Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Włochy - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz rekreacja i zwiedzanie Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Włochy - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz rekreacja i zwiedzanie

(wiek 14-18 lat)

Poznajemy Toskanię i Ligurię

Obóz rekreacja i zwiedzanie (14-18 lat)

- stolica Toskanii-Florencja
- krzywa Wieża w Pizie
- fakultatywnie: wycieczka na Francuską Riwierę-Nicea i Monako
- fakultatywnie: stolica Ligurii-Genua i luksusowy kurort-Portofino
- Mediolan-światowa stolica mody
- romantyczna Werona-miasto Romea i Julii
- Gardaland-najpopularniejszy europejski park rozrywki

Zapraszamy Was do zwiedzenia najciekawszych zabytków magicznej Toskanii oraz wypoczynku nad Morzem Liguryjskim. Prawdziwa turystyczna eskapada, w trakcie której odwiedzimy renesansową Florencję, będzie czas na pamiątkową fotografię pod krzywą wieżą w Pizie. Zwiedzimy też stolicę mody - Mediolan oraz Weronę - miasto Romea i Julii. Na zakończenie całodzienny pobyt w parku rozrywki Gardaland. Dodatkowo możliwość skorzystania z programu fakultatywnego: zaproponujemy wyjazd do Francji, podczas którego zobaczymy stolicę Lazurowego Wybrzeża - Niceę oraz Księstwo Monako. Drugą propozycją będzie wycieczka do portowej Genui oraz do słynnego Portofino.

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski wg planu podróży. Przejazd do Włoch przez Czechy i Austrię.
2 dzień:
Przyjazd do Florencji i spacer po mieście z przewodnikiem. Zobaczymy między innymi: katedrę Santa Maria del Fiore, taras widokowy przy placu Michała Anioła, z którego roztacza się wspaniała panorama miasta, kościół Santa Croce z grobem Michała Anioła. Po zwiedzaniu przejazd do hotelu w okolicach Florencji. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Wykwaterowanie i śniadanie. Po śniadaniu pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do Lukki, uważanej za jedno z najpiękniejszych miast Toskanii. Spacer po zabytkowym starym mieście. Zobaczymy między innymi kościół San Michele in Foro oraz zabytkową katedrę. Następnie przejazd do Pizy. Spacer po historycznym centrum z zespołem katedralnym wraz ze słynną Torre Pendente, czyli „Krzywą Wieżą”. Przejazd do hotelu nad morzem. Zakwaterowanie, kolacja i nocleg.
4-7 dzień:
Śniadanie. Wypoczynek nad Morzem Tyrreńskim. Obiad. Możliwość wzięcia udziału w wycieczce fakultatywnej (dla tej opcji lunch pakiet zamiast obiadu). Kolacja, nocleg.
8 dzień:
Wykwaterowanie i śniadanie. Po śniadaniu pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do stolicy mody – Mediolanu. Spacer po mieście, zobaczymy między innymi: Piazza del Duomo z przepiękną Katedrą Narodzin św. Marii, Zamek Sforzów, Piazza Della Scala z pomnikiem Leonarda da Vinci, La Scala – gmach słynnej opery, Galerię Wiktora Emanuela II – najstarsze i najbardziej eleganckie centrum handlowe w Mediolanie. Po zwiedzaniu czas na zakupy. Przejazd na nocleg do hotelu w okolicach Werony. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
9 dzień:
Wykwaterowanie i śniadanie. Po śniadaniu pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do Werony. Krótka wizyta w Weronie – mieście Romea i Julii. Następnie przejazd do jednego z największych włoskich parków rozrywki Gardaland. Bilet wstępu upoważnia do korzystania bez ograniczeń ze wszystkich atrakcji: rollercoastery (Raptor, Blue Tornado, Magic Mountain), zjeżdżalnie wodne, pokazy i wiele innych atrakcji. Więcej szczegółów na www.gardaland.it. Posiłek w porze kolacji na terenie parku. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
10 dzień:
Powrót do Polski wg planu podróży.
Program fakultatywny

Nicea i Monako – wycieczka do Francji, podczas której zobaczymy stolicę Lazurowego Wybrzeża oraz Monako. W Nicei zobaczymy: Plac Massena, Katedra Ste-Reparate, Cours Saleya, wzgórze zamkowe, Park Alberta I ze wspaniałym widokiem na miasto i Morze Śródziemne; przejazd widokową trasą do Księstwa Monako. Podczas spaceru zobaczymy: katedrę św. Mikołaja, park św. Marcina, port jachtowy, stadion Louis II, Pałac Książęcy. Przejście trasą wyścigów Formuły 1 do Monte Carlo. Cena 70 EUR.

Genua i Portofino – zwiedzanie Genui, w której urodził się Krzysztof Kolumb. Podczas spaceru zobaczymy m.in.: dom Krzysztofa Kolumba, Katedrę, Piazza de Ferrari, stary port, latarnię morską; rejs do Portofino, nazywanego najpiękniejszym portem Morza Śródziemnego. Cena ok. 70 EUR.

Zakwaterowanie

7 noclegów, hotele***: 1 nocleg w okolicach Florencji, 5 noclegów w hotelu Arco del Sole*** w Lavagna lub innym w tym samym regionie i tej samej kategorii, 1 nocleg w okolicach Werony. Pokoje 3-, 4-osobowe z łazienkami. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 20 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Kuchnia włoska: śniadanie, obiad 1-daniowy (koszt obiadu ujęty w dopłacie programowej), kolacja 2-daniowa. Wszystkie posiłki serwowane do stolika. Do obiadu i kolacji podawana jest woda w dzbankach. Podczas przejazdów i zwiedzania za obiad wydawany jest suchy prowiant (2 kanapki, 0,5 litra wody, owoc) – szczegóły w programie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant zamiast obiadu. Na terenie Gardalandu ciepły posiłek w porze kolacji (koszt ujęty w dopłacie programowej).
Transport: autokar z WC i klimatyzacją
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP – 1.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Możliwa jest zmiana kolejności zwiedzania, w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników wg decyzji pilota.
Do przekroczenia granicy konieczne jest posiadanie ważnego paszportu lub dowodu osobistego.
Sugerowane kieszonkowe – minimum 50 EUR plus koszty programowe (140 EUR) i kaucja (20 EUR).
Przejazd na trasie granica Polski – Florencja (ok. 1100 km) około 17 godzin. W trakcie podróży tam i na powrocie przerwa na posiłek w Czechach (płatne we własnym zakresie, orientacyjny koszt ok. 200 CZK za każdy posiłek). Z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży. Trasa wycieczki liczona od granicy Polski – ok. 4700 km.
Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 22:00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 08:00 przedostatniego dnia imprezy.


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży,
- obowiązkowej dopłaty na realizację programu i świadczenia dodatkowe zbieranej przez pilota – 140 EUR (bilety wstępu, bilety komunikacji miejskiej, opłaty za wjazdy do miast, opłaty klimatyczne, lokalni przewodnicy, obiady i suche prowianty, ciepły posiłek na terenie Gardalandu).
- opłat za program fakultatywny,
- kaucji pobieranej przy zakwaterowaniu 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody),
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz rekreacja i zwiedzanie   (skrót: POZNAJEMY TOSKANIE I LIGURIE 2023 PAX FB)
27.06 - 06.07.2023
 10 dni / OIOT0627
3599 zł   3199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3199 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.07 - 16.07.2023
 10 dni / OIOT0707
3599 zł   3199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3199 zł
Plan podróżyRezerwuj
17.07 - 26.07.2023
 10 dni / OIOT0717
3599 zł   3199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3199 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2023
 10 dni / OIOT0727
3599 zł   3199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3199 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OIOT~POZNAJEMY_TOSKANIE_I_LIGURIE_2023_PAX_FB






Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR