Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Szlak Piastowski Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Polska na weekend

Wycieczki w miejscowości

Kruszwica

Biskupin

Wenecja

Gniezno

Lednica

Poznan

Kornik

Rogalin


Polska - Szlak Piastowski

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Kruszwica - Biskupin - Wenecja - Gniezno - Lednica - Poznań - Kórnik - Rogalin

- Mysia Wieża w Kruszwicy
- Prastary gród w Biskupinie
- Skansen w Wenecji
- Gniezno - pierwsza stolica Polski
- Ratusz z koziołkami w Poznaniu
- Pałac i park w Rogalinie

Program

1 dzień
Wyjazd według rozkładu jazdy. Przyjazd do Kruszwicy, gdzie zobaczymy ruiny późnogotyckiego zamku z symbolem miasta – Mysią Wieżą, o wysokości 32 m, z której rozpościera się widok na jezioro i całe miasto. Z przystani popłyniemy w rejs statkiem Rusałka po jeziorze Gopło. Następnie udamy się do Kolegiaty św. Piotra i Pawła z XII w. oraz na Stare Miasto. Czas wolny. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
2 dzień
Po śniadaniu pojedziemy do zrekonstruowanego prehistorycznego grodu w Biskupinie, w następnej kolejności udamy się do Wenecji, gdzie zwiedzimy Muzeum Kolei Wąskotorowej. Muzeum jest największym w Europie skansenem, na którego terenie zgromadzono unikatowe parowozy, wagony towarowe i osobowe oraz drezyny. Przejazd do Gniezna – pierwszej stolicy Polski. Zwiedzimy tu m.in. muzeum Początków Państwa Polskiego i gotycki kościół katedralny na Wzgórzu Lecha, który od 1000 roku jest główną świątynią metropolii gnieźnieńskiej. W katedrze znajduje się najcenniejszy zabytek sztuki romańskiej w Polsce - Drzwi Gnieźnieńskie, przedstawiające żywot św. Wojciecha. Znajduje się tam również sarkofag św. Wojciecha. Czas wolny. Przejazd do hotelu, nocleg.
3 dzień
Po śniadaniu przejazd do Lednicy, przeprawa promowa i zwiedzanie Ostrowa Lednickiego, który prawdopodobnie jest miejscem przyjęcia Chrztu Polski w 997 r. przez Mieszka I. Następnie udamy się do Poznania – stolicy Wielkopolski. Przespacerujemy się po starym mieście. Zobaczymy zamek, a na rynku koziołki poznańskie na wieży renesansowego ratusza. Udamy się do najstarszej części Poznania - Ostrowa Tumskiego, który dawniej był jednym z ośrodków władzy państwa polskiego. Znajduje się tam najstarsza w kraju katedra, będąca miejscem pochówku pierwszych władców Polski. Czas wolny. Przejazd do hotelu, nocleg.
4 dzień
Po śniadaniu przejazd do Kórnika. Zwiedzimy tu romantyczny zamek zbudowany w stylu neogotyku angielskiego, po którym według legendy nocą krąży Biała Dama. Pospacerujemy po przyzamkowym parku - kórnickim arboretum, o powierzchni 30 ha, pięknym o każdej porze roku. Następnie przejedziemy do Rogalina, gdzie zwiedzimy przepiękny barokowo-klasycystyczny pałac z XVIII w. wybudowany przez Raczyńskich, który od 2011 roku posiada status pomnika historii. Po zwiedzaniu wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu o standardzie **/*** w okolicy Gniezna. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, możliwość wykupienia 3 obiadokolacji w cenie 90 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Kruszwica (ok. 350 km) - ok. 5 godz.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 140 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska - Szlak Piastowski     (skrót: SZLAK PIASTOWSKI PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTW061313.06.2019 - 16.06.2019899 zł   719 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KPTW082929.08.2019 - 01.09.2019899 zł   674 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KPTW~SZLAK_PIASTOWSKI_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.