Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

RPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki Almatur 2020

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Egzotyka

Republika Południowej Afryki

Suazi

Mozambik

Zimbabwe

Botswana

Afryka

Egzotyka w miejscowości

Kapsztad

Johannesburg

Suazi

Maputo

Kruger park

Victoria falls

Chobe

Livingstone


RPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki

Informacje
Galeria













» przejdź do galerii

Kapsztad - Przylądek Dobrej Nadziei - Johannesburg - Królestwo Suazi - Wypoczynek w Zatoce Maputo - Plaże Mozambiku - Safari w Parku Krugera - Wodospady Wiktorii - Park Narodowy Chobe

Program

1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Warszawie dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z pilotem. Wylot z przesiadkami do Kapsztadu.
2 dzień:
Przylot do Kapsztadu, jednego z najładniej położonych miast świata. Kapsztad leży między górującą nad miastem Górą Stołową a oceanem. Objazd miasta i zwiedzanie: centrum z najważniejszymi gmachami, dzielnica malajska Bo-Kaap z kolorowymi domkami. Wizyta w pełnej sklepów i restauracji nadmorskiej dzielnicy Waterfront. Nocleg w hotelu.
3 dzień:
W tym dniu dojeżdżamy do Przylądka Dobrej Nadziei. Nastąpi ważna chwila, w której postawimy stopy na umownym krańcu Afryki. Wokół przylądka utworzono rezerwat, gdzie będzie można dostrzec pierwsze z afrykańskich zwierząt. Wizyta na spektakularnym Cape Point, gdzie pionowe skały schodzą wprost do oceanu. W drodze powrotnej postój w miejscu, gdzie żyją pingwiny i można je obserwować z bardzo bliska. Powitalna kolacja w lokalnej restauracji. Nocleg w hotelu.
4 dzień:
Rano czas na dalsze zwiedzanie Kapsztadu. Dla chętnych wyjazd kolejką na górującą nad metropolią Górę Stołową (opłata własna za bilet, kolejka może nie kursować podczas silnego wiatru lub mgły na szczycie). Na górze wytyczono ścieżki spacerowe, a widoki zapierają dech w piersiach. Przejazd na lotnisko i wylot do Johannesburga, największej metropolii kraju. Przejazd do hotelu i nocleg.
5 dzień:
Od rana zwiedzamy Pretorię – południowoafrykańską stolicę położoną niedaleko od Johannesburga. Oglądamy Voortrekker Monument - wielki gmach, w którym przedstawiono czasy założycieli państwa. Zwiedzimy centrum miasta oraz położony na wzgórzu Budynek Związkowy - siedzibę prezydenta. Długa podróż w rejon Parku Narodowego Krugera, największego parku narodowego RPA. Podróż urozmaicają postoje połączone z podziwianiem krajobrazów. Nocleg w rejonie Parku Krugera.
6 dzień:
Przejazd fragmentem Panorama Route, uważanej za najpiękniejszą drogę RPA. Zatrzymujemy się w najładniejszych punktach widokowych. Z górnej krawędzi podziwiamy fenomenalny Blyde River Canyon, jeden z najładniejszych kanionów świata. Powrót na nocleg.
7 dzień:
Safari w Parku Narodowym Krugera, jednym z najsłynniejszych na świecie obszarów, chroniących dziką zwierzynę. W parku fotografujemy zamieszkujące tu ssaki: m.in. słonie, lwy, bawoły, liczne gatunki antylop i wiele innych zwierząt. Park oczywiście nie jest ogrodem zoologicznym i nigdy nie wiadomo, które z gatunków zwierząt zobaczymy, ale liczymy na to, że szczęście nam dopisze. Powrót na nocleg.
8 dzień:
Rano wyjazd z hotelu i podróż do Suazi, małego, częściowo górzystego państwa zamieszkanego przez plemię o tej samej nazwie. Zatrzymujemy się w stolicy tego królestwa, którego władca wybiera swoje żony spośród tysięcy dziewic. Będziemy również mieli okazje obejrzeć barwny pokaz tradycyjnego tańca mieszkańców Suazi. Nocleg w Suazi.
9 dzień:
Wyjeżdżamy z Królestwa Suazi, by po postoju na granicy wjechać do Mozambiku, byłej portugalskiej kolonii. Dojazd do stolicy kraju, Maputo. Okazja do wieczornych rozrywek i wyjścia do jednej z restauracji z kuchnią kreolską. Nocleg w Maputo.
10 dzień:
Morska wycieczka przez Zatokę Maputo na wyspę Inhaca. Cumujemy przy piaszczystej plaży Santa Maria, gdzie będzie czas na kąpiel i nurkowanie z maską i rurką. W zatoce często pojawiają się delfiny. Podczas wycieczki lunch na świeżym powietrzu. Następnie rejs na niewielką Wyspę Portugalczyków i powrót do Maputo przed zachodem słońca. Nocleg w Maputo.
11 dzień:
Krótkie zwiedzanie Maputo: centrum z kolonialnym dworcem kolejowym i ratuszem. Zobaczymy liczne ślady wielosetletniej obecności Portugalczyków, choć miasto ma już typowo barwny, afrykański charakter. Przejazd na lotnisko i wylot do Livingstone w Zambii. Nocleg w rejonie Livingstone.
12 dzień:
Rano wyjazd do pobliskiej Botswany. Po przejechaniu granicy podróż do miasta Kasane i Parku Narodowego Chobe. To jedno z najlepszych miejsc w Afryce do oglądania i fotografowania dzikiej zwierzyny. Do zachodu słońca rejs małą łodzią motorową rzeką Chore – jedyne w swoim rodzaju wodne safari. Obserwacja wyjątkowo licznych tu hipopotamów, szansa na ujrzenie różnych gatunków antylop i schodzących do wodopoju słoni. Nocleg w Chobe.
13 dzień:
O poranku możliwość samochodowego safari (dodatkowo płatne) na terenie Parku Narodowego Chobe. Przejazd do Zimbabwe. Oglądanie Wodospadów Wiktorii od strony Zimbabwe. Czas wolny na rozległym targu rękodzieła, gdzie sprzedaje się tysiące rzeźb, masek i innych wyrobów z wielu regionów Afryki. Podziwianie Wodospadów Wiktorii, które tworzy spadająca w przepaść rzeka Zambezi. Widok wodospadów każdy z nas zapamięta do końca życia, jest to jedno z najpiękniejszych miejsc świata. Nocleg w okolicy Victoria Falls.
14 dzień:
Fakultatywnie czas na jedno z najbardziej emocjonujących przeżyć - rafting na rzece Zambezi, poprzedzony szkoleniem i krótkim treningiem. Uczestnicy raftingu mają zagwarantowany wysoki poziom adrenaliny i kompletne przemoczenie. Pod okiem doświadczonych instruktorów - ratowników spływamy przez kaskady Zambezi w pięknej scenerii kanionu. Osoby, które nie biorą udział w raftingu mają czas wolny, ewentualnie, fakultatywnie, w miarę możliwości i wolnych miejsc mogą spróbować innych aktywności, do których należy spacer po buszu z młodymi lwami lub jedyne w swoim rodzaju safari na słoniach. Pożegnalna kolacja i nocleg w okolicy Victoria Falls.
15 dzień:
Powrót do Zambii. Oglądanie Wodospadów Wiktorii od strony zambijskiej - daje nam inną, bardzo ciekawą perspektywę. Można zbliżyć się do przepaści i ostrożnie spojrzeć w dół, w jej głęboką czeluść. Przejazd na lotnisko i wylot do Warszawy z przesiadkami.
16 dzień:
Przylot do Warszawy na lotnisko.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
13 noclegów w hotelach, pensjonatach, domkach lub „lodge” o standardzie ***, pokoje 2-osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
śniadania w hotelach, kolacja powitalna i pożegnalna.
Transport:
przeloty wg programu wraz z opłatami lotniskowymi, mikrobusy, samochody, łódź motorowa.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego, wstępy do obiektów wymienionych w programie, wszelkie opłaty administracyjne.
Opieka polskiego pilota na całej trasie.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Minimalna liczba uczestników w grupie: 10, maksymalna: 19.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście, około dwa tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie poza wymienionym w programie dla chętnych pomaga organizować na bieżąco pilot.

Płatności:
I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) - na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 780 USD - uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).

Informacje wizowo-paszportowe:
Wymagane min. 5 zupełnie wolnych stron w paszporcie, ważnym min. 9 miesięcy od daty zakończenia wycieczki. Przy dokonywaniu rezerwacji należy podać dodatkowo dane paszportowe:
a) seria i numer paszportu;
b) data wydania oraz termin ważności paszportu;
c) miejsce wydania/ organ wydający;
d) obywatelstwo;
e) miejsce urodzenia.
Brak wymaganych danych paszportowych i osobowych lub ich niezgodność z paszportem zabieranym na wyprawę, może spowodować dodatkowe koszty związane z realizacją imprezy turystycznej lub w ostateczności uniemożliwić uczestnictwo w zarezerwowanej imprezie.

Informacje zdrowotne:
Należy posiadać wpisane do żółtej książeczki szczepienie przeciw żółtej febrze. Warto być zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi i ewentualnie innym chorobom. Prosimy zasięgnąć opinii u swojego lekarza lub w lokalnym Sanepidzie. Zalecana jest profilaktyka antymalaryczna (szczególnie Zimbabwe) – nie ma jednoznacznych opinii lekarzy czy i jakie środki powinno się przyjmować, a ich skuteczność nie jest gwarantowana. Decyzję w tym przypadku każdy musi rozstrzygnąć sam, w porozumieniu ze swoim lekarzem. Należy zawsze pamiętać o podstawowych zasadach higieny. Należy szczególną uwagę przywiązywać do ochrony przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.

O wyprawie:
Wyprawa jest przeznaczona dla osób chcących aktywnie zwiedzać świat, znajdujących przyjemność w pokonywaniu trudów dalekich podróży i poznawaniu odmiennych kultur. Na trasie naszej wyprawy znajduje się aż sześć afrykańskich krajów, o odmiennym stopniu rozwoju, różnej historii i mieszkańcach. Nie zobaczymy wielu zabytków historycznych, za to Afryka pokaże nam swoje bogactwo przyrodnicze, z pięknymi widokami i egzotycznymi zwierzętami, a także barwną kulturę jej mieszkańców. Staramy się w miarę możliwości docierać również w miejsca położone poza obszarami masowej turystyki,ale nie unikamy miejsc atrakcyjnych i popularnych. Na wyjazd zapraszamy osoby nastawione pozytywnie do świata i do innych uczestników wycieczki, koniecznością jest sympatyczne i wyrozumiałe traktowanie otoczenia i innych ludzi. W Afryce czas płynie inaczej, spotkamy się z różnicą mentalności i podejścia do życia. Bez wykazywania cierpliwości i zrozumienia, europejski turysta łatwo może zacząć się denerwować, wzbudzając niechęć w oczach tubylców. Wyprawie od początku do końca towarzyszy polski pilot, który służy Państwu pomocą w każdej sytuacji. Proponujemy przede wszystkim aktywne i relatywnie tanie zwiedzanie znajdujących się w naszym programie miejsc. Wyprawa nie należy do trudnych, trzeba jednak pamiętać, że będziemy pokonywać znaczne odległości, zarówno samolotami jak i na samochodami. Decydując się na udział w wyprawie należy mieć na uwadze fakt, iż nie przewidujemy luksusowych warunków zakwaterowania, jeśli takie noclegi się zdarzają, to należy je traktować, jako wyjątek od reguły. W większości przypadków znajdą się chętni, by za niewielki napiwek przenieść nam walizkę lub plecak, jednak lepiej być samodzielnym i nie mieć zbyt ciężkiego bagażu.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki

Informacje o cenie

Ceny wraz z częścią walutową nie obejmują:
- kosztów wiz płatnych na granicach wg aktualnych cen (obecnie ok. 230 USD),
- pozostałych posiłków nieujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 7-20 USD/ posiłek),
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione są od liczby chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników),
- zwyczajowych napiwków (łącznie ok. 80 USD).

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   RPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki   (skrót: SZESC KRAJOW AFRYKI PAX WG PROGRAMU)
05.11 - 20.11.2019
 16 dni / KEER1105
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
24.02 - 10.03.2020
 16 dni / KEER0224
13512 zł   12999 zł + 780 USD PromocjaRezerwuj
03.11 - 18.11.2020
 16 dni / KEER1103
14412 zł   10799 zł + 780 USD PromocjaRezerwuj
24.11 - 09.12.2020
 16 dni / KEER1124
14412 zł   10799 zł + 780 USD PromocjaRezerwuj
23.02 - 10.03.2021
 16 dni / KEER0223
14412 zł   10799 zł + 780 USD PromocjaRezerwuj

kod imprezy: KEER~SZESC_KRAJOW_AFRYKI_PAX_WG_PROGRAMU
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.