Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab**** Almatur 2020

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wczasy

Węgry


Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab****

Informacje
Galeria






» przejdź do galerii

Węgry - to od lat ulubione miejsce wakacyjnego wypoczynku Polaków. Do odwiedzin zachęcają niewielka odległość od Polski, łagodny i ciepły klimat oraz względy zdrowotne.Węgry są krajem szczególnie bogatym w wody termalne o działaniu leczniczym. Pamiętać należy o atrakcjach turystycznych: Budapeszcie, Debreczynie, Tokaju czy Egerze. Warto spróbować potraw typowej kuchni węgierskiej oraz słynnych węgierskich win.

Hajduszoboszlo- to popularne węgierskie uzdrowisko, położone pomiędzy Budapesztem (ok. 240 km) i Debreczynem (ok. 20 km). Światową sławę miejscowości przyniosła lecznicza woda termalna o temp. 75°C, tryskająca z głębi 1000 metrów, o wysokiej zawartości jodu, bromu i wodorowęglanów. Woda ta świetnie nadaje się do leczenia przewlekłego zapalenia stawów, zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa i stawów, bóli mięśniowych, a także do rehabilitacyjnych zabiegów pooperacyjnych. Wykorzystując to dobrodziejstwo natury,oferuje się tutaj całą gamę zabiegów leczniczych. Na turystów czeka również bogata oferta zabiegów upiększających i relaksacyjnych, usługi kosmetyczne, masaże. Głównym atutem kurortu jest największy kompleks kąpielowy w Europie, położony na powierzchni ponad 30 ha z 13 różnego rodzaju basenami kąpielowymi (między innymi basen ze sztuczną falą,basen "szampański", baseny dla dzieci, pływalnia sportowa, baseny lecznicze itd.). Dodatkową atrakcją jest Aqua Palace oraz Aqua Park z wieloma różnorodnymi urządzeniami rekreacyjnymi.

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy, przejazdprzez Słowację.
2 dzień:
Ok. godz. 10.00 przyjazd do Hajduszoboszlo, złożeniebagaży w pomieszczeniach wskazanych przezpilota, od godz. 15.00 zakwaterowanie w pokojach,kolacja (zgodnie z opisem przy obiekcie).
3 - 9 dzień:
Pobyt wypoczynkowy. W czasie pobytu możliwośćkorzystania z kąpieliska miejskiego oraz zabiegówleczniczych i odnowy biologicznej. W przypadkuodpowiedniej ilości chętnych zapraszamy do skorzystaniaz atrakcyjnych imprez fakultatywnych.
10 dzień:
Śniadanie (zgodnie z opisem przy obiekcie), wykwaterowaniei wyjazd w drogę powrotną do Polski.Powrót do Polski w godzinach wieczornych.

Program fakultatywny



Wejście na kompleks basenów w Hajduszoboszlo: osoba dorosła – ok. 2.700 HUF, dzieci – ok. 2.200HUF. Całodniowy bilet wstępu do AquaParkuok. 3.500 HUF; do AquaPalace – ok. 4.100 HUF.Szczegóły na: https://www.hungarospa.hu/pl/Hungarospa

Kuracja siedmiodniowa: cena od 80 do 170 EURw zależności od ilości zabiegów. W tej cenie zawartejest badanie lekarskie, zalecone zabiegi oraz wstępna basen leczniczy i do sauny.

Budapeszt: zwiedzanie miasta w programie m.in.:Plac Bohaterów, Pomnik Millenium, Park Miejski,Parlament, Wzgórze Zamkowe, Pałac Królewski,rejs statkiem po Dunaju (1 godz.), Góra św. Wyspa Małgorzaty. Wycieczka odbywa się w lipcui sierpniu, w każdy czwartek - cena ok. 8.500 HUF(grupa minimum 20 osób).

Debreczyn i Hortobagy: zwiedzanie Debreczyna,drugiego co do wielkości miasta Węgier, znanegoośrodka religijnego, następnie przejazd do ParkuNarodowego Hortobagy: zwiedzanie puszty,przejażdżkabryczką i pokazy hippiczne. Wycieczkaodbywa się w lipcu i sierpniu we wtorek - cena ok. 7.500 HUF (grupa minimum 20 osób).

Eger: jedno z najładniejszych miast Węgier. Zwiedzaniemiasta: zamek, Bazylika, tzw. Liceum (obecniebudynek Szkoły Wyższej), barokowe kościoły, minaret turecki. Eger słynie ze wspaniałych win- najbardziej znane to EgriBikavér - Bycza Krew).W programie obiad z degustacją wina i muzyką. Wycieczkaodbywa się w lipcu i sierpniu w piątek – cenaok. 7.700 HUF (grupa minimum 20 osób).

Rumunia - Oradea: zwiedzanie zabytkowego,austro-węgierskiego miasta położonego w Transylwanii:Katedra, Pałac Biskupi, Muzeum Krainy Criş,Pomnik Żołnierzy, Cerkiew z Księżycem, KamienicaCzarny Orzeł i pomnik Michała Walecznego, ślicznydeptak z secesyjnymi kamienicami, kawiarniami,sklepikami. Wycieczka odbywa się w lipcu i sierpniuw piątek - cena ok. 6.500 HUF (grupa minimum 20 osób).

Zakwaterowanie

Hotel Delibab ****

Położenie:
Hotel usytuowany blisko centrum uzdrowiska,posiada bezpośrednie wejście na Kompleks Basenów (wstęp dodatkowo płatny). Hotel Delibabposiada 240 pokoi w trzech kategoriach oraz 5 luksusowychapartamentów.

Pokoje typu standard: 2 osobowe (oddzielne łóżka)z łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC.Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowanąindywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejf,szlafroki kąpielowe dla każdego gościa.

Pokoje typu classic: 2 osobowe (łóżka małżeńskie)z łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC.Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowanąindywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejfszlafroki kąpielowe dla każdego gościa. Dla rodzinz dziećmi – możliwość zamówienia 2 pokoi połączonychwewnętrznymi drzwiami.

Pokoje typu classic z balkonem: 2 osobowe (łóżkamałżeńskie) z balkonem i łazienką – prysznic, suszarkado włosów, WC. Wszystkie pokoje wyposażone sąw klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, minibar,TV SAT, sejf szlafroki kąpielowe dla każdegogościa. Dla rodzin z dziećmi – możliwość zamówienia2 pokoi połączonych wewnętrznymi drzwiami.

Do dyspozycji gości: 3 klimatyzowane restauracjeserwujące wyśmienite potrawy kuchni międzynarodoweji węgierskiej, Restauracje: Mirage i Bursztynowa,kawiarnia Mirage, Presso Kamilla, bar piwny zrozrywkami: dart, bilard, salon kosmetyczny, parkingpłatny ok. 5,50 EUR/dzień/auto.

Wellness&Thermal Spa: 2 baseny z wodą termalnąo temperaturze 32-34°C i 36-38°C, basen z nurtemrzecznym, sauna fińska, biosauna, basen z hydromasażem,leżaki przy basenach do wypoczynku. Dodatkowopłatne: hammam, solarium, grota solna, masaże,zabiegi lecznicze: borowina, kąpiel z obciążeniem,zabieg dwutlenkiem węgla, sucha i podwodna gimnastykalecznicza, drenaż limfatyczny, magnetoterapia,laser, ultradźwięki, interferencja, jonoforeza, diadynamic,TENS, sollux, inhalacje, terapia zimnem.

http://www.hoteldelibab.hu/
Tel. +36 52 360 366

Świadczenia

Zakwaterowanie:
8 noclegów.
Wyżywienie:
2 x dziennie - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.
Transport:
Autokarem z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem lub mikrobusem z klimatyzacją.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Opieka pilota i rezydenta.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic,Tych i Bielska-Białej. Dopłat za dojazdy z wybranychmiejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.Doba hotelowa zaczyna się o godzinie 15.00, a kończy o godzinie 10.00. Po przyjeździe do obiektu,podczas oczekiwania na zakwaterowanie, uczestnicyskładają bagaże w miejscu wskazanym przezpilota/rezydenta. W przypadku grup mniejszych niż30 osób transport odbywać się będzie mniejszymautobusem lub mikrobusem. Uczestników jadącychdojazdem własnym prosimy, aby zwrócili uwagę nafakt, że zakwaterowanie rozpoczyna się w 2 (drugim)dniu imprezy, a kończy w 10-tym.
Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego(dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Hajduszoboszlo (ok. 600 km)- ok. 9 godz.

Pobyt w Hajduszoboszlo poza wypoczynkiem możebyć wspaniałą okazją do regeneracji sił i poprawyzdrowia. Walory uzdrowiska są szczególnie polecanew schorzeniach układu ruchu, reumatycznych,nerwobólach, bólach mięśniowych, złamaniach itp.Nie powinny korzystać z kąpieli osoby cierpiące naostre schorzenia zapalne, niewydolność krążenia,nowotwory, gruźlicę. Pełny wykaz oferowanychusług, zaleceń i przeciwwskazań otrzymają Państwopo przybyciu na miejsce lub od sprzedawcyoferty. Osoby chcące skorzystać z zabiegów leczniczychprosimy o zabranie dokumentacji medycznej,na podstawie której węgierski lekarz przepisze odpowiednią kurację.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 1,7 EUR/dzieńod osoby powyżej 18 lat – płatne bezpośrednio w hotelach,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Classic**** pok 2 os   (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB CLASSIC POK 2 OS DBL HB)
25.06 - 04.07.2020
 10 dni / KHWH0625
3350 zł   2672 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
03.07 - 12.07.2020
 10 dni / KHWH0703
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.07 - 20.07.2020
 10 dni / KHWH0711
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.07 - 28.07.2020
 10 dni / KHWH0719
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2020
 10 dni / KHWH0727
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.08 - 13.08.2020
 10 dni / KHWH0804
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
12.08 - 21.08.2020
 10 dni / KHWH0812
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.08 - 29.08.2020
 10 dni / KHWH0820
3413 zł   2722 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Classic z balkonem**** pok 2 os.   (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB CLASSIC Z BALKONEM POK 2 OS DBL HB)
25.06 - 04.07.2020
 10 dni / KHWH0625
3557 zł   2837 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
03.07 - 12.07.2020
 10 dni / KHWH0703
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.07 - 20.07.2020
 10 dni / KHWH0711
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.07 - 28.07.2020
 10 dni / KHWH0719
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2020
 10 dni / KHWH0727
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.08 - 13.08.2020
 10 dni / KHWH0804
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
12.08 - 21.08.2020
 10 dni / KHWH0812
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.08 - 29.08.2020
 10 dni / KHWH0820
3620 zł   2888 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Standard**** pok 2 os   (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB STANDARD POK 2 OS DBL HB)
25.06 - 04.07.2020
 10 dni / KHWH0625
2809 zł   2239 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
03.07 - 12.07.2020
 10 dni / KHWH0703
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.07 - 20.07.2020
 10 dni / KHWH0711
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.07 - 28.07.2020
 10 dni / KHWH0719
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2020
 10 dni / KHWH0727
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.08 - 13.08.2020
 10 dni / KHWH0804
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
12.08 - 21.08.2020
 10 dni / KHWH0812
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.08 - 29.08.2020
 10 dni / KHWH0820
2872 zł   2289 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KHWH~23
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.