Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Niemcy - Frankfurt - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 14-21 lat Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe indywidualne

Niemcy

Językowe

Język niemiecki

Kursy językowe indywidualne w miejscowości

Frankfurt nad menem


Niemcy - Frankfurt - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 14-21 lat

Informacje
Mapa i galeria















» przejdź do galerii

Wiek uczestników: 12-21 lat

Niemcy - najliczniejszy naród w Europie i jedna z najsilniejszych gospodarek świata. Kraj ten słynie z innowacyjności i osiągnięć technologicznych. Zachwyca także różnorodnością, czemu dowodzi wciąż rosnąca rzesza turystów odwiedzających Niemcy.

Frankfurt - dawniej ważny port rzeczny i ośrodek handlu, a dziś największe w Europie centrum finansowe. Frankfurt znany jest jako tętniące życiem miasto drapaczy chmur, ale podczas dłuższego pobytu można poznać także jego spokojne urokliwe dzielnice. W mieście znajdują się stare, przepięknie odrestaurowane kamienice. Architektura jest naprawdę wyjątkowa. Swoje siedziby mają tu setki największych międzynarodowych firm i organizacji, co czyni miasto niezwykle multikulturowym.

Szkoła Sprachcaffe jest zlokalizowana w spokojnej dzielnicy Sachsenhausen leżącej nad brzegiem Menu, jedynie 10 minut spacerem od centrum miasta.

Program

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych) w godzinach 9:00 - 12:30 (kurs standardowy) oraz 13:00 - 14:30 (kurs intensywny).

Kurs standardowy: 20 godzin lekcyjnych w tygodniu (1 godzina lekcyjna = 45 minut), prowadzonych przez lektorów niemieckich, w pierwszy dzień kursu test definiujący poziom znajomości języka (chyba, że został przed przyjazdem zrobiony online). Średnia ilośc osób w grupie - 15. Nauka jest skoncentrowana na wszystkich 4 obszarach – mówienie, słuchanie, czytanie i pisanie.

Kurs intensywny opiera się na kursie standardowym z 10 dodatkowymi lekcjami tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 45 minut), gwarantującymi jeszcze szybsze postępy w nauce.

Popołudniami organizowany jest program animacyjny obejmujący zajęcia sportowe, wieczory gier, grillowanie, kręgle, karaoke, zwiedzanie maiasta, a w soboty - wycieczki.

Materiały do nauki wypożyczane są na miejscu - w cenie 5-10 EUR/tydzień.

Przykładowy program zajęć w ciągu tygodnia:

Niedziela: przyjazd

Poniedziałek: przed południem: test poziomujący i lekcje: konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: zwiedzanie szkoły i wycieczka po okolicy; wieczorem: impreza powitalna.

Wtorek: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: zwiedzanie Muzeum Goethego; wieczorem: program fakultatywny* - paintball laserowy,

Środa: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: program fakultatywny* - "Man Tower" - jeden z najwyższych budynków w mieście;

Czwartek: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: zwiedzanie Muzeum Senckenberg; wieczorem: program fakultatywny* - wieczór filmowy z filmem niemieckim,

Piątek: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: program fakultatywny* - rejs po Menie; wieczorem: farewell party.

*Dopłata za program fakultatywny FunPack - 405 zł/tydzień.

Ramowy plan dnia:

07:00 - 08:00 - śniadanie

09:00 - 10:30 - zajęcia językowe

10:30 - 11:00 - przerwa

11:00 - 12:30 - zajęcia językowe

12:30 - 13:00 - przerwa na lunch

13:00 - 14:30 - zajęcia (kurs intensywny) lub czas wolny

15:00 - 18:00 - program popołudniowy

18:00 - 19:30 - kolacja

20:00 - 22:00 - program wieczorny



Stopnie nauczania: A1- C1

Terminy rozpoczęcia kursów:
co tydzien w poniedziałek w okresie 28.06 - 23.08.2020r.

Zakwaterowanie

U rodzin niemieckich we Frankfurcie lub na przedmieściach. Pokoje 2-osobowe (możliwośc zakwaterowania w pokoju 1-osobowym - dopłata: 110 zł/tydzień). Przyjazd do rodziny w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu w godz. 14:00 - 17:00, wyjazd w niedzielę po zakończeniu kursu w godz. 8.00-11.00.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 13, 20 lub 27 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: 3 posiłki dziennie - śniadanie kolacja i ciepły lunch lub pakiet lunchowy skłądający się z kanapki, napoju i przekąski.

Transport: dojazd własny. Proponujemy atrakcyjne połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Transfer z/na dworzec kolejowy we Frankfurcie; transfer z/na lotnisko Frankfurt (FRA) w niedziele w godzinach 10-19.00 (przylot) i w soboty 8-17.00 (wylot).Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu. Opieka niemieckich wychowawców.

Informacje praktyczne

> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia,
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalnym termin pobytu - 2 tygodnie,
> świadczenia dodatkowo płatne:
- kurs intensywny (30 h tygodniowo) - 270 zł/tydzień,
- dopłata za akwaterowanie w pokoju 1-osobowym: 110 zł/tydzień
> materiały do nauki wypożyczane są na miejscu - w cenie 5-10 EUR/tydzień.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Niemcy - Frankfurt - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 14-21 lat   (skrót: FRANKFURT KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO SPRACHCAFFE PAX FB)
28.06 - 11.07.2020
 14 dni / ODKF0628
5390 zł Rezerwuj
05.07 - 18.07.2020
 14 dni / ODKF0705
5390 zł Rezerwuj
12.07 - 25.07.2020
 14 dni / ODKF0712
5390 zł Rezerwuj
19.07 - 01.08.2020
 14 dni / ODKF0719
5390 zł Rezerwuj
26.07 - 08.08.2020
 14 dni / ODKF0726
5390 zł Rezerwuj
02.08 - 15.08.2020
 14 dni / ODKF0802
5390 zł Rezerwuj
09.08 - 22.08.2020
 14 dni / ODKF0809
5390 zł Rezerwuj
16.08 - 29.08.2020
 14 dni / ODKF0816
5345 zł Rezerwuj
23.08 - 05.09.2020
 14 dni / ODKF0823
5300 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Niemcy - Frankfurt - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 14-21 lat   (skrót: FRANKFURT KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO SPRACHCAFFE PAX FB)
28.06 - 18.07.2020
 21 dni / ODKF0628
7960 zł Rezerwuj
05.07 - 25.07.2020
 21 dni / ODKF0705
7960 zł Rezerwuj
12.07 - 01.08.2020
 21 dni / ODKF0712
7960 zł Rezerwuj
19.07 - 08.08.2020
 21 dni / ODKF0719
7960 zł Rezerwuj
26.07 - 15.08.2020
 21 dni / ODKF0726
7960 zł Rezerwuj
02.08 - 22.08.2020
 21 dni / ODKF0802
7960 zł Rezerwuj
09.08 - 29.08.2020
 21 dni / ODKF0809
7915 zł Rezerwuj
16.08 - 05.09.2020
 21 dni / ODKF0816
7870 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Niemcy - Frankfurt - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 14-21 lat   (skrót: FRANKFURT KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO SPRACHCAFFE PAX FB)
28.06 - 25.07.2020
 28 dni / ODKF0628
10530 zł Rezerwuj
05.07 - 01.08.2020
 28 dni / ODKF0705
10530 zł Rezerwuj
12.07 - 08.08.2020
 28 dni / ODKF0712
10530 zł Rezerwuj
19.07 - 15.08.2020
 28 dni / ODKF0719
10530 zł Rezerwuj
26.07 - 22.08.2020
 28 dni / ODKF0726
10530 zł Rezerwuj
02.08 - 29.08.2020
 28 dni / ODKF0802
10485 zł Rezerwuj
09.08 - 05.09.2020
 28 dni / ODKF0809
10440 zł Rezerwuj

kod imprezy: ODKF~FRANKFURT_KURS_JEZYKA_NIEMIECKIEGO_SPRACHCAFFE_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.