Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab**** Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wczasy

Węgry


Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab****

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Węgry - to od lat ulubione miejsce wakacyjnego wypoczynku Polaków. Do odwiedzin zachęcają niewielka odległość od Polski, łagodny i ciepły klimat oraz względy zdrowotne. Węgry są krajem szczególnie bogatym w wody termalne o działaniu leczniczym. Pamiętać należy o atrakcjach turystycznych: Budapeszcie, Debreczynie, Tokaju czy Egerze. Warto spróbować potraw typowej kuchni węgierskiej oraz słynnych węgierskich win.

Hajduszoboszlo - to popularne węgierskie uzdrowisko, położone pomiędzy Budapesztem (ok. 200 km) i Debreczynem (ok. 20 km). Światową sławę miejscowości przyniosła lecznicza woda termalna o temp. 75°C, tryskająca z głębi 1000 metrów, o wysokiej zawartości jodu, bromu i wodorowęglanów. Woda ta świetnie nadaje się do leczenia przewlekłego zapalenia stawów, zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa i stawów, bóli mięśniowych, a także do rehabilitacyjnych zabiegów pooperacyjnych. Wykorzystując to dobrodziejstwo natury oferuje się tutaj całą gamę zabiegów leczniczych. Na turystów czeka również bogata oferta zabiegów upiększających i relaksacyjnych, usługi kosmetyczne, masaże. Głównym atutem kurortu jest największy kompleks kąpielowy w Europie, położony na powierzchni ponad 30 ha z 13 różnego rodzaju basenami kąpielowymi (między innymi basen ze sztuczną falą, basen "szampański", baseny dla dzieci, pływalnia sportowa, baseny lecznicze itd.). Dodatkową atrakcją jest Aqua Palace oraz Aqua Park z wieloma różnorodnymi urządzeniami rekreacyjnymi.

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Słowację.
2 dzień:
Ok. godz. 10.00 przyjazd do Hajduszoboszlo, złożenie bagaży w pomieszczeniach wskazanych przez pilota, od godz. 15.00 zakwaterowanie w pokojach, kolacja.
3 - 9 dzień:
Pobyt wypoczynkowy. W czasie pobytu możliwość korzystania z kąpieliska miejskiego oraz zabiegów leczniczych i odnowy biologicznej. W przypadku odpowiedniej ilości chętnych zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych imprez fakultatywnych.
10 dzień:
Śniadanie, wykwaterowanie i wyjazd w drogę powrotną do Polski. Powrót do Polski w godzinach wieczornych.

Program fakultatywny

Wejście na kompleks basenów w Hajduszoboszlo: osoba dorosła – ok. 2.600 HUF, dzieci – ok. 2.100 HUF. Całodniowy bilet wstępu do Aqua Parku ok. 3.400 HUF; do Aqua Palace – ok. 4.000 HUF. Szczególy na: https://www.hungarospa.hu/pl/Hungarospa-Ceny

Kuracja siedmiodniowa: cena od 80 do 150 EUR w zależności od ilości zabiegów. W tej cenie zawarte jest badanie lekarskie, zalecone zabiegi oraz wstęp na basen leczniczy i do sauny.

Budapeszt: zwiedzanie miasta w programie m.in.: Plac Bohaterów, Pomnik Millenium, Park Miejski, Parlament, Wzgórze Zamkowe, Pałac Królewski, rejs statkiem po Dunaju (1 godz.), Góra św. Gellerta, Wyspa Małgorzaty (impreza odbywa się w lipcu i sierpniu, w każdy czwartek) - cena ok. 8.200 HUF. (grupa minimum 20 osób)

Debreczyn i Hortobagy: zwiedzanie Debreczyna, drugiego co do wielkości miasta Węgier, znanego ośrodka religijnego, następnie przejazd do Parku Narodowego Hortobagy: zwiedzanie puszty, przejażdżka bryczką i pokazy hippiczne - cena ok. 6.900 HUF. (grupa minimum 20 osób) wycieczka odbywa się we wtorek (lipiec-sierpień)

Eger: jedno z najładniejszych miast Węgier. Zwiedzanie miasta: zamek, Bazylika, tzw. Liceum (obecnie budynek Szkoły Wyższej), barokowe kościoły, minaret turecki. Eger słynie ze wspaniałych win (najbardziej znane to Egri Bikavér - Bycza Krew). W programie obiad z degustacją wina i muzyką – cena ok. 6.900 HUF. (grupa minimum 20 osób) - wycieczka odbywa się w piątek (lipiec-sierpień)

Rumunia-Oradea: zwiedzanie zabytkowego, austro-węgierskiego miasta położonego w Transylwanii: Katedra, Pałac Biskupi, Muzeum Krainy Criş, Pomnik Żołnierzy, Cerkiew z Księżycem, Kamienica Czarny Orzeł i pomnik Michała Walecznego, śliczny deptak z secesyjnymi kamienicami, kawiarniami, sklepikami - cena ok. 5.900 HUF. (grupa minimum 20 osób) - wycieczka odbywa się w piątek (lipiec-sierpień)

Zakwaterowanie

Hotel Delibab ****

Położenie:
Hotel usytuowany blisko centrum uzdrowiska, posiada bezpośrednie wejście na Kompleks Basenów (wstęp dodatkowo płatny). Odnowiony Hotel Delibab posiada 240 pokoi w trzech kategoriach oraz 5 luksusowych apartamentów.

Pokoje typu standard:
2 osobowe (oddzielne łóżka) z łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejf, szlafroki kąpielowe dla każdego gościa.

Pokoje typu classic z balkonem:
2 osobowe (łóżka małżeńskie) z balkonem i łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejf szlafroki kąpielowe dla każdego gościa. Dla rodzin z dziećmi – możliwość zamówienia 2 pokoi połączonych wewnętrznymi drzwiami.

Do dyspozycji gości:
3 klimatyzowane restauracje serwujące wyśmienite potrawy międzynardowe i węgierskie, kawiarnia Mirage i Presso Kamilla, bar piwny z rozrywkami: dart, bilard, salon kosmetyczny, parking płatny ok. 5,50 EUR/dzień/auto.

Wellness & Thermal Spa:
2 baseny z wodą termalną o temperaturze 32-34°C i 36-38°C, basen z nurtem rzecznym, sauna fińska, biosauna, basen z hydromasażem, leżaki przy basenach do wypoczynku. Dodatkowo płatne: hammam, solarium, grota solna, masaże, zabiegi lecznicze: borowina, kąpiel z obciążeniem, zabieg dwutlenkiem węgla, sucha i podwodna gimnastyka lecznicza, drenaż limfatyczny, magnetoterapia, laser, ultradźwięki, interferencja, jonoforeza, diadynamic, TENS, sollux, inhalacje, terapia zimnem.

http://www.hoteldelibab.hu/
Tel. +36 52 360 366

Świadczenia

Zakwaterowanie:
8 noclegów.
Wyżywienie:
2 x dziennie - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.
Transport:
Autokarem z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem lub mikrobusem z klimatyzacją.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Opieka pilota i rezydenta. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej. Dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Doba hotelowa zaczyna się o godzinie 15.00, a kończy o godzinie 10.00.
Po przyjeździe do obiektu, podczas oczekiwania na zakwaterowanie, uczestnicy składają bagaże w miejscu wskazanym przez pilota/rezydenta. W przypadku grup mniejszych niż 30 osób transport odbywać się będzie mniejszym autobusem lub mikrobusem.
Uczestników jadących dojazdem własnym prosimy, aby zwrócili uwagę na fakt, że zakwaterowanie rozpoczyna się w 2 (drugim) dniu imprezy, a kończy w 10-tym.
Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Hajduszoboszlo (ok. 600 km) - ok. 9 godz
Pobyt w Hajduszoboszlo poza wypoczynkiem może być wspaniałą okazją do regeneracji sił i poprawy zdrowia. Walory uzdrowiska są szczególnie polecane w schorzeniach układu ruchu, reumatycznych, nerwobólach, bólach mięśniowych, złamaniach itp. Nie powinny korzystać z kąpieli osoby cierpiące na ostre schorzenia zapalne, niewydolność krążenia, nowotwory, gruźlicę. Pełny wykaz oferowanych usług, zaleceń i przeciwwskazań otrzymają Państwo po przybyciu na miejsce lub od sprzedawcy oferty. Osoby chcące skorzystać z zabiegów leczniczych prosimy o zabranie dokumentacji medycznej, na podstawie której węgierski lekarz przepisze odpowiednią kurację.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 1,7 EUR/dzień od osoby powyżej 18 lat – płatne bezpośrednio w hotelach,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Classic z balkonem**** pok 2 lub 3 os   (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB CLASSIC Z BALKONEM POK 2 LUB 3 OS DBL HB)
19.07 - 28.07.2019
 10 dni / KHWH0719
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2019
 10 dni / KHWH0727
3372 zł   2699 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
04.08 - 13.08.2019
 10 dni / KHWH0804
3372 zł   2699 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
12.08 - 21.08.2019
 10 dni / KHWH0812
3372 zł   2699 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
20.08 - 29.08.2019
 10 dni / KHWH0820
3372 zł   2699 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Standard**** pok 2 os   (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB STANDARD POK 2 OS DBL HB)
19.07 - 28.07.2019
 10 dni / KHWH0719
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2019
 10 dni / KHWH0727
2872 zł   2299 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
04.08 - 13.08.2019
 10 dni / KHWH0804
2872 zł   2299 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
12.08 - 21.08.2019
 10 dni / KHWH0812
2872 zł   2299 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
20.08 - 29.08.2019
 10 dni / KHWH0820
2872 zł   2799 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KHWH~23
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.