Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur


Informacje
Galeria

Kortowo FunFestival to obóz, który niezmiennie od lat, przyciąga tłumy młodzieży pragnącej dobrej zabawy, niezliczonej ilości atrakcji, integracji, rekreacji i sportu w najlepszym wydaniu. Znajdziesz tu wszystko: dobrą muzykę, doborowe towarzystwo, zajęcia artystyczne i sportowe oraz nowoczesne obiekty sportowo-rekreacyjne. Przepięknie położone, nad brzegiem jeziora, miasteczko akademickie, uznane za najpiękniejszy kampus akademicki w Polsce, dysponuje obiektami sportowymi na najwyższym poziomie - posiada profesjonalną halę sportową, boiska ze sztuczną trawą, stadion lekkoatletyczny, korty tenisowe, basen kryty, ośrodek jeździecki, przystań ze sprzętem wodnym. Dla uczestników obozów o profilu artystycznym poprowadzimy warsztaty: taneczne, teatralne, muzyczne, fotograficzne. Jeżeli marzysz o tym, żeby stanąć w blasku reflektorów i poczuć się jak na deskach teatru muzycznego, skorzystaj z warsztatów musicalowych, prowadzonych przez aktorów z Teatru Roma. Wolisz gryf i chwyty gitarowe? Pod okiem znanych gitarzystów będziesz doskonalić swoje umiejętności muzyczne. Jeżeli kochasz taniec nowoczesny to trafisz pod skrzydła tancerzy z You Can Dance! Jeżeli w jednej sekundzie chcesz zatrzymać czas, umieć uchwycić ten jeden moment i zamknąć go w obiektywie - przyłącz się do warsztatów prowadzonych przez profesjonalnych fotografów. Poczuj się jak za granicą i odczuj realne efekty po kursie językowym z native speakerem. Chcesz spędzić wakacje w duchu rywalizacji sportowej? Dla fanów sportu przygotowaliśmy cały wachlarz obozów sportowych: siatkówkę, piłkę nożną, koszykówkę, tenis, jazdę konną. Tajniki przepisu na sukces i karierę sportową odkryją przed Wami zawodnicy AZS Olsztyn. Dla tych, którzy zdecydowanie nastawieni są na poprawę kondycji fizycznej, doskonalenie lub nabywanie nowych umiejętności sportowych, zorganizujemy treningi w większym wymiarze godzin. Na obozie survivalowym odkryjesz w sobie ducha poszukiwacza przygód, nauczysz się sztuki przetrwania i kamuflażu. Podczas terenowych gier strategicznych czeka Cię rywalizacja w duchu fair play. Poczujesz się jak zawodowy żołnierz ucząc się podstaw musztry i technik survivalowych, nauczymy Cię też udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. W trakcie obozu zorganizujemy zawody sportowe i turnieje, które prowadzone będą przez wykwalifikowanych instruktorów. Oprócz zajęć tematycznych przygotowaliśmy bogatą ofertę zajęć rekreacyjnych. Do Twojej dyspozycji będą kajaki, rowery, zajęcia na siłowni, zajęcia na basenie krytym. Nie tylko sportem człowiek żyje - będą też dyskoteki, pokazy artystyczne, wycieczka do Olsztyna i ogniska, a na pamiątkę FunFestivalu otrzymasz zdjęcie ze swoimi nowymi przyjaciółmi. Zapewnimy Ci rozwijanie Twoich pasji indywidualnie, grupowo, zabawnie i ciekawie! Rzuć się w wir zabawy i sam zdecyduj, jak będzie wyglądał Twój obóz w Kortowie. Wybierz interesujący Cię blok tematyczny - artystyczny, sportowy, survivalowy , z nauką języka - rozwijaj w sobie pasje i zainteresowania, daj się zaskoczyć, zdobądź ciekawą wiedzę, nowe znajomości. Po prostu baw się dobrze i spędź wakacje życia w Kortowie!


Program

Rolki (11-14 lat), (15-18 lat)

Lubisz jeździć na rolkach, śmigasz już od jakiegoś czasu, czujesz się na nich pewnie, ale jeszcze nie umiesz jeździć do tyłu, skakać czy hamować z większej prędkości lub z górki? Pokażemy Ci, że na rolkach można robić coś więcej niż tylko jeździć do przodu i hamować. Na zajęciach nauczysz się skakać, robić obroty i wykonywać triki na rolkach, które sprawią, że na ośmiu kółkach poczujesz się równie pewnie jak w butach. Zajęcia prowadzone są w formie gier i zabaw aby każdy uczestnik w łatwy sposób nauczył się nie tylko podstawowych elementów techniki jazdy na rolkach, ale także czerpał z jazdy maximum satysfakcji. Podczas zajęć będziecie pokonywać rolkowy tor przeszkód oraz spróbujecie swoich sił w grach i zabawach zespołowych na rolkach np. jak zdobyć flagę z bazy przeciwnika. Zajęcia prowadzone są dwa razy dziennie po 1,5 godziny przez instruktorów ze szkoły nauki jazdy na rolkach i wrotkach Rollschool. Każdy młody rolkarz musi posiadać kask oraz komplet ochraniaczy na kolana łokcie i nadgarstki. Rolki powinny mieć zdjęty hamulec. Zalecamy rolki ze sztywną plastikową skorupą od jednego z producentów: Rollerblade, Seba, K2, Powerslide, Fila. Dla uczestników, którzy nie posiadają własnego zorganizujemy wypożyczenie sprzętu (rolki, kask, ochraniacze) 180 zł/turnus. Dołącz do nas, a zaszczepimy w Tobie prawdziwą rolkową zajawkę:)

Program fakultatywny

Proponujemy wzbogacenie programu obozu o dodatkowe zajęcia fakultatywne. Za dodatkową opłatą (płatne przy zakupie obozu) można dokonać wyboru jednej z poniższych propozycji:

jazda konna - 4 wizyty w stadninie koni (zaznajomienie z koniem i jazda na lonży lub samodzielnie zależnie od umiejętności) - 175 zł
taniec - uczestnictwo w 5 zajęciach grupy tanecznej po 1,5 godz. - 150 zł
fotografia - uczestnictwo w 5 zajęciach grupy fotograficznej po 1,5 godz. - 150 zł
gotowanie - uczestnictwo w 4 zajęciach grupy Master Cook po 2 godz. - 150 zł
paintball - uczestnictwo w grze terenowej z użyciem strzeleckiej broni na żelowe kulki - 90 zł
park linowy - każdy uczestnik będzie miał do wyboru dwie z czterech dostępnych tras oraz wybrany zjazd tyrolski. Jeżeli ktoś nie będzie chciał zjeżdżać – może iść trzeci raz na wybraną trasę. Dodatkowo po zabawie każdy otrzymuje “dyplom alpinisty” a dzień później na ręce opiekuna trafi pakiet z pamiątkowym zdjęciem grupy dla każdego uczestnika. Całą zabawę rejestrujemy kamerami GoPro, a po kilku dniach rozsyłamy do uczestników zabawy maile z linkiem do filmu. – 75 zł


Zakwaterowanie

Dom studencki, pokoje 2 osobowe z łazienkami. W akademiku znajduje się świetlica, sala TV, całodobowa recepcja. Miasteczko akademickie Kortowo należy do Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, położone jest poza miastem nad jeziorem Kortowskim, w otoczeniu lasów i parków. Na terenie miasteczka znajdują się akademiki, budynki uczelni i różnorodne obiekty sportowo-rekreacyjne: boiska ze sztuczną nawierzchnią do piłki nożnej, koszykówki i siatkówki, korty tenisowe, kryta pływalnia, przystań wodna ze sprzętem pływającym, kąpielisko strzeżone, hala sportowa, ośrodek jeździecki, dyskoteki.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów (turnus PPOK0813 - 9 noclegów)
Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu („szwedzki stół”), obiad serwowany do stolika. Serwujemy posiłki oparte na tradycyjnej kuchni polskiej dostosowanej do potrzeb żywieniowych młodzieży. Nie realizujemy indywidualnych diet wynikających z zaleceń lekarza. Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej bez dodatkowych opłat (koniecznie prosimy w rezerwacji zaznaczyć wybór w dopłatach opcjonalnych). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: Autokar z klimatyzacją i toaletą.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 zł
Opieka instruktora-wychowawcy.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

Adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Dom Studenta Nr 7 ul.Kanafojskiego 12, 10-722 Olsztyn

Dom Studenta Nr 9 ul.Kanafojskiego 8, 10-722 Olsztyn


» Obowiązek informacyjny    
kod imprezy: PPOK~KORTOWO_ROLKI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.