Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Włochy - Sycylia - obóz rekreacyjny Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Włochy - Sycylia - obóz rekreacyjny

(wiek 13-18 lat)

Obóz rekreacyjny (12-18 lat)

- hotel przy piaszczystej plaży
- włoska kuchnia
- basen na terenie hotelu
- bogaty program fakultatywny

Sycylia to największa włoska wyspa, której symbolem wyspy jest największy w Europie aktywny wulkan Etna. Sycylia jest uwielbiana przez turystów z całego świata z wielu powodów. Głównymi atutami wyspy są: piękne plaże, czyste morze, duża liczba zabytków, bajeczne krajobrazy, a przede wszystkim
idealny klimat do letniego wypoczynku.

Program
1 dzień:
Spotkanie na lotnisku w Warszawie. Przelot pod opieką kadry Almatur. Transfer do hotelu. Obiad. Zakwaterowanie i czas wolny (dla chętnych – spacer pod opieką wychowawców, zapoznanie z okolicą). Obiadokolacja. Spotkanie organizacyjne, zapisy na wycieczki fakultatywne.
2-7 dzień:
Pobyt w San Saba połączony z plażowaniem i możliwością skorzystania z bogatego programu fakultatywnego.
8 dzień:
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski. Prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup ewentualnych dodatkowych posiłków i napojów na czas powrotu do Polski.
Program fakultatywny

Wyspy Liparyjskie – podczas wycieczki rejs na dwie wyspy: Lipari i Vulcano. Spacery wąskimi uliczkami, czarna plaża, kąpiele błotne to niektóre z atrakcji. Cena ok. 80 EUR.
Wulkan Etna i wąwóz Alcantara – wjazd na punkt widokowy pod wulkanem Etna na wysokość ok. 1900 m n.p.m., następnie wjazd kolejką linową na wysokość 2500 m n.p.m. (dla chętnych wjazd jeepami na wysokość ok. 2900 m n.p.m. – płatny dodatkowo ok. 35 EUR za osobę). W drodze powrotnej wizyta w malowniczym wąwozie Alcantara. Cena ok. 80 EUR.
Katania i Taormina – wizyta w Katanii i Taorminie. Czas wolny na zakupy. Cena ok. 70 EUR.
Etnaland – park rozrywki z kolejkami górskimi i atrakcjami wodnymi. Strona parku www.etnaland.eu. Cena ok. 75 EUR.
Dyskoteka – wyjście do profesjonalnej dyskoteki – ok. 20 EUR

Zakwaterowanie

7 noclegów w Wiosce Turystycznej Oasi Azzurra*** w miejscowości San Saba. Hotel zlokalizowany przy prywatnej, piaszczystej plaży. Do dyspozycji gości basen kąpielowy. W otoczeniu hotelu dyskoteki, restauracje, lodziarnie, sklepy spożywcze i odzieżowe oraz wiele innych nadmorskich atrakcji. Klimatyzowane pokoje 3- i 4-osobowe z łazienkami. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów.
Wyżywienie: Całodzienne w restauracji hotelowej (3 posiłki serwowane, kuchnia włoska): śniadanie, obiad, kolacja. Do posiłków woda w dzbankach. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Należy zabezpieczyć uczestników w pieniądze na zakup jedzenia i picia na czas powrotu do Polski.
Transport: samolot (w cenie bagaż rejestrowany 23 kg + bagaż podręczny 8 kg), transfery lotniskowe na Sycylii.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP – 1.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Przelot z przesiadką z opiekunem grupy.
Doba hotelowa zaczyna się o godz. 15:00, a kończy się o godz. 09:00.
Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody).
Sugerowane minimalne kieszonkowe ok. 100 EUR plus na wybrane wycieczki fakultatywne.
Uczestnicy wyjazdu powinni zabrać: krem z filtrem UV, okulary przeciwsłoneczne, nakrycie głowy, strój sportowy i kąpielowy, mały plecak na wycieczki.
Do przekroczenia granicy wymagany jest ważny paszport lub dowód osobisty.

Ze względu na sytuację epidemiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych Almatur oraz MSZ.https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wlochy
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za nadbagaż,
- obowiązkowej dopłaty za serwis plażowy, klimatyzację i opłatę klimatyczną w wysokości ok. 40 EUR,
- kaucji pobieranej przy zakwaterowaniu 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody),
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Sycylia - obóz rekreacyjny   (skrót: SYCYLIA OBOZ 2023 PAX FB)
09.07 - 16.07.2023
 8 dni / OIOS0709
4999 zł   4499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4499 zł
Rezerwuj
16.07 - 23.07.2023
 8 dni / OIOS0716
5199 zł   4699 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4699 zł
Rezerwuj
23.07 - 30.07.2023
 8 dni / OIOS0723
5099 zł   4599 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4599 zł
Rezerwuj
30.07 - 06.08.2023
 8 dni / OIOS0730
4999 zł   4499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4499 zł
Rezerwuj

kod imprezy: OIOS~SYCYLIA_OBOZ_2023_PAX_FB






Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR