby - Klub Urwisa kolonia "Zostań Odkrywcą"     (skrót: GIBY KLUB URWISA ZOSTAN ODKRYWCA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PPOG062929.06.2019 - 09.07.20191599 zł   1399 zł Last minute Plan podróżyRezerwuj11 dni
PPOG071010.07.2019 - 20.07.20191599 zł   1449 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
PPOG072121.07.2019 - 31.07.20191599 zł   1449 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
PPOG080101.08.2019 - 11.08.20191599 zł   1449 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
PPOG081212.08.2019 - 21.08.20191499 zł   1349 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni

kod imprezy: PPOG~GIBY_KLUB_URWISA_ZOSTAN_ODKRYWCA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.