Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Zjednoczone Emiraty Arabskie - Oczekuj Nieoczekiwanego Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ OBOZY NARTY OBOZY SNOWBOARD
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Egzotyka

Zjednoczone Emiraty Arabskie

Azja


Zjednoczone Emiraty Arabskie - Oczekuj Nieoczekiwanego

Informacje
Mapa i galeria










» przejdź do galerii

Zjednoczone Emiraty Arabskie to kraj, który jak mało który zasługuje na odkrycie. Ma do zaoferowania znacznie więcej niż tylko luksusowe hotele i futurystyczne miasto. To miejsce, z którego każdy wróci zachwycony, pod warunkiem, że wie czego może się spodziewać i gdzie szukać niezapomnianych wrażeń.

Program



1 dzień
Zbiórka na lotnisku dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z przedstawicielem biura. Wylot bezpośrednio do Dubaju. Posiłek na pokładzie samolotu. Przylot do Dubaju. W drodze do hotelu zatrzymamy się przy Burj Khalifa. Zakwaterowanie. Nocleg.
2 dzień
Śniadanie. Wyruszamy na wycieczkę po Nowym Dubaju. Zaczniemy od spaceru po Marinie. Nowoczesne wieżowce wznoszą się wzdłuż wijącego się kanału tworząc jednocześnie największą przystań na świecie. Tutaj znajduje się również Princess Tower, czyli najwyższy budynek mieszkalny świata. Następnie udamy się na Wyspę Palmową nazywaną ósmym cudem świata. To stworzona ręką człowieka wizytówka Dubaju, a także miejsce uchodzące za prawdziwy raj dla turystów. Na czubku palmy wznosi się najbardziej rozpoznawalny na wyspie kompleks hotelowy Atlantis – na własne oczy zobaczymy, iż jest to coś dużo większego niż tylko imponujący rozmachem budynek inspirowany mityczną Atlantydą. W jedną stronę przejedziemy się kolejką Monorail – gwarantowane niesamowite widoki. Następnie zobaczymy bazar Souk Madinat Jumeirah łączący tradycyjną kulturę zakupów na Bliskim Wschodzie w stoiskach, barach i straganach z mieszanką marek butikowych, sklepów z pamiątkami, luksusową modą i biżuterią. Zrobimy sobie zdjęcie przy najsławniejszym z dubajskich hoteli - Burj al Arab. Stamtąd udamy się do największego na świecie centrum handlowego Dubai Mall, gdzie znajduje się gigantyczne akwarium mieszące się na trzech kondygnacjach. Chętni mogą wjechać na platformę widokową najwyższego budynku na świecie Burj Khalifa. W wolnej chwili zainteresowane osoby będą mogły przespacerować się do słynnych skrzydeł i zrobić sobie zdjęcie na tle Burj Khalifa. Zwieńczeniem dnia będzie uczta dla oka - pokaz tańczących fontann - to największe choreograficzne widowisko na całym świecie. Powrót do hotelu. Nocleg.
3 dzień
Śniadanie. Przejazd do Starego Dubaju. To obszar miasta chroniony przez rząd przed działalnością deweloperów i powstaniem kolejnej dzielnicy wieżowców ze stali i szkła. Zobaczymy tu Dubaj sprzed odkrycia ropy naftowej. Zaczniemy od Meczetu Jumeirah. Następnie spacer po dzielnicy Bastakiyah zbudowanej przez irańskich kupców i rzemieślników handlujących na pobliskich targowiskach. To obowiązkowa pozycja dla osób pragnących poznać życie w dawnym Dubaju. Przeprawimy się wodną taksówką przez kanał Creek będący pierwotnym centrum handlowym miasta. Następnie udamy się na targ złota i przypraw gdzie z pewnością uderzy nas cała armia cudownych zapachów. Odwiedzimy także rezerwat przyrody Ras Al. Khor, gdzie zobaczymy tysiące flamingów. Powrót do hotelu. Czas wolny. Dla chętnych w godzinach popołudniowych Desert Safari – przejazd samochodami terenowymi po pustyni, jazda na wielbłądzie, tatuaże z henny, degustacja sziszy wodnych, pokazy tańca brzucha i wirujących derwiszy, sandboarding – wszystko zwieńczone kolacją w formie bufetu - to istna uczta na środku pustyni. Nocleg w hotelu.
4 dzień
Śniadanie. W tym dniu odwiedzimy stolicę Zjednoczonych Emiratów Arabskich – Abu Dhabi. Zwiedzimy meczet Szejka Zayeda. Budynek wyróżnia się na tle okolicznej zabudowy i wyraźnie dominuje nad miastem, śnieżnobiała fasada pięknie współgra ze światłem słonecznym, dając wspaniałe wrażenia wizualne. Przejazd przepiękną trasą Corniche Road rozciągającą się wzdłuż zadbanego nabrzeża i plaży, która wyróżniona została Błękitną Flagą - to certyfikat przyznawany kąpieliskom spełniającym najwyższe kryteria w zakresie ochrony środowiska i bezpieczeństwa. Zatrzymamy się przy Emirates Palace – to najbardziej luksusowy hotel na świecie. Kolejnym punktem wyprawy będzie wizyta w Heritage Village. To rekonstrukcja tradycyjnej wioski oazowej, przedstawiająca aspekty życia na pustyni. Następnym punktem programu będzie wizyta na targu daktyli gdzie można skosztować tego lokalnego przysmaku na milion sposobów. Powrót do hotelu. Dla chętnych kolacja podczas rejsu w Dubai Marina. Nocleg.
5-7 dzień
Śniadanie. Wypoczynek w Ras al. Khaimah, gdzie znajdują się największe i najpiękniejsze plaże. Jest tam spokojniej niż w sąsiednich emiratach, panuje niepowtarzalny klimat. Możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych: pustynne safari z kolacją lub rejs na półwyspie Musandam (enklawa Omanu) z obiadem.
8 dzień
Śniadanie w hotelu (suchy prowiant lub kontynentalne). Przylot do Polski.

*W terminie listopadowym zmiana programu: Zwiedzanie Starego i Nowego Dubaju połączone w jeden dzień, dodatkowo całodniowa wizyta na EXPO 2020, będzie to pierwsza na Bliskim Wschodzie światowa wystawa – dojazd metrem oraz bilet na wydarzenie w cenie imprezy.

Program fakultatywny

-Bilet na Burj Khalifa – 200 zł
-Desert Safari z kolacją i napojami soft – 280 zł
-2-godzinny rejs z kolacją i napojami soft w Dubai Marina - 350 zł
-Pakiet 6 kolacji w hotelu – 430/550 zł

Program fakultatywny w Ras Al. Khaimah:
-Desert safari z kolacją + transfer 280 zł
-6 godzinny rejs na półwyspie Musandam (enklawa Omanu) z obiadem i transferem 450 zł + wiza na granicy 24 USD (w gotówce)

Świadczenia


Zakwaterowanie: 5 noclegów w Dubaju oraz 2 noclegi w Ras Al. Khaimah w hotelu o standardzie **** w pokojach 2,3-osobowych.
Wyżywienie: 7 śniadań (6 śniadań w hotelu, siódme śniadanie w dniu wyjazdu suchy prowiant lub śniadanie kontynentalne).
Transport: Przeloty wg programu, klimatyzowane mikrobusy, komunikacja miejska, metro.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Informacje praktyczne

Minimalna liczba uczestników w grupie: 10, maksymalna: 20.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie. Kolacje podczas imprez fakultatywnych zastępują kolację w hotelu.
Zalecamy rezerwację programu fakultatywnego w momencie zakładania rezerwacji. W przeciwnym wypadku może zabraknąć miejsc lub podane ceny mogą być wyższe.

Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotów itd. Zostaną przesłane pocztą elektroniczną w liście do uczestników około 2 tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie poza wymienionym w programie pomaga organizować na bieżąco przewodnik.

INFORMACJE WIZOWO-PASZPORTOWE
Wymagany paszport, ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia imprezy. Przy wjeździe do Zjednoczonych Emiratów Arabskich obywatele Polscy nie potrzebują wiz, o ile pobyt nie trwa więcej niż 90 dni. Przy dokonywaniu rezerwacji należy podać dodatkowo dane paszportowe:
a) seria i numer paszportu;
b) data wydania oraz termin ważności paszportu;
c) miejsce wydania/ organ wydający;
d) obywatelstwo;
e) miejsce urodzenia.
Brak wymaganych danych paszportowych i osobowych lub ich niezgodność z paszportem zabieranym na wyprawę, może spowodować dodatkowe koszty związane z realizacją imprezy turystycznej lub w ostateczności uniemożliwić uczestnictwo w zarezerwowanej imprezie.
Przy wpłacie I raty należy przesłać do biura skan pierwszej strony paszportu (ze zdjęciem). Skan powinien być czytelny i kolorowy.

INFORMACJE ZDROWOTNE
Nie ma obowiązku szczepień. Jednak jak wszędzie na świecie, również w Polsce, warto być zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi i ewentualnie innym chorobom. Oczywiście należy pamiętać o podstawowych zasadach higieny. Trzeba chronić się przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.

POGODA I KLIMAT
Rok w Zjednoczonych Emiratach Arabskich dzieli się właściwie na dwie pory: lato i zimę. Lato jest niezwykle gorące, występują rekordowe temperatury powietrza i wody. Występuje także duża wilgotność spowodowana parowaniem okolicznych zbiorników wodnych. Zima jest nieco łagodniejsza, zazwyczaj temperatury wahają się w okolicach 24-26 stopni. Czasami występują krótkie opady. Wieczory i noce są chłodniejsze – ok. 14 stopni.

O WYPRAWIE
Podczas pobytu poznamy kilka odsłon Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Dubaj jest pełen niespodzianek. Obok pnących się ku niebu wieżowcom i wszędobylskiej nowoczesności, po drugiej stronie miasta toczy się spokojne życie w dawnych arabskich domach. Spacery odbywają się w wyższych temperaturach, na które musimy być odpowiednio przygotowani – wygodne obuwie (odradzamy skórzane sandałki, klapki), okulary przeciwsłoneczne, nakrycie głowy i krem z filtrem to podstawa. Poznamy coś zupełnie nowego – gorący piasek na pustyni i sympatyczne wielbłądy witające nas już z drogi. Zwieńczeniem wyjazdu będą przepiękne plaże w Ras Al. Khaimah, gorąca woda w morzu i fikuśne palmy otaczające hotele.

Informacje o cenie

I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) na 45 dni przed wyprawą
III rata: 400 USD uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę

III ratę – dewizową część ceny, uczestnik przekazuje na miejscu. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).

Cena złotówkowa wraz z III ratą nie obejmują:
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie (obiady w trakcie wycieczek, w formie bufetu z napojem), aranżowanych przez przewodnika (orientacyjny koszt obiadu ok. 20 USD/posiłek oraz pakietu obiadokolacji
- zwyczajowych napiwków ok. 20 USD
-obowiązkowej opłaty klimatycznej Tourism Dirham płatnej na miejscu ok. 17 USD/pobyt/os.
- wycieczek fakultatywnych

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zjednoczone Emiraty Arabskie - Oczekuj Nieoczekiwanego   (skrót: OCZEKUJ NIEOCZEKIWANEGO PAX WG PROGRAMU)
15.02 - 22.02.2021
 8 dni / AEZE0215
5008 zł + 425 USDRezerwuj

kod imprezy: AEZE~OCZEKUJ_NIEOCZEKIWANEGO_PAX_WG_PROGRAMU
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.