Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Serbia - Serbia na weekend Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Serbia

Kraje bałkańskie

Wycieczki w miejscowości

Nowy sad

Belgrad

Smederevo

Golubac

Subotica


Serbia - Serbia na weekend

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Nowy Sad - Belgrad - Smederevo - Golubac - Park Narodowy Derdap - Subotica

- Wielokulturowy Nowy Sad
- Panorama Belgradu z twierdzy Kalemegdan
- Rejs po Dunaju w Belgradzie
- Derdap - Żelazne Wrota
- Smederevo - bałkańska warownia
- Subotica - perła serbskiej secesji

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację, Czechy i Węgry do Serbii. W trakcie przejazdu przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przyjazd do hotelu w okolicach Nowego Sadu, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie malowniczo położonego nad Dunajem Nowego Sadu, który przyciąga turystów przyjemną atmosferą i kosmopolitycznym charakterem. Będziemy spacerować ulicami Starego Miasta. Zobaczymy ratusz, Pałac Biskupi, cerkiew św. Mikołaja i górującą nad miastem twierdzę Petrovaradin. Następnie przejedziemy do Belgradu – stolicy Serbii. Zobaczymy budynek Parlamentu, monumentalną Cerkiew św. Sawy (największa tego typu budowla na Bałkanach) i Muzeum Narodowe. Następnie skierujemy się do położonej na wzgórzu twierdzy Kalemegdan, najstarszego zabytku miasta. Dawniej twierdza pełniła funkcje obronną, a dziś jest miejscem spotkań mieszkańców i turystów. Rejs statkiem po Dunaju, drugiej co do wielkości rzece w Europie. Powrót do centrum Belgradu, na Plac Republiki z majestatycznym pomnikiem księcia Michała III Obrenovicia – wyzwoliciela Serbii spod panowania tureckiego. Tuż obok placu swój początek ma 400 metrowa ulica Skadarlija – najsłynniejsza ulica w Belgradzie, zwana Serbskim Montmartrem. Poczujemy jej dekadencką atmosferę i podziwiać będziemy kamienice ozdobione kolorowymi malowidłami. Po zakończeniu zwiedzania przejazd do hotelu w okolicach Belgradu/Smedereva, kolacja i nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Smedereva, słynnego z największej średniowiecznej budowli obronnej na Bałkanach - Smederevskiej twierdzy. Otoczona potężnymi wałami warownia ubiega się o wpisanie jej na Listę światowego dziedzictwa UNESCO. Po zwiedzaniu twierdzy wyruszymy w kierunku Parku Narodowego Derdap (Żelazne Wrota). Po drodze zatrzymamy się nieopodal miasteczka Golubac, przy twierdzy o tej samej nazwie. Według legendy zginął tu Zawisza Czarny. Twierdza jest ciekawostką komunikacyjną - przez jej bramy przebiega droga łącząca sąsiadujące miejscowości. Kontynuacja przejazdu do Parku Narodowego Derdap, w którym podziwiać będziemy jego najsłynniejszą i niezwykle malowniczą część – długi na ponad 100 km wąwóz Derdap i tzw. Żelazne Wrota – zachwycającą dolinę Dunaju. Popłyniemy statkiem najdłuższym w Europie przełomem rzeki Derda. Przejazd do hotelu w okolicach Nowego Sadu/Suboticy, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po wczesnym śniadaniu zwiedzanie Suboticy – perły serbskiej secesji. Rozpoczniemy je od starówki. Zobaczymy: ratusz, którego wieża jest symbolem miasta i jednocześnie najwyższym punktem w okolicy oraz piękne kamienice w stylu węgierskiej secesji. Po zakończeniu zwiedzania wyjazd w kierunku kraju. Przejazd przez Węgry, Czechy i Słowację. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/***, pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami na terenie Serbii.
Wyżywienie:
3 śniadania, 3 kolacje.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwrarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej i Cieszyna. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice – Nowy Sad (ok. 860km) – ok. 10 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2500 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide, zwyczajowe napiwki. Koszt – ok. 80 EUR,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Serbia - Serbia na weekend     (skrót: SERBIA NA WEEKEND PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KMTS050101.05.2019 - 04.05.20191109 zł   999 zł Last minute Plan podróżyRezerwuj 4 dni
KMTS062020.06.2019 - 23.06.20191109 zł   834 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KMTS081515.08.2019 - 18.08.20191109 zł   834 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KMTS~SERBIA_NA_WEEKEND_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.