Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Jastrzębia Góra - warsztaty fotograficzne Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Morze

Artystyczne

Fotografia

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Jastrzębia Góra

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Jastrzębia Góra


Jastrzębia Góra - warsztaty fotograficzne

(wiek )
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

A może morze z pasją?

JAKIE ATRAKCJE NAS CZEKAJĄ?
Jastrzębia Góra - najdalej na północ wysunięta miejscowość w Polsce, położona na malowniczym, klifowym wybrzeżu Bałtyku to miejsce, w którym odkryjesz to co Cię inspiruje. Możesz oddać się pieszym wędrówkom, odkrywając zachwycającą różnorodność wybrzeża i oddychając pełną piersią wzmacniającym jodem. Możemy pokazać Ci najlepsze miejsca do podziwiania zachodu słońca. A może przy wieczornym ognisku, po zachodzie, chcesz usłyszeć historię jednego z wielu wraków spoczywających na dnie Bałtyku? Możemy przyspieszyć tempo, zerwać się wczesnym rankiem i biec na wschód słońca. Możemy też zatrzymać czas na chwilę by puszczać latawce na plaży. Plażę w Jastrzębiej Górze wykorzystamy również do niezliczonej ilości gier i zabaw zespołowych. Przygotowaliśmy pakiet zabaw i gier, które oprócz doskonałej atmosfery zapewnią integrację, dużo śmiechu, zainspirują i obudzą ciekawość. Daj się zaskoczyć i sprawdź ile morza zmieści się w ziemi, co można zrobić z kamieniem, do czego służą szyszki… Zaledwie kilkaset metrów od piaszczystej plaży znajduje się ośrodek wypoczynkowy Klif, tutaj po dniu pełnym wrażeń zasiądziemy do ogniska, upieczemy kiełbasę na grillu, zaprezentujemy występy przygotowywane w grupach, na poszczególnych obozach tematycznych, prowadzonych przez zespół naszych animatorów, opiekunów i lektorów. Nasza oferta warsztatów i obozów tematycznych pomoże Ci znaleźć w sobie pasję, rozwinąć zainteresowania i zaspokoić ciekawość. Marzysz o błysku fleszy i karierze w modelingu, a może chcesz po prostu w dobrym towarzystwie popracować nad swoją sylwetką i pobawić się tańcem? Akademia tańca, wdzięku i urody pozwoli Ci zapoznać się z tajnikami świata mody. Obóz rekreacyjny z elementami warsztatów artystycznych to możliwość rozwijania twórczych pasji jak również dobra zabawa w sportowym klimacie. Warsztaty fotograficzne to z kolei rozwijanie twórczej wyobraźni i kreatywności przy użyciu obiektywu. Jeżeli wszystkie atrakcje i zabawy chcesz mieć podane w "angielskim sosie" wybierz obóz języka angielskiego. Dla Was będzie to fantastyczna przygoda językowa, a także świetny sposób na przyswajanie wiedzy dzięki zabawie oraz ciekawym warsztatom. Nie zapominamy o tym, że Region Pomorza to wiele atrakcji turystycznych. Idąc śladem odkrywania pasji i poszukiwania przygód i zabawy, przygotowaliśmy niecodzienne zwiedzanie Gdańska. Najpiękniejsze miejsca miasta, jego zabytki i uliczki to nasza plansza do gry. Biorąc udział w grze miejskiej, będziemy zarówno graczami jak i twórcami naszej zabawy. Podzieleni na kilkuosobowe zespoły będziemy kontynuować przygodę w mieście.


Program

Warsztaty fotograficzne (12-18 lat)

Podglądać świat, umieć uchwycić ten jeden moment, zamknąć go w obiektywie, zachować w czasie. Oprócz odrobiny szczęścia i zamiłowania do fotografii będziesz potrzebować warsztatu fotograficznego, w którego tajniki wprowadzą Cię profesjonaliści w dziedzinie fotografii. Udana kompozycja, techniki wykonywania zdjęć, fotografia pejzażu i architektury, reportażu i portretu, to elementy warsztatów fotograficznych. Dowiesz się na nich w jakich sytuacjach zastosować odpowiednie parametry aparatu, jak można komponować zdjęcia, w jakim planie umieszczać obiektyw. Pod koniec kursu zrobimy sesję zdjęciową z udziałem modeli ( z „Akademii tańca, wdzięku i urody”) a podsumowaniem warsztatów będzie wystawa zdjęć. Na obóz należy zabrać aparat fotograficzny – najlepiej z możliwością ustawień ręcznych. Poza zajęciami z fotografii przygotowaliśmy dla Ciebie aktywny wypoczynek na nadmorskiej plaży, program rekreacyjny, wieczorne ogniska i dyskoteki. Najlepszy widok na wschody i zachody słońca to dodatkowy punkt programu!. Atrakcją dla wszystkich uczestników obozu będą gry terenowe, podczas których, spróbujemy znaleźć skarb, wykorzystać orientację w terenie, odczytać mapę, podążyć tropem tajemnicy… Idąc śladem odkrywania pasji i poszukiwania przygód i zabawy, przygotowaliśmy niecodzienne zwiedzanie Gdańska. Najpiękniejsze miejsca miasta, jego zabytki i uliczki to nasza plansza do gry. Biorąc udział w grze miejskiej, będziemy zarówno graczami jak i twórcami naszej zabawy. Podzieleni na kilkuosobowe zespoły będziemy kontynuować przygodę w mieście.

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy KLIF, pokoje 2-4 osobowe z łazienkami, położony ok.250 m od plaży. Teren wokół ośrodka jest ogrodzony i zagospodarowany z placem zabaw, boiskami do siatkówki i koszykówki, wydzielone miejsce pod ognisko.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów (turnus PPOJ0810 - 9 noclegów)
Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu („szwedzki stół”), obiad serwowany do stolika. Serwujemy posiłki oparte na tradycyjnej kuchni polskiej dostosowanej do potrzeb żywieniowych dzieci i młodzieży. Nie realizujemy indywidualnych diet wynikających z zaleceń lekarza. Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej bez dodatkowych opłat (koniecznie prosimy w rezerwacji zaznaczyć wybór w dopłatach opcjonalnych). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: Autokar z klimatyzacją i toaletą.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 zł
Opieka instruktora-wychowawcy.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia specjalistyczne mogą odbywać się wspólnie z innymi grupami wiekowymi, jednocześnie gwarantujemy, że dla każdego uczestnika dostosujemy program zajęć do warunków psychofizycznych i umiejętności.

adres: Klif ul.Bukowa 7, 84-104 Jastrzębia Góra, kierownik obozu tel. 603 319 431


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Jastrzębia Góra - warsztaty fotograficzne     (skrót: JASTRZEBIA GORA FOTOGRAFIA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: PPOJ~JASTRZEBIA_GORA_FOTOGRAFIA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.