Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Zawoja - obóz rekreacyjny Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Zawoja
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Zawoja

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Zawoja


Zawoja - obóz rekreacyjny

(wiek 9-14)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Czekamy na Ciebie w położonej u stóp Babiej Góry Zawoi. Tu odkryjesz tajemnice górskich szlaków i przeżyjesz niezapomniany wakacyjny czas. Z nami spotkasz pasjonatów przygód i górskich wyzwań! Nad Zawoją dumnie wznosi się Babia Góra - najwyższy szczyt w całych Beskidach, majestatyczna Pani tego regionu, która jak magnes przyciąga turystów żądnych wrażeń. Nie zwlekaj - przyjeżdżaj do nas i baw się świetnie!

Program

REKREACJA (R) (9-14 lat)

Z nami czeka Cię mnóstwo atrakcji.
Poznasz ZAWOJĘ i najbliższą okolicę podczas przejażdżki BRYCZKĄ.
W parku linowym "LAS PRZYGÓD" będą przeprawy trasami linowymi i zabawy na linowych atrakcjach.
W OŚRODKU EDUKACYJNYM BPN na Markowych Rówienkach zapoznasz się z przyrodą występującą na babiogórskich szlakach.
W SKANSENIE regionalnym zobaczysz dawne zabudowania, kuźnię i piwnicę ze spichlerzem.
Na HALI BARANKOWEJ spotkasz bacę, który opowie o życiu na halach i pokaże jak produkuje się góralskie sery.
Pod okiem ARTYSTY LUDOWEGO wykonasz pamiątki z siana i słomy.
Na autokarowej wycieczce do WADOWIC przejedziesz się ciuchcią turystyczną.
W SUCHEJ BESKIDZKIEJ poszukasz Pana Twardowskiego, a później aktywnie spędzisz czas na KRYTEJ PŁYWALNI ze zjeżdżalnią o długości 62 metrów, jacuzzi i kaskadą wodną.
Wędrówka ścieżką edukacyjną na MOKRY KOZUB (842 m n.p.m.), z którego roztacza się piękny widok na Babią Górę i Zawoję przybliży Ci klimat gór.
Posłuchasz szumu wodospadów na MOSORNYM POTOKU i koleją linową wyjedziesz na MOSORNY GROŃ - stąd będziesz podziwiać okolicę – wierzchołek góry jest punktem widokowym na Beskid Żywiecki, Babią Górę i Tatry.

A do tego czekają na Ciebie gry i zabawy rekreacyjne, przygodowe i integracyjne, ognisko z pieczeniem kiełbasek, nocne obserwowanie gwieździstego nieba, spacery nad rzeką, plażowanie i seanse filmowe.

Program fakultatywny

Wycieczka do Energylandii w Zatorze – największego Parku Rozrywki w Polsce – 180 PLN.
Wycieczka do Wypasionej Doliny (trasa linowa, big swing, kula wodna) – 130 PLN.
Paintball leśny – gra zespołowa (scenariusz i 200 kul)z wykorzystaniem markerów z kulkami z farbą – 50 PLN.
Wycieczka na Babią Górę z przewodnikiem – 50 PLN.
Wycieczka do Parku Czarnego Daniela, w którym hodowane są jelenie, daniele, owce i lamy – 25 PLN.

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy „Diablak” otoczony blisko 2 hektarowym parkiem rekreacyjno-wypoczynkowym.
Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV.
Do dyspozycji uczestników sala ze sprzętem multimedialnym, duży teren rekreacyjny wokół ośrodka, boiska sportowe, plac zabaw, taras z ławkami i parasolkami, wiata grillowa i miejsce na ognisko.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu) diety: wegetariańskiej (bez dopłaty) lub bezglutenowej (za dopłatą 50PLN/turnus).
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: ręczniki kąpielowe, legitymację szkolną, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00 .

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zawoja - obóz rekreacyjny   (skrót: ZAWOJA REKREACJA PAX FB)
14.07 - 24.07.2019
 11 dni / KPOD0714
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
25.07 - 04.08.2019
 11 dni / KPOD0725
1399 zł   1299 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
05.08 - 15.08.2019
 11 dni / KPOD0805
1399 zł   1299 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOD~ZAWOJA_REKREACJA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.