Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Promocje letnie Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje

Strona główna   Oferta dla dorosłych


Promocje dla dorosłych
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska - Bieszczady dla aktywnych od 999 zł 1427 zł
19.08.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczadzkim szlakiem od 699 zł 999 zł
09.09.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Karkonosze dla aktywnych od 649 zł 927 zł
19.08.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Kraków i okolice od 499 zł 713 zł
16.07.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Krzyżackim szlakiem od 899 zł 1285 zł
11.11.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Łódź i Suntago od 599 zł 856 zł
13.08.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Mazurskie opowieści od 799 zł 1142 zł
11.11.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Między Wisłą a Bugiem od 749 zł 1070 zł
19.08.2021 (4 dni)
Dojazd własny Polska - Opolski bifyj - kulinarny szlak Śląska Opolskiego od 839 zł 1079 zł
25.06.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Podlasia czar od 749 zł 1070 zł
01.07.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Sen o Warszawie od 699 zł 999 zł
16.09.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Skarby Karkonoszy od 649 zł 927 zł
09.09.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Spływ po Obrze od 699 zł 999 zł
18.06.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Szlak Piastowski od 749 zł 1070 zł
29.07.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Szlakiem zielonogórskich winnic od 839 zł 1199 zł
16.07.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Śladami Kopernika od 799 zł 1142 zł
11.11.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w Krakowie od 299 zł 427 zł
10.07.2021 (2 dni)
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w południowej Małopolsce od 449 zł 642 zł
07.08.2021 (2 dni)
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w Świętokrzyskiem od 399 zł 570 zł
18.09.2021 (2 dni)
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą we Wrocławiu od 449 zł 642 zł
10.07.2021 (2 dni)
Dojazd własny Polska - Zasmakuj Kujaw - Niech Cię Zakole - kujawski szlak kulinarny od 999 zł 1260 zł
04.06.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk od 749 zł 1070 zł
11.11.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Litwa - Augustowskie noce od 999 zł 1427 zł
12.08.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Niemcy - Urokliwy Szprewald od 839 zł 1199 zł
17.09.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki od 699 zł 999 zł
09.09.2021 (4 dni)

Wczasy
Polska
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Wczasy z programem animacyjnym - Koreański POP od 1749 zł 1849 zł
30.07.2021 (11 dni)

Obozy studenckie
Polska
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz dla dorosłych - Koreański POP od 1749 zł 1849 zł
30.07.2021 (11 dni)

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR