Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Kraków - Studencki Kraków Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Kraków
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Miasto

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Kraków

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Kraków


Kraków - Studencki Kraków

(wiek 15-18)
Informacje
Mapa i galeria



» przejdź do galerii

Studenckie życie w Krakowie!
Wybierasz się niedługo na studia? Masz zamiar opuścić rodzinne "gniazdko" i nie wiesz jak to będzie? Z nami to sprawdzisz! Przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowy obóz, na którym poczujesz się, jak STUDENT! Pokażemy Ci, jak wyglądają najlepsze uczelnie wyższe i jak spędzają czas krakowscy studenci. Podczas obozu będziesz wchłaniał otaczającą Cię historię, a także poznasz wiele nieznanych faktów o tym królewskim mieście. Nie zabraknie czasu na poznanie zakamarków miasta i odkrycie najbardziej instagramowych miejsc w Krakowie! Podczas obozu sprawdzisz, jakie nowe kierunki studiów oferują uczelnie i jak one funkcjonują. Będziesz spać w akademiku, skosztujesz najpopularniejszej zapiekanki w "Okrąglaku", a także "maczanki krakowskiej", czyli typowego krakowskiego burgera! Czekają na Ciebie teatry uliczne, liczne performance i chillout nad Wisłą! Gwarantujemy Ci także, że nie wrócisz do domu bez wakacyjnej opalenizny - słońce i woda czekają na Ciebie na pobliskich kąpieliskach. Wybierzemy dla Ciebie te najlepsze i najbardziej popularne. W Kryspinowie będzie relaks w parku wodnym ze zjeżdżalniami i trampolinami, a w Miasteczku Studenckim nie będzie czasu na nudę! Czy Ty też już nie możesz się doczekać?

Program

Studencki Kraków! (15-18 lat)
Zobacz Kraków oczami studenta, sprawdź, jak poruszają się po mieście studenci oraz jak można „krakowskim targiem” korzystać z wielu atrakcji miasta! Podczas obozu odwiedzimy wiele prestiżowych uczelni. Udamy się do Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Maius, a także wstąpimy do Apteki Tadeusza Pankiewicza, byś w ciekawy sposób poznał historię miasta. W szufladach mebli aptecznych odkryjemy ukryte eksponaty, zdjęcia i dokumenty z dawnych lat. W Akademii Górniczo-Hutniczej odwiedzimy unikatowe laboratorium badawczo-dydaktyczne. Zobaczymy maszyny górnicze i hutnicze i roboty, które stosowane są w przemyśle górniczym. A na deser będziemy się delektować pięknem rzeźb, obrazów i rzeźb w Akademii Sztuk Pięknych. Na każdej z tych uczelni poznamy jej historię oraz aktualne kierunki i profile, a wtedy wybór przyszłej uczelni będzie już prosty!
Podczas obozu dołączymy do popularnego wśród studentów „Free Walk Tour” – odnajdziemy na mieście przewodnika „z żółtą parasolką”, który oprowadzi nas po głównych zabytkach miasta: średniowieczny Rynek, Sukiennice, królewski Wawel, Barbakan, krakowski Kazimierz. Ty zdecydujesz, ile zapłacisz za spacer z przewodnikiem! Jak na prawdziwego studenta przystało, nie może zabraknąć wizyt w muzeach w dni, kiedy wejście jest bezpłatne! Zobaczysz, że życie studencie wcale nie musi być kosztowne. Będziemy podziwiać Kraków także z poziomu wody - Ahoj Kapitanie! Kapitan zabierze nas w rejs po Wiśle, skąd zobaczymy historyczną część miasta, ale i jego nową zabudowę. Zabierzemy Was także na stadion Cracovii – najstarszego klubu sportowego w Polsce. Poznasz historię i osiągnięcia klubu, poczujesz się jak VIP zasiadając w loży SkyBox, a także zobaczysz, jak wygląda szatnia drużyny, murawa i ławka rezerwowych z perspektywy piłkarza! Będziemy podziwiać również Kraków „z góry” - udamy się na Kopiec Kościuszki. Stąd rozpościera się jedna z najpiękniejszych panoram Krakowa, z widokiem na najbardziej charakterystyczne miejsca na starym mieście. Przy dobrej pogodzie może nawet uda nam się zobaczyć Tatry! Oczywiście życie studenckie, to nie tylko nauka, to przede wszystkim zabawa! Na obozie nie zabranie gier i zabaw integracyjnych, karaoke i konkursów. Sprawdzimy również, gdzie odpoczywają studenci. Wybierzemy się nad popularny zalew Kryspinów, gdzie będą na nas czekać liczne atrakcje: rowerki wodne, trampoliny, ścianka wspinaczkowa i wodny tor przeszkód. Dotrzemy także na plażę miejską nad rzeką Wisłą w centrum miasta! Te krakowskie wakacje będą niezapomniane!

Program fakultatywny

Wycieczka koleją do Wieliczki – niezapomniany spacer w solnym labiryncie. Poznanie dziejów Kopalni od czasów legendarnych do chwil współczesnych, a także Muzeum Żup Krakowskich. Cena 80 PLN.
Park Wodny w Krakowie – zafunduj sobie całodniową mega zabawę w parku wodnym. Czekają na Ciebie zjeżdżalnie, ścieżki wspinaczkowe i sporty wodne. Cena: 70 PLN.
Wycieczka do Energylandii - całodniowe szaleństwo w największym Park Rozrywki w Polsce, mnóstow atrakcji na obszarze 35 hektrarów. Cena 200 PLN.

Zakwaterowanie

Hostel Babilon w Krakowie (Miasteczko Studenckie AGH). Pokoje typu studio (dwa pokoje dwuosobowe z jedną łazienką), z telewizorem i dostępem do Wi-Fi. W budynku głównym znajduje się jadalnia. Na terenie Miasteczka Studenckiego znajdują się boiska sportowe, korty tenisowe, supermarket, basen AGH oraz różne punkty handlowe i gastronomiczne. Obiekt monitorowany całodobowo.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: całodzienne wyżywienie (3 posiłki) w stołówce hostelu. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna SA. NNW 15.000 PLN
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu, bilety wstępu, przejazdy komunikacją miejską.

Informacje praktyczne

Wszystkie zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców. Program obozu dopasowany będzie do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Zabierz ze sobą: ręcznik kąpielowy, legitymację szkolną, mały plecak na wycieczki, nakrycie głowy, krem z UV.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 9.00.

Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Kraków - Studencki Kraków   (skrót: KRAKOW STUDENCKI KRAKOW PAX FB)
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / KPOK0707
1999 zł   1699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2021
 11 dni / KPOK0729
1999 zł   1699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOK~KRAKOW_STUDENCKI_KRAKOW_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR