Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+ Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ POTWIERDZONE WAKACJE 2020 II TURNUS PÓŁKOLONIE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe indywidualne

Francja

Językowe

Jezyk francuski

Kursy językowe indywidualne w miejscowości

Rouen


Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+

Informacje
Mapa i galeria




















» przejdź do galerii

Wiek uczestników - od 16 lat

Rouen - położone zaledwie godzinę jazdy od Paryża, blisko wybrzeża, historyczna i kulturalna stolica Normandii. Miasto uniwersyteckie z unikalną średniowieczną architekturą. To z jednej strony dynamicznie rozwijające się centrum handlu, a z drugiej jedno z najpiękniejszych miast europejskich z bogatą historią. Rouen jest idealnym miejscem na kurs - pobyt i życie w tym mieście są tańsze niż w Paryżu, a bliskość Paryża i wygodny dojazd dają możliwość "wypadów" do stolicy Francji w każdy wolny dzień.

Szkoła FRENCH IN NORMANDY - istnieje od 1992 r., od lat jest ceniona przez studentów za miłą, przyjazna atmosferę, wysoką jakość nauczania, indywidualne podejście do każdego z uczestników kursu, wysoką zdawalność egzaminów DELF i DALF, a także ze względu na fakt, że Rouen jest bardzo bezpiecznym miastem, w którym można poczuć atmosferę prawdziwego francuskiego życia. Położona jest w pobliżu ogrodów botanicznych, ok. 30 minut spacerem od historycznego centrum, z łatwym dostępem do stacji metra i przystanków autobusowych. Szkoła dysponuje dwunastoma salami lekcyjnymi, biblioteką, 10 stanowiskami komputerowymi oraz bezpłatnym dostępem do WiFi. W pobliżu szkoły znajduje się centrum handlowe St. Sever.

Program

Doświadczona kadra nauczycielska jest wyspecjalizowana w nauczaniu francuskiego jako języka obcego, a sypmatyczna i pomocna kadra administracyjna zapewnia maksimum wsparcia podczas pobytu każdego ze studentów.

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych - lekcje z tych dni zostaną przełożone na inne dni kursu). W pierwszym dniu pobytu po południu dla nowoprzybyłych studentów organizowane jest zwiedzanie miasta. Popołudniami, w godzinach 16:15 - 17:30 odbywają się spotkania studentów mające na celu poszerzenie praktycznej znajomości języka poprzez uczestnictwo w spotkaniach klubowych: w poniedziałki "Gramatyka na wesoło", we wtorki klub teatralny, w środy klub ksiązki, w czwartki klub kinowy, w piątki zajęcia kompensacyjne. Przed przyjazdem zalecane jest zrobienie testu sprawdzającego poziom znajomości języka (na stronie www.frenchinnormandy.com) tak, aby w pierwszym dniu zajęć zaliczyć tylko test ustny.

Kurs standardowy - 15 godzin lekcji tygodniowo + popołudniami 5 godzin tygodniowo warsztatów poszerzających słownictwo, rozwijających umiętności czytania, pisania, rozumienia i wysławiania (1 godzina lekcyjna = 60 minut). Zajęcia odbywają się w godzinach 9.30 - 13.00.

Kurs intensywny - 25 godzin lekcji tygodniowo + popołudniami 5 godzin tygodniowo warsztatów poszerzających słownictwo, rozwijających umiętności czytania, pisania, rozumienia i wysławiania(1 godzina = 60 minut). Zajęcia odbywają się w godzinach 9.30 - 13.00 oraz 14.00 - 16.00.

W pierwszym dniu zajęć należy stawić się w szkole na godzinę 8.15.

Zajęcia odbywają się w grupach max. 15-osobowych.
Istnieje możliwość uczestniczenia w organizowanych przez szkołę wycieczkach fakultatywnych (płatnych na miejscu).

Stopnie nauczania: od A1 do C2.

Terminy rozpoczęcia:
co tydzień w poniedziałek.

Zakwaterowanie

U rodzin francuskich, pokoje 1-osobowe. Przyjazd na miejsce zakwaterowania w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu po godz. 14tej, wyjazd w dzień po zakończeniu kursu - w sobotę po śniadaniu w godz. 8.00 - 11.00.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 13, 20 lub 27 noclegów (w zależności od wybranej długości kursu).

Wyżywienie: 2 posiłki dziennie w dni powszednie oraz 3 posiłki dziennie w weekendy.

Transport: dojazd własny. Oferujemy atrakcyjne połączenia lotnicze - oferta na zapytanie. Z lotniska Roissy-Charles de Gaulle do Rouen kursuja auobusy firmy FlixBus - ceny i rozkład jazdy na stronie: https://www.flixbus.pl/polskibus

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu.

Informacje praktyczne

> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia,
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalny termin pobytu - 2 tygodnie,
> świadczenia dodatkowo płatne:
- dopłata za kurs intensywny (25 h) - 495 zł/tydzień,
- dodatkowy nocleg u rodziny (z dwoma posiłkami) - koszt 160 zł.
> dni świąteczne, z których lekcje będą przełożone na pozostałe dni tygodnia: 13.04; 01.05.2020r.
> szkoła organizuje kursy przygotowawcze do egzaminów DELF/DALF, a także kursów językowych połączonych z lekcjami gotowania – szczegółowe informacje na zapytanie opole@almatur.pl

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+   (skrót: ROUEN KURS JEZYKA FRANCUSKIEGO PAX HB)
28.06 - 11.07.2020
 14 dni / OFKN0628
Impreza w trakcie realizacji
05.07 - 18.07.2020
 14 dni / OFKN0705
Impreza w trakcie realizacji
12.07 - 25.07.2020
 14 dni / OFKN0712
4669 zł   Dzwoń  
19.07 - 01.08.2020
 14 dni / OFKN0719
4669 zł Rezerwuj
26.07 - 08.08.2020
 14 dni / OFKN0726
4669 zł Rezerwuj
02.08 - 15.08.2020
 14 dni / OFKN0802
4669 zł Rezerwuj
09.08 - 22.08.2020
 14 dni / OFKN0809
4669 zł Rezerwuj
16.08 - 29.08.2020
 14 dni / OFKN0816
4669 zł Rezerwuj
23.08 - 05.09.2020
 14 dni / OFKN0823
4669 zł Rezerwuj
30.08 - 12.09.2020
 14 dni / OFKN0830
4669 zł Rezerwuj
06.09 - 19.09.2020
 14 dni / OFKN0906
4669 zł Rezerwuj
13.09 - 26.09.2020
 14 dni / OFKN0913
4669 zł Rezerwuj
20.09 - 03.10.2020
 14 dni / OFKN0920
4669 zł Rezerwuj
27.09 - 10.10.2020
 14 dni / OFKN0927
4669 zł Rezerwuj
04.10 - 17.10.2020
 14 dni / OFKN1004
4669 zł Rezerwuj
11.10 - 24.10.2020
 14 dni / OFKN1011
4669 zł Rezerwuj
18.10 - 31.10.2020
 14 dni / OFKN1018
4669 zł Rezerwuj
25.10 - 07.11.2020
 14 dni / OFKN1025
4669 zł Rezerwuj
01.11 - 14.11.2020
 14 dni / OFKN1101
4669 zł Rezerwuj
08.11 - 21.11.2020
 14 dni / OFKN1108
4669 zł Rezerwuj
15.11 - 28.11.2020
 14 dni / OFKN1115
4669 zł Rezerwuj
22.11 - 05.12.2020
 14 dni / OFKN1122
4669 zł Rezerwuj
29.11 - 12.12.2020
 14 dni / OFKN1129
4669 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+   (skrót: ROUEN KURS JEZYKA FRANCUSKIEGO PAX HB)
21.06 - 11.07.2020
 21 dni / OFKN0621
Impreza w trakcie realizacji
28.06 - 18.07.2020
 21 dni / OFKN0628
Impreza w trakcie realizacji
05.07 - 25.07.2020
 21 dni / OFKN0705
Impreza w trakcie realizacji
12.07 - 01.08.2020
 21 dni / OFKN0712
6329 zł   Dzwoń  
19.07 - 08.08.2020
 21 dni / OFKN0719
6329 zł Rezerwuj
26.07 - 15.08.2020
 21 dni / OFKN0726
6329 zł Rezerwuj
02.08 - 22.08.2020
 21 dni / OFKN0802
6329 zł Rezerwuj
09.08 - 29.08.2020
 21 dni / OFKN0809
6329 zł Rezerwuj
16.08 - 05.09.2020
 21 dni / OFKN0816
6329 zł Rezerwuj
23.08 - 12.09.2020
 21 dni / OFKN0823
6329 zł Rezerwuj
30.08 - 19.09.2020
 21 dni / OFKN0830
6329 zł Rezerwuj
06.09 - 26.09.2020
 21 dni / OFKN0906
6329 zł Rezerwuj
13.09 - 03.10.2020
 21 dni / OFKN0913
6329 zł Rezerwuj
20.09 - 10.10.2020
 21 dni / OFKN0920
6329 zł Rezerwuj
27.09 - 17.10.2020
 21 dni / OFKN0927
6329 zł Rezerwuj
04.10 - 24.10.2020
 21 dni / OFKN1004
6329 zł Rezerwuj
11.10 - 31.10.2020
 21 dni / OFKN1011
6329 zł Rezerwuj
18.10 - 07.11.2020
 21 dni / OFKN1018
6329 zł Rezerwuj
25.10 - 14.11.2020
 21 dni / OFKN1025
6329 zł Rezerwuj
01.11 - 21.11.2020
 21 dni / OFKN1101
6329 zł Rezerwuj
08.11 - 28.11.2020
 21 dni / OFKN1108
6329 zł Rezerwuj
15.11 - 05.12.2020
 21 dni / OFKN1115
6329 zł Rezerwuj
22.11 - 12.12.2020
 21 dni / OFKN1122
6329 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+   (skrót: ROUEN KURS JEZYKA FRANCUSKIEGO PAX HB)
14.06 - 11.07.2020
 28 dni / OFKN0614
Impreza w trakcie realizacji
21.06 - 18.07.2020
 28 dni / OFKN0621
Impreza w trakcie realizacji
28.06 - 25.07.2020
 28 dni / OFKN0628
Impreza w trakcie realizacji
05.07 - 01.08.2020
 28 dni / OFKN0705
Impreza w trakcie realizacji
12.07 - 08.08.2020
 28 dni / OFKN0712
8169 zł   Dzwoń  
19.07 - 15.08.2020
 28 dni / OFKN0719
8169 zł Rezerwuj
26.07 - 22.08.2020
 28 dni / OFKN0726
8169 zł Rezerwuj
02.08 - 29.08.2020
 28 dni / OFKN0802
8169 zł Rezerwuj
09.08 - 05.09.2020
 28 dni / OFKN0809
8169 zł Rezerwuj
16.08 - 12.09.2020
 28 dni / OFKN0816
8169 zł Rezerwuj
23.08 - 19.09.2020
 28 dni / OFKN0823
8169 zł Rezerwuj
30.08 - 26.09.2020
 28 dni / OFKN0830
8169 zł Rezerwuj
06.09 - 03.10.2020
 28 dni / OFKN0906
8169 zł Rezerwuj
13.09 - 10.10.2020
 28 dni / OFKN0913
8169 zł Rezerwuj
20.09 - 17.10.2020
 28 dni / OFKN0920
8169 zł Rezerwuj
27.09 - 24.10.2020
 28 dni / OFKN0927
8169 zł Rezerwuj
04.10 - 31.10.2020
 28 dni / OFKN1004
8169 zł Rezerwuj
11.10 - 07.11.2020
 28 dni / OFKN1011
8169 zł Rezerwuj
18.10 - 14.11.2020
 28 dni / OFKN1018
8169 zł Rezerwuj
25.10 - 21.11.2020
 28 dni / OFKN1025
8169 zł Rezerwuj
01.11 - 28.11.2020
 28 dni / OFKN1101
8169 zł Rezerwuj
08.11 - 05.12.2020
 28 dni / OFKN1108
8169 zł Rezerwuj
15.11 - 12.12.2020
 28 dni / OFKN1115
8169 zł Rezerwuj

kod imprezy: OFKN~ROUEN_KURS_JEZYKA_FRANCUSKIEGO_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.