Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Regietów - Terenowa jazda konna Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Sporty indywidualne

Aktywne

Jeździectwo

Jazda konna

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Regietow

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Regietow


Regietów - Terenowa jazda konna

(wiek 12-18 lat)
Informacje
Mapa i galeria







» przejdź do galerii

Terenowa jazda konna (12-18 lat)

Regietów to malowniczo położona miejscowość w Beskidzie Niskim, z dala od przelotowych tras, wielkich metropolii, można powiedzieć "jeszcze nieodkryta przez turystów". Tutaj znajduje się Stadnina Koni Huculskich "Gładyszów", w której hoduje się około 300 koni. W skład stadniny wchodzą: stajnie, kryta ujeżdżalnia, tereny rekreacyjne, restauracja oraz 3-gwiazdkowy hotel "Jaśmin". To miejsce stworzone dla pasjonatów jazdy konnej.

Program
Oferta skierowana do osób, które potrafią już jeździć konno w stopniu średniozaawansowanym lub zaawansowanym. Nasz obóz jeździecki zlokalizowaliśmy w największej w Europie Stadninie Koni Huculskich w Regietowie. Zapraszamy na jazdy konne w bajecznych, dziewiczych plenerach Beskidu Niskiego. Hodowcy i miłośnicy koni huculskich stworzyli tutaj miejsce, gdzie można sprawdzić w praktyce specyficzne umiejętności hucułów. Sympatyczne hucuły to rasa niewielkich koni górskich, bardzo inteligentnych i świetnie nadających się do rekreacji konnej. Mają spokojny i łagodny charakter, ale równocześnie żywy temperament. Doskonale radzą sobie podczas górskich wycieczek. W trakcie turnusu odbędzie się 16 godzin zajęć specjalistycznych czyli: 13 godzin jazdy konnej (w tym 3 godzinny rajd konny na zakończenie turnusu) oraz 3 godziny zajęć teoretycznych. Jazdy konne prowadzone są w ujeżdżalni krytej oraz na placu zewnętrznym. Po sprawdzeniu umiejętności jeździeckich instruktor zakwalifikuje uczestników do wyjazdów w teren, które są największą atrakcją tego obozu. Dodatkowo: zwiedzanie obiektów stadniny oraz wyjazd bryczkami na ekscytującą eskapadę. W trakcie zajęć teoretycznych odbędzie się spotkanie z zootechnikiem, który zdradzi nam tajniki hodowli koni oraz opowie m.in. co to jest stado zachowawcze. Program obozu jeździeckiego uzupełnimy zajęciami rekreacyjnymi. Korzystając z dogodnej lokalizacji naszego ośrodka wybierzemy się w góry. W trakcie tych pieszych wypraw odnajdziemy magiczne miejsca świadczące o ciekawej historii krainy Łemków i Pogórzan.
Program fakultatywny

Rajd konny – 5 godzinny rajd po bajecznych i małoodkrytych terenach Łemkowszczyzny. Cena 390 PLN.

Zakwaterowanie

Hotel*** Jaśmin położony na terenie stadniny w Regietowie. Teren w całości ogrodzony. Do dyspozycji uczestników sala konferencyjna oraz tereny rekreacyjne. Pokoje 3-, 4-osobowe, w tym dostawki. Należy zabrać własne ręczniki i środki czystości.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 9 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji na terenie stadniny. Śniadania w formie bufetu, kolacje i obiady serwowane do stolików. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Uwzględniając czas podróży prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A. NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Należy zabrać strój oraz kask do jazdy konnej. Wasze bezpieczeństwo jest najważniejsze, dlatego - pod rygorem wykluczenia z zajęć konnych - uczestnicy zobowiązani są na każdych zajęciach z koniem używać środków ochrony osobistej jeźdźca (kask, odpowiednie obuwie, rękawiczki); dodatkowo rekomendujemy kamizelkę do jazdy konnej. Na konne eskapady w teren mogą się przydać: saszetka typu nerka, bidon z karabińczykiem. Ponadto prosimy zabrać: wygodne buty i mały plecak do pieszych wycieczek w góry.
Nasza propozycja skierowana jest do osób już jeżdżących konno, osoby zaczynające naukę jazdy konnej nie mogą uczestniczyć w tym obozie. W pierwszych dniach zajęcia odbywają się na maneżu, a po zakwalifikowaniu przez instruktora będzie czas na wyjazdy w teren.

Planowany przyjazd do ośrodka około godz. 21:30. Planowany wyjazd z ośrodka o godz. 06:30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 21:30, wyjazd nie później niż o godz. 06:30.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Regietów - Terenowa jazda konna   (skrót: REGIETOW JAZDA KONNA 2022 PAX FB)
18.07 - 27.07.2022
 10 dni / OPKR0718
3399 zł   2899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OPKR~REGIETOW_JAZDA_KONNA_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR