Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Rabka Zdrój - Urwis na wakacjach Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Klub Urwisa Ponice
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kolonie

Polska

Góry

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Kolonie w miejscowości

Ponice

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ponice


Rabka Zdrój - Urwis na wakacjach

(wiek 8-11)
Informacje
Mapa i galeria




» przejdź do galerii

URWISY W MIEŚCIE DZIECI ŚWIATA
Wakacje to doskonała okazja aby przekonać się ile frajdy jest w spędzaniu czasu poza domem, na zabawie z rówieśnikami, gdy wykwalifikowana kadra wychowawcza czuwa nad bezpiecznym wypoczynkiem. Zapraszamy Urwisy do Rabki-Zdrój, miejscowości, której Kapituła Orderu Uśmiechu przyznała tytuł "Miasta Dzieci Świata". Tu Urwisy spędzą wesołe wakacje, bo tu Dzień Dziecka trwa całe lato. Mnóstwo rozrywek i ciekawy program Klubu Urwisa zapewnią uczestnikom dobrą zabawę i nawet jeśli będzie to ich pierwszy samodzielny wyjazd nie zdążą zatęsknić za domem. Poprzez zabawę i poprzez stawiane Urwisom zadania rozwiniemy w nich kreatywność, samodzielność i odpowiedzialność. Postaramy się odkryć ich talenty i umiejętności.

Program

URWIS na wakacjach (7-11 lat)
Z nami nie będzie nudy! Zapewnimy Urwisom odpowiednie proporcje wypoczynku i wakacyjnej rozrywki. Zabierzemy je do tężni solankowych - naturalnego bogactwa Rabki – gdzie poczują solankowy mikroklimat i dowiedzą się dlaczego gałązki tarniny są tu takie ważne. W Parku Zdrojowym pojeżdżą segwayem lub hulajnogą elektryczną. Odwiedzą miasteczko ruchu drogowego – poznają zasady ruchu drogowego, a nawet spróbują kierować ruchem. Na rabczańskich bulwarach nad Poniczanką będą podziwiać wodne atrakcje i fontanny - muzyka i świetlne iluminacje czekają! Zabierzemy Urwisy na górskie szlaki - z kompasem i mapą wyruszymy w Gorce i jak starczy nam sił to dotrzemy do Bacówki na Maciejowej. Stąd będziemy podziwiać widok na Tatry, Babią Górę i Beskid Makowski. Pokażemy Urwisom, że kulig może być także zielony – prawdziwymi góralskimi wozami konnymi przejdziemy się wzdłuż rzeki Poniczanki. Na warsztatach kulinarnych pod okiem doświadczonego kucharza – Urwisy staną się małymi kuchcikami – upieką babeczki, zrobią owocowe i warzywne szaszłyki oraz przygotują pyszne kanapki. Pod okiem doświadczonych musherów i trenerów psów poznają bohaterów psich zaprzęgów, dowiedzą się co mówi pies i jak go wyszkolić, a przejażdżka psim zaprzęgiem nie będzie miała przed Nimi żadnych tajemnic. Poza tym będzie dużo zabawy, zajęć plastycznych, zabaw integrujących i usamodzielniających. Z muliny wykonany letnie bransoletki i inne ciekawe ozdoby. Stworzymy kryształy solne i zbudujemy kamienne rzeźby. Napiszemy list do Św. Mikołaja - wprawdzie trwa lato, ale do Mikołaja mamy tylko 2 km. Będziemy kronikarzami i napiszemy obozową kronikę. Będziemy wręczać almaturowe ordery uśmiechu i dyplomy Urwisa. Będziemy oglądać filmy, czytać ulubione książki (dostępna almaturowa biblioteka), a przede wszystkim – dobrze spędzać czas.

Program fakultatywny

Wycieczka do Energylandii – Parku Rozrywki w Zatorze – 195 PLN.
Wycieczka na basen odkryty w Rabce – 40 PLN.
Wycieczka do Rabkolandu – 60 PLN.
Wycieczka do Nowego Targu - zwiedzanie lotniska sportowego, rezerwatu przyrody Bór na Czerwonem, zabawa w Jump Planet – 115 PLN.
Dodatkowe wypożyczenie segway lub hulajnogi elektrycznej – 30 min - 30 PLN.
Park linowy w Park Zdrojowym – trasa duża (dzieci powyżej 10 roku życia) – 30 PLN. Trasa junior (dzieci poniżej 10 roku życia) – 20 PLN.
Zwiedzanie Skansenu Taboru Kolejowego w Rabce Chabówce i przejażdżka zabytkowym pociągiem retro - 35 PLN.
Teatr Rabcio (spektakl) - 40 PLN.

Zakwaterowanie

Ponice to niewielka miejscowość, położona w gminie Rabka-Zdrój, w zachodniej części Gorców. Jej główną jest rzeka Poniczanka, spływającą ze zboczy Starych Wierchów. Największą atrakcją turystyczną jest pasmo Gorców, które otaczają całą wieś.
Dom Wczasowy „Benia” znajduje się nad górskim potokiem, tuż przy lesie, w odległości ok. 2 km od Parku Zdrojowego i 3 km od centrum Rabk - Zdrój. Obiekt jest ogrodzony, pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV w większości z balkonami. Do dyspozycji uczestników teren rekreacyjny wokół ośrodka, zadaszona wiata, plac zabaw, piaskownica, boisko do piłki nożnej i siatkówki, stół do ping-ponga, świetlica ze sprzętem nagłaśniającym.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną.
Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej/ bezglutenowej - za dopłatą 100 PLN/turnus.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Grupy maksymalnie 12-15 osobowe. Zapewnimy bezpośredni kontakt z kierownikiem / opiekunem grupy.Zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, ręcznik kąpielowy, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV. Prosimy podpisać bagaż uczestnika.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz.19.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.30.

Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rabka Zdrój - Urwis na wakacjach   (skrót: RABKA ZDROJ URWIS NA WAKACJACH)
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / KPOG0707
1699 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2021
 11 dni / KPOG0718
1699 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2021
 11 dni / KPOG0729
1699 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2021
 11 dni / KPOG0809
1699 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOG~RABKA_ZDROJ_URWIS_NA_WAKACJACH
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.