Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy

(wiek 10-18 lat)

Poronin to idealne miejsce na zimowy wypoczynek! Stąd wszędzie blisko, zarówno do centrum sportów zimowych w Białce Tatrzańskiej, Jurgowie i Bukowinie Tatrzańskiej, jak i do "zimowej stolicy" Polski Zakopanego. W zasięgu naszego wzroku będzie również największy na Słowacji Ośrodek "Jasna" na Chopoku! To będą ferie zimowe, których nie zapomnisz!

Program


Uczestnikami obozu mogą być osoby rozpoczynające swoją przygodę ze snowboardem, jak i osoby chcące doskonalić wcześniej nabyte umiejętności. Treningi odbywać się będą pod opieką wykwalifikowanych instruktorów/wychowawców.

Proponujemy codzienne zajęcia na stokach Białki Tatrzańskiej, Jurgowa i Bukowiny Tatrzańskiej oraz jeden wyjazd do Ośrodka „Jasna” na słowackim Chopoku.

Fanów białego szaleństwa, którym nie wystarczy jazda dzienna, zaprosimy na „nocne szusowanie” w Białce Tatrzańskiej (płatne dodatkowo – program fakultatywny).

Popołudniami czeka na Was mnóstwo atrakcji, zabawy i wycieczek!



Ramowy program obozu:

Dzień 1: Przyjazd do Poronina w godzinach wieczornych. Zakwaterowanie. Obiadokolacja. Spotkanie organizacyjne.

Dzień 2: Śniadanie. Zajęcia na stoku pod opieką instruktora: nauka podstaw i doskonalenie techniki jazdy na snowboardzie. Obiad. Białe szaleństwo, czyli gry i zabawy na śniegu. Kolacja. Wieczór zabaw, gier i quizów – tego wieczoru stawiamy na kreatywność, integrację i dobrą zabawę.

Dzień 3: Śniadanie. Zajęcia na stoku pod opieką instruktora: nauka podstaw i doskonalenie techniki jazdy na snowboardzie. Obiad. Wycieczka do Aquaparku - po dłuuugim dniu na stoku czas na relaks. Kolacja. Wieczorek filmowy z kubkiem gorącego kakao

Dzień 4: Śniadanie. Zajęcia na stoku pod opieką instruktora: nauka podstaw i doskonalenie techniki jazdy na snowboardzie. Obiad. Wycieczka na lodowisko - jazdy na łyżwach musi zimą spróbować każdy! Kolacja. Dyskoteka, podczas której przebierzemy się za ulubioną postać.

Dzień 5: Śniadanie. Zajęcia na stoku pod opieką instruktora: nauka podstaw i doskonalenie techniki jazdy na snowboardzie. Obiad. Dla chętnych kulig (wyjazd fakultatywny). Dla pozostałych zajęcia integracyjne w ośrodku. Kolacja. Wieczorek góralski, opowieści Górala przy kominku o tradycji, kuchni i życiu w górach.

Dzień 6: Śniadanie. Wyjazd na słowacki Chopok. Zajęcia na stoku pod opieką instruktora: nauka podstaw i doskonalenie techniki jazdy na snowboardzie. Obiadokolacja. Wieczór zabaw, gier i quizów.

Dzień 7: Śniadanie. Zajęcia na stoku pod opieką instruktora: nauka podstaw i doskonalenie techniki jazdy na snowboardzie. Obiad. Wyjazd do Zakopanego, zwiedzanie zimowej stolicy Tatr, zakup pamiątek góralskich na Krupówkach. Kolacja w formie ogniska, pieczenie kiełbasek, ciepła herbatka, podsumowanie obozu.

Dzień 8: Śniadanie. Wyjazd w drogę powrotną do domu.
Program fakultatywny

Nocne szusowanie na stokach Białki Tatrzańskiej (osoby średniozaawansowane i zaawansowane) – cena ok. 100 zł

Kulig – cena ok. 100 zł

Be Happy Museum – Jeśli jesteś fanem selfie i lubisz dobrą zabawę, to naładuj baterię w swoim telefonie, bo Be Happy Museum to prawdziwa mekka dla miłośników zdjęć i dobrej zabawy. Niepowtarzalne scenografie z kultowymi donatami, ogromnymi słodyczami czy jednorożcami to gwarancja super fotek, które zrobią furorę na Twoich mediach społecznościowych! (behappymuseum.com) – cena ok. 40 zł

Zakwaterowanie

Dom Wypoczynkowy Grzybek (www.dwgrzybek.pl) w Poroninie. Pokoje 3,4,5 – osobowe z łazienkami. Do dyspozycji uczestników świetlica ze stołem do tenisa, koliba do imprez integracyjnych oraz bezprzewodowy internet. Zakwaterowanie w turnusach: 14.01-21.01, 21.01-28.01, 18.02-25.02.

Willa Bystry Potok (www.bystrypotok.com.pl) w Poroninie. Pokoje 3,4 – osobowe z łazienkami. Do dyspozycji uczestników świetlica oraz koliba do imprez integracyjnych. Zakwaterowanie w turnusach: 28.01-04.02, 04.02-11.02, 11.02-18.02.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania w formie bufetu, obiady, kolacje serwowane, a gorące napoje przez cały dzień. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna i instruktora.

Informacje praktyczne
W przypadku złych warunków pogodowych, złej kondycji psychofizycznej obozowiczów, zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Ośrodek narciarski na każdy dzień wybiera kadra w zależności oda warunków pogodowych oraz umiejętności uczestników. Czas zajęć dostosujemy do możliwości fizycznych i warunków atmosferycznych.

Należy zabrać: sprzęt snowboardowy (możliwość wypożyczenia na miejscu), kaski ochronne, ochraniacze na nadgarstki, strój kąpielowy, kartę kwalifikacyjną, legitymację szkolną, zimowy krem z filtrem, ręczniki, dowód osobisty/paszport.





Planowany dojazd do ośrodka ok. godz. 18:30, planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 08:30. Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 18:30, wyjazd nie później niż o godz. 08:00
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłaty za dojazd z miejsc wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego, kosztu karnetów narciarskich oraz wypożyczenie sprzętu snowboardowego.



Koszt karnetów narciarskich: 610 - 675 PLN/5 dni (Polska) + ok. 60 EUR (Słowacja Chopok).

Orientacyjny koszt wypożyczenia sprzętu snowboardowego:

Deska + buty - ok. 40-50 PLN dzień/os.

Gogle + kask - ok. 20 PLN dzień/ os.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy   (skrót: PORONIN SNOWBOARDOWY BYSTRY POTOK 2023)
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / BOPP0128
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / BOPP0211
2149 zł   1849 zł Last minute
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 1849 zł
Plan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Poronin + 1 dzień Chopok - obóz snowboardowy   (skrót: PORONIN SNOWBOARDOWY GRZYBEK 2023)

kod imprezy: BOPP~157






Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR