Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Rumunia - Śladami Drakuli Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Rumunia

Kraje bałkańskie

Wycieczki w miejscowości

Kluż Napoka

Alba iulia

Sibiu

Poenari

Curtea de arge

Bukareszt

Sinaia

Dambovicioara

Brasov

Sighioara


Rumunia - Śladami Drakuli

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Cluj Napoca - Alba Iulia - Sibiu - Szosa Transfogarska/Przełom Czerwonej Wieży - Curtea de Arges - Bukareszt - Sinaia - wąwóz i jaskinia Dambovicioara - Brasov - Sighisoara

- Przyroda i krajobrazy Karpat
- Przyroda i krajobrazy Karpat
- Wąwóz i jaskinia Dambovicioara
- Barokowe zabytki Sibiu i Brasova
- Bukareszt - piękna stolica Rumunii
- Drakula - spotkanie z legendą

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację i Węgry.
2 dzień:
Przyjazd do Cluj Napoca, zwiedzanie miasta położonego w samym centrum Siedmiogrodu. W programie zwiedzania plac rumuński z prawosławną katedrą i teatrem, plac węgierski z kościołem katolickim św. Michała i pomnikiem sławnego króla węgierskiego Macieja Korwina, plac saski z kościołem Franciszkanów i pozostałości murów obronnych. Czas wolny. Przejazd przez Albę Iulię - historyczną stolicę Siedmiogrodu do Sibiu – miasta artystów. Wieczorny spacer po zabytkowym centrum, w skład którego wchodzą trzy place z charakterystycznymi dla tego miasta budynkami z „oczami”, XVI - wieczny Ratusz, kościół Jezuitów, żelazny Most Kłamców (według tradycji, jeżeli ktoś skłamie na moście, ten ma się zawalić). Przejazd do hotelu w okolice Sibiu, obiadokolacja*, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez Karpaty Szosą Transfogarską do Curtea de Arges (w razie niepogody Przełomem Czerwonej Wieży). Po drodze zobaczymy twierdzę Poienari – ruiny zamku położonego na wysokim szczycie, należącego do słynącego z okrucieństwa hospodara wołoskiego - Wlada Palownika (pierwowzoru postaci Drakuli). Postój w Curtea de Arges, dawnej wołoskiej stolicy i zwiedzanie Cerkwi Metropolitarnej (legenda Mistrza Manole). Przejazd w okolice Bukaresztu. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja*, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Bukaresztu, zwanego Paryżem Bałkanów z racji neoklasycystycznej zabudowy i szerokich bulwarów. Spacer z przewodnikiem po mieście. Zobaczymy m.in.: Łuk Triumfalny, cerkiew Cretulescu, Ateneum Rumuńskie - siedzibę filharmonii, Stare Miasto – Lipscani i Pałac Parlamentu. Przejazd do Sinaii - „Perły Karpat”, słynnego uzdrowiska i ośrodka narciarskiego. Zwiedzanie zamku Peles, zbudowanego w stylu niemieckiego renesansu. Przejazd przez znane rumuńskie ośrodki narciarskie i uzdrowiska do hotelu w okolice Braszowa, zwanego ostatnim bastionem łacińskiej Europy. Obiadokolacja*, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do malowniczej jaskini oraz wąwozu Dambovicioara. Następnie zwiedzimy okoliczne miejscowości: Bran - z zamkiem strzegącym wąskiej doliny, zwanym zamkiem Drakuli, ulubione miejsce wypoczynku królowej Marii; Râ?nov – z XIII-wiecznym malowniczym zamkiem. Powrót do miasta, spacer po Braszowie - najchętniej odwiedzanym średniowiecznym mieście Rumunii. Spacer po saskiej oraz rumuńskiej części miasta, na naszej trasie także najwęższa uliczka w kraju i Czarny Kościół.. Tutejszy rynek z barokowymi fasadami uznawany jest za najpiękniejszy w całym kraju. Czas wolny. Obiadokolacja*, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Prejmer - saskiej wioski, wpisanej na listę UNESCO, gdzie można podziwiać jedyny w swoim rodzaju kościół warowny, zbudowany dla ochrony przed najazdami wrogów, a sama wioska jest wiernym odzwierciedleniem siedmiogrodzkich wiosek z XIX wieku. Następnie przejedziemy do Sighisoary, wspaniałego średniowiecznego miasta, gdzie miał się urodzić Drakula. W mieście doskonale zachowała się średniowieczna zabudowa. Zwiedzimy cytadelę wpisaną na Listę UNESCO, zobaczymy Wieżę Zegarową, Kościół na Wzgórzu, a także dom, w którym w roku 1431 miał przyjść na świat Wlad Palownik. W godzinach południowych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Węgry na Słowację. Powrót do Polski w godzinach południowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach w hotelach o standardzie ***: 1 nocleg w okolicy Sibiu, 1 w okolicy Bukaresztu, 2 w okolicy Braszowa. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
4 śniadania (zazwyczaj w formie bufetu), (*możliwość wykupienia 4 obiadokolacji w cenie 60 EUR/osobę).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwrarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Cluj Napoca (ok. 750 km) - ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2500 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide. Koszt – ok. 70 EUR,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Rumunia - Śladami Drakuli     (skrót: SLADAMI DRAKULI PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KRTK071313.07.2019 - 19.07.20191729 zł   1299 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KRTK080303.08.2019 - 09.08.20191729 zł   1299 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

kod imprezy: KRTK~SLADAMI_DRAKULI_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.