Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Rabka Zdrój - urwisy, roboty i Lego Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Klub Urwisa Rabka-Zdrój
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Kolonie

Polska

Góry

Tematyczne

Robotyka i drony

Kolonie w miejscowości

Rabka zdroj

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Rabka zdroj


Rabka Zdrój - urwisy, roboty i Lego

(wiek 7-11 lat)
Informacje
Mapa i galeria




» przejdź do galerii

Rabka Zdrój ponownie zyskuje ogromną sympatię turystów. Miejscowość, której Kapituła Orderu Uśmiechu przyznała tytuł "Miasta Dzieci Świata" odkrywa przed nami swoje atrakcje, a jest ich naprawdę mnóstwo! Czeka na Was zrewitalizowany rabczański Park Zdrojowy ze strefą słońca i cienia, tężniami solankowymi, podświetlanymi fontannami i placami zabaw. Bliskość szlaków turystycznych z pewnością zachęci do górskich wędrówek, a zagospodarowane brzegi potoków do leżakowania i biwaków.

Program
Urwisy, Roboty i LEGO® (7-11 lat)
Ten obóz to prawdziwa przygoda z LEGO® i robotami. W programie przewidzianych jest 8 warsztatów ok 2-3 godzinnych prowadzonych przez wykwalifikowanych trenerów robotyki. Będziemy budować miasta z poruszającymi się samochodami ale też konstruować bardziej skomplikowane pojazdy ratunkowe typu śmigłowiec czy wóz straży pożarnej. Rozegramy zawody piłkarskie robotami i turniej sumo robotów na specjalnie przygotowanych do tego boiskach. Czeka nas „kosmiczna podróż” i budowa łazików marsjańskich. Będzie też tworzenie pojazdów budowlanych, makiety ZOO. A na koniec obozu – projekt otwarty – i budowa wybranego projektu lub według własnej koncepcji. Zapewniamy komplet materiałów do realizacji warsztatów – klocki LEGO, laptopy, tablety.

Urwisy czeka też spotkanie z czworonożnymi bohaterami „Śnieżnych Psów” – pokaz psa wyszkolonego, canicross i zabawy z psiakami. Na warsztatach kulinarnych stworzą fantazyjne owocowo-warzywne dekoracje i poznają Rabkę podczas gry miejskiej. Poza tym będzie dużo zabawy, zajęć plastycznych, integracyjnych i usamodzielniających. Będziemy: malować na szkle, tworzyć wakacyjną bransoletkę i budować mega rzeźby z kamieni. Urwisy zostaną kronikarzami – będą tworzyć obozową kronikę, a w wieczornej „Kawiarence Urwisa” będzie czas na oglądanie ulubionych bajek i czytanie książek (dostępna almaturowa biblioteka).
Program fakultatywny

Wycieczka na basen kryty do Naprawy. Cena 60 PLN.
Wycieczka do Rabkolandu – parku rozrywki dla dzieci. Cena 80 PLN.
Park Linowy w Parku Zdrojowym – przejazd busem, przejście jedną z tras parku. Cena 85 PLN.
Paintball w Parku Linowym – przejazd busem, rozgrywka. Cena 85 PLN.
Termy Gorce - przejazd busem, korzytanie z atrakcji w Strefie Relaksu. Cena 115 PLN.
Wycieczka do Energylandii – największego Parku Rozrywki w Zatorze. Cena 215 PLN.

Zakwaterowanie

Dom Wczasowy „Benia” znajduje się w spokojnej dzielnicy Rabki – Ponice, ok 2,5 km od centurm miasteczka, nad górskim potokiem i tuż przy lesie.
Obiekt jest ogrodzony, pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV, większość z balkonami. Do dyspozycji uczestników: teren rekreacyjny wokół ośrodka, zadaszona wiata, plac zabaw ze zjeżdżalnią huśtwawkami, ruchomym mostkiem, boisko do piłki nożnej i siatkówki, tenis stołowy, świetlica ze sprzętem nagłaśniającym. Odległość od rabaczańskiego Parku Zdrojowego - ok 30 min pieszo.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej/ bezglutenowej - za dopłatą 100 PLN/turnus.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, ręcznik kąpielowy, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV. Prosimy podpisać bagaż uczestnika.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rabka Zdrój - urwisy, roboty i Lego   (skrót: RABKA ZDROJ URWISY, ROBOTY I LEGO 2022 PAX FB)
06.07 - 16.07.2022
 11 dni / KPOG0706
2399 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 27.07.2022
 11 dni / KPOG0717
2399 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / KPOG0728
2399 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPOG0808
2399 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOG~RABKA_ZDROJ_URWISY,_ROBOTY_I_LEGO_2022_PAX_FB
Rabka Zdrój ponownie zyskuje wielką sympatię turystów, tych młodszych na obozach i koloniach jak i tych starszych na wczasach. Niewielka miejscowość w województwie małopolskim, w powiecie nowotarskim, z siedzibą w gminie Rabka-Zdrój położonej w Kotlinie Rabczańskiej. Atrakcje Rabki Zdrój to przede wszystkim zrewitalizowany rabczański Park Zdrojowy ze strefą słońca i cienia, tężniami solankowymi, podświetlanymi fontannami i placami zabaw. Bliskość szlaków turystycznych z pewnością zachęci wszystkich do górskich wędrówek, a zagospodarowane brzegi potoków do leżakowania i biwaków.
Małopolska to jedno z najmniejszych województw w Polsce, w jego obszarze znajduje się aż 6 parków narodowych co sprawia, że jest on prawdziwym rajem dla miłośników przyrody. Rozległe lasy, czy liczne jeziora to tylko część tego co małopolska ma do zaoferowania. Turystów przyciąga tu również pustynia, czyli zjawisko dość niespotykane w Polsce, jednak nie sposób oprzeć się jego pięknu.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR