Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Czarnogóra - Ulcinj - Poznajemy Czarnogórę Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Czarnogóra - Ulcinj - Poznajemy Czarnogórę

(wiek 13-19 lat)

Poznawajcie z nami bałkański klimat, wypoczywajcie w promieniach słońca, kąpiąc się w lazurowych wodach Morza Adriatyckiego oraz opalając się na 12-kilometrowej plaży - Velika Plaža. Miami Beach, Tropicana i Copacabana to najlepsze części Velikie Plažy na których będzie można poczuć wakacyjny klimat: słońce, piasek, morze i wodne atrakcje: deska SUP, rowerki wodne, windsurfing oraz Beach Party. Kameralny Aparhotel Villa Primafila jest idealny dla młodzieży, znajdziemy w nim jacuzzi, basen zewnętrzny z leżakami i klimatyczny basen kryty, z podgrzewaną wodą zapraszają. Blisko stąd do historycznego centrum Ulcinj i do jego turystycznej części atrakcjami oraz rozrywkowej części, w której dużo się dzieje - co oczywiście sprawdzimy!

Program
Poznajemy Czarnogórę (13-15, 16-19 lat)

Dzień 1:
Wyjazd z Polski. Przejazd przez Słowację, Węgry, Serbię.

Dzień 2:
Przyjazd do Czarnogóry w godzinach porannych. Zanim dotrzemy do Ulcinj, czeka nas krótki postój na zdjęcia przy największym jeziorze na półwyspie Bałkańskim - Jeziorze Szkoderskim. Przyjazd do hotelu, obiad i zakwaterowanie. Spotkanie organizacyjne. Kolacja, a wieczorem spacer po okolicy, a potem gry integracyjne w hotelowym patio.

Dzień 3:
Śniadanie. Wyjazd busem na Vielką Plažę, jedną z najpiękniejszych piaszczystych plaż nad Adriatykiem, ciągnącej się aż do Albanii. Poznamy jej „luksusowy” fragment: Miami Beach. Relaks w promieniach słońca i kąpiele w Adriatyku. Obiad w restauracji na plaży i tradycyjna dla południowców sjesta. Powrót do hotelu. Kolacja, a potem spacer do centrum Ulcinj. Czeka nas położona na klifie starówka, zaciszna Mala Plaža, port, molo, kręte uliczki miasteczka. Zajrzymy też do dyskotek i klubów - poszukamy dobrej muzyki i wakacyjnego klimatu lub animacje i zabawy na terenie hotelu.

Dzień 4:
śniadanie i leniuchowanie przy hotelowym basenie lub aktywny aqua-aerobic i waterpolo. Obiad i sjesta. Wyjście do centrum Ulcinj. Tym razem udajemy się na Stare Miasto – wciśnięte w obszar dawnej pirackiej twierdzy. Dwa razy w tygodniu odbywa się tu tradycyjny targ, na którym można nabyć dosłownie wszystko. Często sprzedający to Albańczycy ubrani w stroje ludowe, a część towarów sprzedawana jest prosto z wózków ciągniętych przez osiołki. Powrót do hotelu na kolację. Wieczorem „Hawai Party” – kwiaty, muzyka i karaibski nastrój.

Dzień 5:
Śniadanie i całodniowa wycieczka Montenegro Tour. Przejazd widokową trasą wzdłuż wybrzeża Adriatyku do Kotoru – miasta portowego, położonego nad Zatoką Kotorską z najsłynniejszym fiordem południowej Europy. Zobaczymy jego ciekawą zabudowę, pełną wąskich, brukowanych kamieniem uliczek. Następnie udamy się do Budvy – tętniącego życiem, wakacyjnego kurortu z zabytkową starówką i śródziemnomorską roślinnością. Stamtąd udamy się na słynną wyspę Św. Stefana – turystyczną perłę i wizytówkę regionu. Powrót do hotelu na kolację. Kino plenerowe – filmowy maraton do rana.

Dzień 6:
Dzień powitamy o wschodzie słońca festiwalem kolorów. Śniadanie, przejazd busem w kolejny słynny rejon Velikiej Plažy – tym razem czeka na nas Tropicana. Tu chętni będą mieć możliwość spróbowania swoich sił w kitesurfingu, windsurfingu lub pływaniu na desce SUP (za dodatkową opłatą). Obiad w na plaży, sjesta i beach party - rozgrzewka przed wieczorem. Powrót do hotelu na kolację. Wieczorne wyjście na imprezę do klubu – czas na dyskotekę lub animacje i zabawy na terenie hotelu.

Dzień 7:
Śniadanie i wyjazd autokarem na całodniową wycieczkę z rejsem statkiem po Zatoce Kotorskiej – jedynym w Europie fiordzie wcinającym się w górzyste wybrzeże Czarnogóry (cena ok. 45 EUR). Po powrocie relaks na terenie hotelu. Kolacja, a potem szalony, gorący wieczór z niespodziankami.

Dzień 8:
Śniadanie i przejazd na plażę Copacabana - kolejna cześć słynnej plaży. Gry i zabawy, relaks, kąpiele morskie i słoneczne. Obiad w restauracji na plaży i sjesta. Zajęcia rekreacyjne i sportowe. Powrót hotelu, kolacja. Sunset party - gry, zabawy i konkurs na najlepszą fotkę o zachodzie słońca.

Dzień 9:
Wycieczka Kaniony Czarnogóry podczas, której zobaczymy: Czarne Jezioro, kanion rzek Tara i Moraca oraz imponujący most na rzece Tara (cena ok. 50 EUR). Możliwy zjazd na linie nad kanionem rzeki Tara (cena ok. 25-50 EUR). Kolacja. Wyjście do klubu - zielona noc w nowej imprezowej odsłonie.

Dzień 10
Śniadanie i wykwaterowanie. Spacer po centrum Ulcinj, czas na zakup pamiątek. Obiad w hotelu i wyjazd w drogę powrotną do kraju.

Dzień 11:
Kontynuacja przejazdu przez Serbię, Węgry, Słowację. Powrót do kraju w godzinach popołudniowych.
Program fakultatywny

Rejs statkiem: po lazurowych wodach Zatoki Kotorskiej. Cena ok. 45 EUR.
Kaniony Czarnogóry – malownicze kaniony położone w północnej części kraju, w niedostępnych, górskich rejonach. Przejazd trasą widokową pełną serpentyn i zakrętów. Zobaczymy: Czarne Jezioro, kaniony rzek Tara i Morača i imponujący most na rzece Tara – rozpostarty pomiędzy brzegami największego kanionu Europy. Cena ok. 50 EUR.
ZIPLINE: adrenalinowy zjazd na linie nad kanionem rzeki Tara (podczas wycieczki: Kaniony Czarnogóry). Cena ok. 12- 25 EUR/ zależnie od długości trasy.
Dubrownik Tour: chorwacka perła Adriatyku, miasto wpisane na listę UNESCO. Zwiedzimy Stare Miasto, port, mury miejskie. Poznamy też filmowe oblicze mista. Poszukamy miejsc, które „zagrały” w „Grze o tron” i w „Gwiezdnych Wojnach”. Cena ok. 60 EUR.
Na wycieczki uczestnicy otrzymują lunch pakiet.

Zajęcia na plaży: kitesurfing, windsurfing lub desce SUP. Cena od ok. 40 EUR/godz.

Zakwaterowanie

Aparthotel Villa Primafila*** - obiekt położony jest w miejscowości Ulcinj.
Pokoje: komfortowo wyposażone 2-4 osobowe, z łazienkami (ręczniki, suszarka do włosów), TV SAT, balkonami, bezpłatną klimatyzacją, mini-barem.
Do dyspozycji uczestników: restauracja, dwa baseny (odkryty i kryty z podgrzewaną wodą), leżaki przy basenie gratis, jacuzzi, teren zielony, sala rekreacyjna ze słonecznym tarasem. Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego obiektu. W pobliżu obiektu sklep spożywczy, zaplecze sportowe (boiska do gier i zabaw). Słynna, 12 kilometrowa Velika Plaža jest oddalona o ok. 2 km od obiektu. Dowóz na plażę realizowany będzie autokarem lub hotelowym busem.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadanie w formie bufetu, kolacje serwowane – w restauracji hotelowej. Obiady serwowane: wybór z 2 menu (w restauracji hotelowej lub w przypadku całodniowego pobytu na Velikiej Plažy w jednym z beach barów). Do śniadania podawana jest kawa, herbata. W hotelu zapewniamy stały dostęp do wody pitnej. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu i prowiant na drogę powrotną (zastępujący kolację).
Transport: Autokar z klimatyzacją, DVD, barkiem, toaletą.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN
Opieka pedagogiczna, opieka ratownika wodnego. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Zalecane kieszonkowe ok. 160 EUR + kwota na wybrane imprezy fakultatywne. Należy zabrać własne ręczniki plażowe na basen lub na plażę, Na plaży jest możliwość skorzystania z zestawu 2 leżaków i parasola za dodatkową opłatą ok. 10 EUR/ dzień. Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu, uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez opiekunów miejscu. Wyjścia na dyskoteki dla uczestników powyżej 16 roku życia.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania
się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/czarnogora

Do przekroczenia granic niezbędny jest ważny paszport lub dowód osobisty.

Przejazd autokarem na trasie Cieszyn – Ulcinj (ok.1.500 km) – ok. 25 godz. Trasa przejazdu: Czechy/Słowacja, Węgry, Serbia. W trakcie podróży przerwy na posiłek (płatny indywidualnie), np. na Słowacji (ok. 5-8 EUR), na Węgrzech (ok. 1.500 HUF). Planowany przyjazd do hotelu drugiego dnia ok godz. 12.00, planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 16.00 przedostatniego dnia obozu.


Informacje o cenie

Cena nie zawiera:

- dopłaty za realizację programu i opłat klimatyczno-administracyjnych – ok. 50 EUR,
- opłat na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł,
- kaucji w wysokości 20 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody w hotelu,
- programu fakultatywnego, wstępów do dyskotek i innych kosztów nie ujętych w ofercie,
- posiłków i napojów podczas przjazdu,
- dopłat do nadbagażu,
- dodatkowych ubezpieczeń.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Czarnogóra - Ulcinj - Poznajemy Czarnogórę   (skrót: CZARNOGORA ULCINJ POZNAJEMY CZARNOGORE 2023 PAX FB)
08.07 - 18.07.2023
 11 dni / KCOU0708
3599 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / KCOU0716
3599 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KCOU~CZARNOGORA_ULCINJ_POZNAJEMY_CZARNOGORE_2023_PAX_FB






Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR