Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Last minute Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje

Strona główna


Last Minute
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Obozy młodzieżowe
Polska
Dojazd autokarem Lesko SKI - Survivalowo - Militarny 1099 zł 1299 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Berezka - Pracownia artystyczno-projektowa 1199 zł 1399 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Kolonia 1199 zł 1399 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 7-12
Dojazd autokarem Berezka - Detektywistyczny "Bieszczadzki Tropiciel" 1249 zł 1449 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Berezka - odchudzająco - kondycyjny 1249 zł 1449 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Lesko Zamek -Konwent Mangi i Anime 1249 zł 1449 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat FIT&FUN 1249 zł 1449 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat Zumby 1249 zł 1449 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny 1249 zł 1349 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Lesko SKI - Paintball 1299 zł 1499 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Lesko SKI - Projekt Przygoda 1299 zł 1499 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Szkółka pływacka 1299 zł 1499 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-119
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat Przygody 1299 zł 1399 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 9-16
Dojazd autokarem Berezka - Jazda konna 1399 zł 1599 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat wodnej przygody 1399 zł 1599 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat Paintballa 1499 zł 1699 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat Żywiołów 1499 zł 1599 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-17
Dojazd autokarem Lesko SKI - Szybowcowy 1549 zł 1749 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 9-19
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat Paintballa&ASG 1549 zł 1749 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat Wyzwań 1549 zł 1649 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 10-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat ASG 1599 zł 1799 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 13-17
Dojazd autokarem Uniejów - obóz gamingowy 1749 zł 1849 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz z Minecraftem 1749 zł 1849 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - Roboty i Spółka 1749 zł 1849 zł 17.08.2018 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Świnoujście - Rekreacja 1149 zł 1349 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Taniec nowoczesny 1149 zł 1349 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Kolonia 1199 zł 1399 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Piłka nożna 1199 zł 1399 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Rekreacja 1199 zł 1399 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 12-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Taneczny 1199 zł 1399 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Jarosławiec - Rekreacja 1249 zł 1449 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Język angielski 1249 zł 1449 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 12-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Sportowy 1249 zł 1449 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Świnoujście - MultiSPORT 1249 zł 1449 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Świnoujście - Odkrywamy Japonię 1249 zł 1449 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Świnoujście - Świat Mangi 1249 zł 1449 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Zachodniopomorskie Parki Wodne 1349 zł 1549 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Świnoujście - Surfingowy 1349 zł 1549 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Jarosławiec - Paintball 1399 zł 1599 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 10-17
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Wychowawca Kolonijny 1399 zł 1599 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 14-19
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Jazda konna 1449 zł 1649 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 8-19
Dojazd autokarem Jarosławiec - Jazda Konna 1499 zł 1699 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 7-17
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz rekreacyjny 1349 zł 1499 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Dziwnówek - obóz rekreacyjny 1449 zł 1599 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz piłka nożna 1549 zł 1699 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz siatkówka plażowa 1549 zł 1699 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz taneczny 1549 zł 1699 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - Mały Traper 1599 zł 1699 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 8-13
Dojazd autokarem Zamrzenica - obóz ASG 1599 zł 1699 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz windsurfingowy 1649 zł 1799 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz Fitness i Sport 1649 zł 1799 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - Mały Strzelec 1649 zł 1749 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 8-13
Dojazd autokarem Zamrzenica - Sztuka Przetrwania 1649 zł 1749 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz odlotowy 1699 zł 1849 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Mrzeżyno militarne - Obóz ASG "Delta Force" 1799 zł 1999 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno militarne - Obóz fabularny "Counter Strike" 1799 zł 1899 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno militarne - Obóz snajperski 1899 zł 1999 zł 19.08.2018 (11 dni) wiek 12-18

Zagranica
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Obóz rekreacyjny 1899 zł 1989 zł 20.08.2018 (12 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Obóz zumba 1949 zł 2039 zł 20.08.2018 (12 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Obóz aktywny 1999 zł 2089 zł 20.08.2018 (12 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Warszawa 2299 zł 2684 zł 20.08.2018 (11 dni) wiek 14-18

Klub Urwisa
Polska
Dojazd autokarem Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia 1299 zł 1499 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 7-12
Dojazd autokarem Jarosławiec - Klub Urwisa Plastyczny 1299 zł 1499 zł 18.08.2018 (11 dni) wiek 7-12

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska, Ukraina - Bieszczadzkim Szlakiem 599 zł 699 zł 23.08.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Podlasia czar 699 zł 799 zł 30.08.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki 549 zł 699 zł 13.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Ukryte skarby Karkonoszy 699 zł 799 zł 13.09.2018 (4 dni)

Zagranica
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice 799 zł 987 zł 23.08.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany 1999 zł 2599 zł 23.08.2018 (11 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia 1099 zł 1399 zł 25.08.2018 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour 1169 zł 1799 zł 25.08.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy 1299 zł 1399 zł 01.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Akropolis Tour 1799 zł 2299 zł 01.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa 1799 zł 2099 zł 01.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour 1899 zł 2299 zł 01.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Francja,Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada 1999 zł 2487 zł 01.09.2018 (16 dni)
Dojazd autokarem Hiszpania dla seniora 2199 zł 2499 zł 03.09.2018 (10 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Lwów i Złota Podkowa 699 zł 849 zł 06.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice 799 zł 987 zł 06.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby 2284 zł 2599 zł 06.09.2018 (11 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie 599 zł 749 zł 07.09.2018 (3 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze 699 zł 749 zł 07.09.2018 (3 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku 1399 zł 1699 zł 08.09.2018 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Uroki chorwackich wysp 1899 zł 2299 zł 08.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour 1499 zł 1799 zł 09.09.2018 (8 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga 749 zł 949 zł 13.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża 1999 zł 2487 zł 13.09.2018 (11 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Giro di Italia 1199 zł 1599 zł 15.09.2018 (14 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii 1499 zł 1899 zł 15.09.2018 (7 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Grecja dla seniora 1899 zł 2299 zł 15.09.2018 (9 dni)

Egzotyka
Zagranica
Transport samolotem Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej 11999 zł 12999 zł 12.09.2018 (16 dni)
Transport samolotem Chiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji 11319 zł 11699 zł 13.09.2018 (17 dni)

Wczasy
Zagranica
Dojazd autokarem Grecja - Paralia - Hotel Grand Blue*** 1099 zł 1499 zł 23.08.2018 (12 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Victoria** 1199 zł 1599 zł 24.08.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Paralia - Hotel Konstantin*** 1299 zł 1549 zł 01.09.2018 (12 dni)

Obozy studenckie
Zagranica
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ Wylot Warszawa 2299 zł 2684 zł 20.08.2018 (11 dni)
Transport samolotem Malta - Obóz studencki - rezydencja studencka - wiek 18+ 1899 zł 2099 zł 01.09.2018 (8 dni)

Wakacje - chwila należnego nam wypoczynku, którą należy dobrze spożytkować. Jeżeli brakuje Państwu pomysłu, jak spędzić tegoroczne wakacje, warto sprawdzić ofertę przygotowaną przez Almatur - biuro podróży działające nieprzerwanie do 1956. Naszą specjalnością jest organizacja wypoczynku w kraju i za granicą, w górach i nad morzem. Polecamy Państwu niezapomniane wakacje, wycieczki i wczasy, w najciekawszych i najpiękniejszych miejscach Europy, Afryki, Azji i obu Ameryk. Wczasy samolotem i wycieczki autokarem pozwalają wybrać kierunek i sposób dojazdu, najbardziej dogodny każdemu klientowi. Nie zapominamy również o Państwa dzieciach. Specjalnie dla nich oferta naszego biura obejmuje obozy i kolonie, z podziałem na różne grupy wiekowe i zainteresowania. Tu również otrzymują Państwo możliwość wyboru pomiędzy wypoczynkiem w kraju i za granicą. A jeżeli nie lubią Państwo planować wakacji, polecamy pełne emocji i adrenaliny wyjazdy last minute. Ta forma zakupu wakacji polecana jest wszystkim, szukającym wypoczynku w najlepszej cenie, otwartych na rozmaite propozycje wyjazdów - od Grecji, poprzez Włochy, Hiszpanię i Egipt, aż po egzotyczne last minute na Bornego lub Malcie.

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.