Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Rzeka Rega - spływ kajakowy z Olkiem Dobą Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Morze

Sporty wodne

Kajakarstwo

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Trzebiatow

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Trzebiatow


Rzeka Rega - spływ kajakowy z Olkiem Dobą

(wiek 12-18)
Informacje
Mapa i galeria












» przejdź do galerii

Spływ kajakowy rzeką Regą (12-18 lat)

Spływ z Olkiem Dobą. Dla prawdziwych koneserów przygody!

Wszystkich pragnących przeżyć niepowtarzalną przygodę zapraszamy na spływ kajakowy rzeką Regą. Szlak Regi należy do najpiękniejszych szlaków kajakowych w Polsce. Rega jest trzecią, co do długości, po Wiśle i Odrze, rzeką, która wpływa bezpośrednio do Bałtyku. Długość rzeki wynosi około 180 kilometrów, w tym szlaku kajakowego około 135 kilometrów. Rzeka bierze swój początek w lasach leżących na północ od wsi Resko Stare i Nowe, a uchodzi do morza w malowniczym Mrzeżynie. To wymarzona rzeka dla osób pragnących w niebanalny sposób aktywnie odpocząć. Wykorzystując nurt rzeki, nie będziemy nadmiernie zmęczeni wiosłowaniem. Nasz spływ Regą podzielony został na 7 odcinków, które z pewnością dostarczą wielu wrażeń. Na trasie znajdują się liczne jeziora i rzeczne meandry. Rzeka przez część swojego biegu płynie wśród zadrzewionych, często wysokich brzegów, ze zwisającymi gałęziami oraz pochylonymi lub zatopionymi drzewami, co czyni spływ jeszcze bardziej atrakcyjnym i dostarcza wiele niezapomnianych wrażeń. A to dopiero początek opisu naszej wakacyjnej przygody, ponieważ po zajęciach na kajakach czekają nas liczne dodatkowe atrakcje. Nasz spływ objęty jest honorowym patronatem przez Pana Aleksandra Doby, który samotnie przepłynął kajakiem Atlantyk. Pan Aleksander przepłynie z nami jeden z etapów spływu, a wieczorem opowie nie tylko o swoich wyprawach, ale także planach kolejnych podróży. Jego opowieści to dla słuchaczy zawsze zastrzyk energii do spełniania własnych marzeń!

Program

Program obejmuje spływ kajakowy, który będzie przeplatany kilkudniowymi pobytami na odpoczynek i dodatkowe atrakcje. Szczegółowy przebieg trasy zależy od warunków pogodowych i kondycji uczestników. Zaplanowana trasa spływu podzielona jest na 7 etapów – odcinków: Resko - Lisowo; Lisowo - Barkowo; Barkowo - Gryfice; Gryfice - Borzęcin; Borzęcin - Trzebiatów; Trzebiatów - Mrzeżyno; Mrzeżyno - Rogowo. Każdy etap spływu trwa po ok. 4 godziny. Po zajęciach na kajakach oraz w dni wypoczynku między poszczególnymi etapami czekają nas liczne dodatkowe atrakcje, m.in.: zwiedzanie Gryfic oraz i Trzebiatowa, gra terenowa „Tajemniczy Trzebiatów”, paintball, gra „Zostań Wikingiem” oraz wieczory przy ognisku. W trakcie imprezy jeden etap spływu z Panem Aleksandrem Dobą, który jako pierwszy człowiek w historii samotnie przepłynął kajakiem Ocean Atlantycki. W pierwszej kolejności podzielimy się na dwuosobowe załogi, dobierzemy kamizelki asekuracyjne i zostaniemy zapoznani z zasadami bezpieczeństwa obowiązującymi na wodzie. Start spływu mamy zaplanowany w miejscowości Resko. Rega przepływa przez wieś Świekotki pod mostem drogi, za którym zmienia kierunek na południowo-zachodni. Przed osadą Żerzyno, Rega tworzy duże zakola, mające kilkaset metrów, między którymi znajduje się elektrownia wodna. Czeka nas krótka „przenioska” kajaków. Rega, płynąca dalej w kierunku zachodnim, odbiera przy prawym brzegu dopływ ze strugi Czernicy. W okolicach wsi Taczały znajduje się sztuczny, zaporowy zbiornik wodny zbudowany na Redze, zwany Jeziorem Lisowskim. Następnym etapem będzie stosunkowo krótki odcinek, ale po drodze czekają nas dwie „przenoski” i duże (jak na Regę) jezioro zaporowe. Na zwiedzanie wykorzystamy usytuowanie przystani w pięknej okolicy, w pobliżu zabytkowego pałacu i parku, na terenie którego rośnie zabytkowy okaz platanu o obwodzie pnia 5 m. Po zwiedzeniu miejscowości jeszcze kilka kilometrów spływu i zakończenie trasy na wysokości wsi Barkowie. Trzeci etap rozpoczniemy wodowaniem kajaków we wsi Barkowo. Następnie z kajaków podziwiać będziemy przepiękne widoki na rozlewiska Regi. Po krótkim rejsie, z lewej strony ujrzymy dopływ Regi - Gardominkę i mostek na drodze Płoty-Gryfice. Stąd już niedaleko do końca jeziora i elektrowni wodnej w Smolęcinie, gdzie czeka nas ok. 200 m „przenioska”. Za zaporą Rega płynie w kierunku północno-zachodnim, prąd rzeki zwalnia. Na swojej drodze możemy napotkać nieliczne zwalone w rzekę drzewa. Rzeka wije się ostrymi meandrami pomiędzy wysokimi zalesionymi skarpami, podmywając piaszczyste urwiska. Naszym celem będzie dopłyniecie do przystani kajakowej w Gryficach, która usytuowana jest w pięknym parku miejskim. Czwarty etap naszego spływu wiedzie z Gryfic do Borzęcina. Rozpoczniemy go od zwiedzenia Gryfic z jego zabytkami. Następnie czeka nas bardzo rekreacyjny odcinek Regi, pozwalający na zregenerowanie sił. Przepiękne widoki meandrującej przez lasy i łąki rzeki, urozmaicony bieg i pierwotna przyroda, to największe zalety tego odcinka. Piąty etap rozpoczniemy przy moście za wsią Borzęcin. Tego dnia czeka nas bardzo ciekawy odcinek, ponieważ rzeka meandruje wśród łąk i lasów. Na naszym szlaku możemy spotkać różne zwierzęta: bobry, wydry, konie i wiele innych. Odcinek lubiany nie tylko przez kajakarzy, ale także przez wędkarzy ze względu na występowanie łososi, troci wędrownych, pstrągów, szczupaków itd. Naszym celem jest przystań kajakowa w Trzebiatowie. Szósty etap spływu rozpoczniemy na przystani kajakowej Trzebiatowa, aby z rzeki poznać niepowtarzalne widoki i klimat miasta. Na trasie spływu będzie można podziwiać różne gatunki ptaków żyjących w ich naturalnym środowisku,a przejrzysta woda rzeki da okazję obserwacji podwodnego życia ryb i roślinności. Tego dnia spływ zakończymy na przystani kajakowej położonej około 150 m od Bałtyku. Na zakończenie siódmy etap, czyli wiosłowanie Starą Regą na trasie Mrzeżyno-Rogowo. Po drodze czekają nas dwie „przenoski”. Dalej płyniemy przez jezioro do Rogowa, gdzie kończymy naszą przygodę. Ponadto w trakcie turnusu zwiedzimy urokliwy Trzebiatów, gdzie zobaczymy Basztę Prochową zwaną również Basztą Kaszaną, z którym związana jest jedna z najsłynniejszych trzebiatowskich legend.

Zakwaterowanie

10 noclegów na polu namiotowym przystani kajakowej w Trzebiatowie. Namioty 2-, 3-osobowe, wyposażone w karimaty. Na terenie pola namiotowego znajdują się sanitariaty z dostępem do ciepłej wody. Możliwość korzystania z boisk do piłki nożnej, koszykowej, siatkowej.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki): śniadania, obiady, kolacje. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek śniadanie w dniu wyjazdu plus prowiant na drogę powrotną.

Transport: autokar turystyczny, dodatkowo mikrobus w czasie spływu.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.

Opieka wychowawców–instruktorów.

Asysta ratowników. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Uczestnicy muszą umieć pływać. Na miejscu uczestnicy otrzymują kamizelki asekuracyjne. Spływ odbywa się w asyście ratowników. Bagaż należy spakować tak, aby można go było podzielić na dwie części: główne bagaże uczestników (walizki /torby) pozostają na miejscu noclegu, natomiast do kajaków zabieramy tylko mały bagaż z rzeczami niezbędnymi na wodzie (mały plecak, worek). Nie zapomnijcie zapakować peleryny lub kurtki przeciwdeszczowej, ciepłej bluzy, dodatkowej bielizny, wygodnych spodni (dresu), wygodnych butów (najlepiej nieprzemakalnych z twardą podeszwą) oraz butów na przebranie i klapek. Ponadto należy zabrać: strój kąpielowy, nakrycie głowy (chusta lub czapka z daszkiem), okulary przeciwsłoneczne, krem z wysokim filtrem UV, płyn przeciw komarom i kleszczom, nieprzemakalne etui lub woreczki strunowe (na dokumenty, telefon, power bank itp.), bidon lub butelkę plastikową. Ponieważ noclegi odbywają się w namiotach (na karimatach), należy zabrać rzeczy, które zabiera się na typowy wyjazd pod namiot: śpiwór, latarkę, kubek, ciepłe ubranie na noc, sweter. Można dodatkowo zabrać własną menażkę i sztućce. Jak na każdym wyjeździe pod namiot, najlepiej sprawdzają się ubrania szybkoschnące oraz szybkoschnące ręczniki. Mogą przydać się rękawiczki (aby zapobiec powstawaniu odcisków).

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłaty za bilety wstępu i realizację programu - 30 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rzeka Rega - spływ kajakowy z Olkiem Dobą   (skrót: SPLYW REGA PAX FB)
09.07 - 19.07.2021
 11 dni / OPOT0709
2803 zł   2503 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.07 - 30.07.2021
 11 dni / OPOT0720
2803 zł   2503 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OPOT~SPLYW_REGA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.