Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Czechy - Smaki Czech Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Czechy

Europa Środkowa

Podróże ze smakiem

Wycieczki w miejscowości

Ołomuniec

Litovel

Brno

Mikulov

Znojmo

Valtice

Lednice

Krom


Czechy - Smaki Czech

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Ołomuniec - Litovel - Brno - Mikulov - Znojmo - Valtice - Lednice - Zlin - Kromeriz

- Becherovka, Absynt, Slivovice
- Olomoucké tvarůžky
- "Vepřo knedlo zelo"
- Česneková polévka a svíčková na smetaně
- Utopenec a medové pivo

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Ołomuńca, historycznej stolicy Moraw. Miasto zachwyca zabytkami architektury i regionalnymi specjałami. Od jego nazwy pochodzi określenie charakterystycznych serów ołomunieckich, których słony smak sprawia, że są doskonałą zakąską do piwa. Po zwiedzaniu Ołomuńca, udamy się do Muzeum Twarożków w Losticach (lunch*). Przejazd do Litovela – miejscowości, która od XIV wieku związana jest z warzeniem piwa. Zwiedzanie browaru połączone będzie z degustacją piwa Litovel, które cechuje dobra kompozycja ekstraktu słodowego i aromatycznych odmian chmielu pochodzenia czeskiego. Przejazd do Brna – drugiego, co do wielkości miasta na terenie Czech. Przespacerujemy się po centrum miasta i zobaczymy m.in.: gotycką Katedrę Piotra i Pawła na wzgórzu Petrov, ratusz, którego strzeże krokodyl, wielki zegar astronomiczny, klasztor Kapucynów z kryptą oraz zamek Špilberk nazywany więzieniem narodów. Na kolację szef kuchni zaserwuje tradycyjne czeskie potrawy: zupę cebulową (cibulova polevka) i gulasz z houskowymi (bułczanymi) lub bramborowymi (ziemniaczanymi) knedlami. Będzie też czas na degustację wysokoprocentowych alkoholi czeskich, jak śliwowica, absynt czy becherovka. Przejazd do hotelu, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Mikulova, nierozłącznie związanego z produkcją wina morawskiego. To królewskie miasto, nad którym góruje barokowy zamek usiane jest winnicami. Zwiedzimy zamek i rozległe piwnice, w których zorganizowano ekspozycję prezentującą różne ciekawostki na temat uprawy winorośli w tym regionie. Czas wolny na lunch*, podczas którego poznamy najbardziej typowe czeskie danie: „Vepřo knedlo zelo“ – pieczeń wieprzową z bułczanymi knedlikami i gotowaną kapustą. Przejazd do przygranicznego miasteczka Znojmo - centrum słynnego regionu winiarskiego. Zajrzymy do podziemi, których 30-kilometrowe korytarze ciągną się pod zabytkowym centrum miasta. Podczas zwiedzania poznamy historię Znojma, w tajemniczej podziemnej ekspozycji zobaczymy pracownię alchemika i przykładowe cele więzienne. Trafimy także do dawnej Sali sądowej, w której urządzono winotekę. Po zwiedzaniu czas na kolację. Tym razem obfitować będzie ona w produkty ze świniaka. Tradycyjna „morawska zabijaczka - raut” serwowana jest w formie szwedzkiego bufetu. Do kolacji proponujemy kufel klasycznego czeskiego piwa. Przejazd do hotelu na nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do wpisanego na listę UNESCO zespołu pałacowo – parkowego Lednice-Valtice. Znajdują się tu otoczone ogrodami dostojne zamki, należące do rodu Lichtensteinów, jednego z najbogatszych arystokratycznych rodów Moraw. Po zwiedzaniu czas na lunch*. Miejscowe restauracje zapraszają na aromatyczną zupę czosnkową (cesnekova polevka) i „svickovou na smetane” (polędwica na śmietanie). Będzie także czas na kawę i jeden ze słodkich deserów: horké maliny czy rakvičky z bitą śmietaną. Następnie kontynuacja zwiedzania. Udamy się do Valtickich podziemi – unikatowego labiryntu podziemnych korytarzy łączących piwnice winne. Zamek Valtice znany jest z tradycji winiarskiej - w tutejszym Salonie Win można skosztować tego wspaniałego morawskiego trunku. Po całodziennym zwiedzaniu przejazd nad Kanał Baty i widokowy rejs statkiem wycieczkowym. Podczas wycieczki czekają na nas malownicze krajobrazy i degustacja morawskiej śliwowicy, której smak jest wyjątkowo harmonijny. Przejazd do hotelu na kolację: zupa - bramborova polevka i smażeny syr z hranolkami i tatarskou omacku (panierowany, smażony ser żółty z frytkami i sosem tatarskim). Nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zlinu, miasta o wyjątkowej architekturze. Tu urodził się Tomasz Bata, założyciel fabryki produkującej obuwie. Zwiedzimy Muzeum Baty, w którym zgromadzonych jest ponad tysiąc eksponatów prezentujących dzieje zlínskich zakładów oraz historię rzemiosła obuwniczego. Nad miastem góruje tzw. Wieżowiec Baty. Wjedziemy na jego najwyższe piętro, aby podziwiać widok na kolonię Batowskich domków. Następnie przejazd do Kromieryża – kolejnego pięknego miasta naszych południowych sąsiadów. Zobaczymy wpisany na listę UNESCO barokowy Pałac Arcybiskupi i Ogród Kwiatowy – unikatowy przykład ogrodu barokowego. Na obiad* proponujemy utopenca – rodzaj kiełbasy z kawałkami słoniny marynowanej w zalewie octowej czy nakládaný hermelin – marynowany w oleju ser typu camembert, które świetnie będą pasować do ostatniego podczas tej wycieczki kufla czeskiego piwa. A czeskie piwo w Czechach smakuje najlepiej na świecie. Wyjazd w drogę powrotną. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu*** w okolicy Brna. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, 3 kolacje - regionalna kuchnia czeska.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przejazd: Katowice – Ołomuniec (200 km) - ok. 4 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1100 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 1.350 CZK,
- pozostałych posiłków wymienionych w programie (3 lunche, 1 obiad) ok. 1.200 CZK.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Czechy - Smaki Czech     (skrót: SMAKI CZECH PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCSM053030.05.2019 - 02.06.20191316 zł   987 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KCSM080101.08.2019 - 04.08.20191316 zł   987 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KCSM~SMAKI_CZECH_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.