Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgry - Hajduszoboszlo Węgierskie wakacje Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Miasto

Rekreacyjne

Parki wodne

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Hajduszoboszlo

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Hajduszoboszlo


Węgry - Hajduszoboszlo Węgierskie wakacje

(wiek 10-16)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Wszyscy znają powiedzenie: Polak, Węgier - dwa bratanki. Węgry to idealny wybór na pierwszy, zagraniczny wakacyjny wyjazd. Warto poznać ten niezbyt odległy, bezpieczny i piękny kraj z lokalnym kolorytem. Tu można spędzić letni czas aktywnie i wesoło. W kraju tysiąca gatunków papryczek i gulaszu, każdy uczestnik obozu poczuje smak wakacji, pozna węgierską kulturę i nauczy się kilku węgierskich piosenek, a podczas gier terenowych i realizacji programu zapozna się z miejscowymi zwyczajami. Ta wyprawa z pewnością nie ujdzie nikomu na sucho :-). W Hajduszoboszlo - węgierskiej stolicy wodnego szaleństwa, z kąpieliskami zajmującymi powierzchnię 30 ha - rzucimy się w wir wodnych atrakcji w kompleksie basenów. Będzie też okazja do wizyty w Aqua Palace i Aqua Parku, gdzie znajdziemy kolejną, ogromną ilość ekscytujących możliwości na dobrą zabawę. Odwiedzimy pełen zabytków Debreczyn, a chętni będą mogli poznać Budapeszt, wspaniałą stolicę Węgier położoną nad Dunajem.

Program

Węgierskie wakacje (WW) (10-15 lat)

Obóz w Hajduszoboszlo będzie z pewnością wyjątkowy! Z najprawdziwszym Węgrem poćwiczymy łamańce językowe, bo węgierski należy do jednych z najtrudniejszych języków na świecie. Zobaczymy jak tańczy się czardasza – narodowy taniec Węgrów i spróbujemy popląsać jak oni. Kostkę Rubika wynalazł Węgier – Ernő Rubik, poznamy jej tajniki i zobaczymy, kto ją najszybciej ułoży. Trzy dni spędzimy na pełnym atrakcji, słynnym kompleksie basenów. Czekają tam na nas między innymi sztuczne fale, basen „szampański” i różnorodne zjeżdżalnie. Pospacerujemy piaszczystą plażą śródziemnomorską i zostaniemy latarnikiem na latarni morskiej lub jak Kapitan Jack Sparrow – piratem na statku. Ciekawą atrakcją będzie wycieczka do Debreczyna, drugiego, co do wielkości miasta Węgier. Czeka tam nas spacer po starówce pełnej zabytków i wizyta w Wielkim Lesie, największym parku miasta, słynącego m.in. z ogromnej fontanny otoczonej posągami w różnych pozach. W samym Hajduszoboszlo, które jest najbardziej znanym uzdrowiskiem Węgier, czeka nas wiele ciekawych obserwacji podczas spacerów po kurorcie, a przygotowane przez kadrę gry miejskie dostarczą nam świetniej rozrywki. Będziemy uczestniczyć w licznych imprezach organizowanych w czasie wakacji dla przybywających tu gości – festynów, koncertów i pikników. Zajrzymy też na miejscowy targ, gdzie zobaczymy różnorodność gatunków papryk i innych węgierskich rarytasów. Poznamy sekrety lokalnej kuchni i sami spróbujemy coś łatwego przygotować. Nie zabraknie również kąpieli, plażowania i zabaw na hotelowym basenie. Za pomocą TIKTOK’a będziemy na bieżąco relacjonować to, co się u nas dzieje! Każdy będzie miał okazję na stworzenie oryginalnego filmiku, a cały świat zobaczy jak się bawi Hajduszoboszlo. Dodatkowo na uczestników czeka bogaty program sportowo rekreacyjny: turnieje gier planszowych, gry zespołowe i badminton, a także twister, rozgrywki w darta i ping-ponga. Będzie okazja, by zaprezentować swoje talenty wokalne na karaoke czy kocie ruchy na dyskotekach, oraz wziąć udział w wesołych konkursach. Wszystkich chętnych zapraszamy również do skorzystania z atrakcji objętych programem fakultatywnym. Zapraszamy na niezapomniane, wspaniałe węgierskie wakacje!

Program fakultatywny

Wycieczka do Budapesztu – całodniowa wycieczka autokarowa do pięknej węgierskiej metropolii! W programie zwiedzanie stolicy Węgier, m.in.: Parlament, Wzgórze Zamkowe, Baszta Rybacka, Pałac Królewski, rejs statkiem po Dunaju, Góra Św. Gellerta. Cena 8.000 HUF (ok. 27 EUR).

Wycieczka do Rumunii – podczas wycieczki odwiedzimy piękne rumuńskie miasto Oradea, gdzie zobaczymy m.in. Katedrę, Pałac Biskupi, Cerkiew z Księżycem oraz śliczny deptak z zabytkowymi kamienicami, kawiarniami i sklepikami. Cena 5.900 HUF (ok. 20 EUR).

Dodatkowe wejście na kompleks basenów: Cena 2.600 HUF (ok. 9 EUR).

Aqua Park – z ekscytującymi zjeżdżalniami wodnymi, oferujących takie atrakcje, jak np.: spadek swobodny, pętla wodna, tsunami, statek kosmiczny czy rura wodna. Dla młodszych dzieci - do 12 lat przygotowano baseny z zamkami, zjeżdżalniami, okrętem itp. Z dużych zjeżdżalni korzystać mogą osoby od 12 roku życia, dzieci od 10 do 12 lat mogą z nich korzystać z pisemnym oświadczeniem rodziców. Wejście do Aqua Parku jest możliwe jedynie z wejściówką na kompleks basenów. Cena całodniowego biletu wstępu ok. 3.500 HUF (ok. 11 EUR).

Dzień w Aqua Palace – kryty park wodnej rozrywki w Hajduszoboszlo, należący do kompleksu basenów. Zaznasz kąpieli morskich, termalnych, tropikalnych, w grocie czy jaskini lodowej. Wykąpiesz się w Gangesie, pójdziesz do łaźni rzymskiej czy będziesz surfował na specjalnie przygotowanych 2 torach. Cena całodniowego biletu wstępu ok. 2.900 HUF (ok. 9,50 EUR).

Zakwaterowanie

Thermal Hotel Victoria ***

Położenie:
Hotel położony jest w rekreacyjnej części uzdrowiska, 300 m od wejścia na kompleks basenów i Aqua Parku.
Pokoje:
Pokoje 2-, 3- osobowe z łazienką i balkonem. Każdy pokój wyposażony jest w lodówkę, TV SAT oraz ręczniki.
Do dyspozycji uczestników:
W hotelu znajdują się dwie klimatyzowane restauracje, dostęp do WiFi w holu recepcyjnym, basen odkryty, boisko do koszykówki, plac zabaw dla dzieci.

Świadczenia



Zakwaterowanie:
8 noclegów
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej. Śniadania w formie bufetu. Obiady (3 obiady w restauracji na kąpielisku i 5 obiadów w restauracji hotelowej) i kolacje serwowane. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (2 kanapki, owoc, słodka przekąska, woda niegazowana). W trakcie całodniowych wycieczek – prowiant zamiast obiadu.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL- 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego, posiłków podczas przejazdu. Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 15.00, a kończy o godz. 10.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez pilota miejscu. Walutą na Węgrzech jest forint, orientacyjny kurs 1 EUR = ok. 300 HUF. Sugerowane kieszonkowe ok. 60 EUR (ok. 15.000 HUF), nie obejmuje programu fakultatywnego. Do przekroczenia granicy konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 10:00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Węgry - Hajduszoboszlo Węgierskie wakacje     (skrót: WEGRY HAJDUSZOBOSZLO WEGIERSKIE WAKACJE PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KHOH062525.06.2019 - 04.07.20191899 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni
KHOH070303.07.2019 - 12.07.20191899 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni
KHOH071111.07.2019 - 20.07.20191899 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni
KHOH071919.07.2019 - 28.07.20191899 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni
KHOH072727.07.2019 - 05.08.20191899 zł Plan podróżyRezerwuj10 dni
KHOH080404.08.2019 - 13.08.20191899 zł   1699 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni

kod imprezy: KHOH~WEGRY_HAJDUSZOBOSZLO_WEGIERSKIE_WAKACJE_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.