Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Pogorzelica - obóz rekreacyjny Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Pogorzelica - obóz rekreacyjny

(wiek 8-17 lat)

Rekreacja (8-17 lat)

- ośrodek z basenem
- wycieczka do Kołobrzegu i rejs statkiem po Bałtyku
- wycieczka do Międzyzdrojów i Wolińskiego Parku Narodowego
- wejście na latarnię morską w Niechorzu

Program
Zespół animatorów i wychowawców sprawi, że nie będzie czasu na nudę. Nastawiamy się na wypoczynek, ale niepozbawiony aktywności. Oprócz codziennych wyjść na plażę i kąpieli w morzu zrealizujemy program turystyczny oraz zajęcia rekreacyjne: dwie wycieczki autokarowe do najbardziej znanych nadmorskich miejsc. Kołobrzeg – zwiedzanie miasta i portu, wejście na latarnię morską, rejs statkiem po Bałtyku. Międzyzdroje i Woliński Park Narodowy – zwiedzanie Międzyzdrojów, gdzie zobaczymy między innymi Aleję Gwiazd; wizyta w Wolińskim Parku Narodowym, gdzie zobaczymy żubry. Dla chętnych zaplanowaliśmy również pieszą wycieczkę do latarni morskiej w Niechorzu. Ponadto gry, zabawy, konkursy, dyskoteki.
Program fakultatywny

Wyjście do Aquaparku Sandra SPA – możliwość korzystania ze wszystkich atrakcji na terenie parku: kryte i odkryte baseny, jacuzzi, wodne place zabaw, zjeżdżalnie wodne. Cena ok. 70 PLN.

Wycieczka do Aquaparku Millenium w Kołobrzegu – możliwość korzystania ze wszystkich atrakcji w cenie biletu. Cena ok. 90 PLN.

Wycieczka do Aquaparku Helios w Ustroniu Morskim – możliwość korzystania ze wszystkich atrakcji w cenie biletu. Cena ok. 90 PLN.

Spływ kajakowy - bezpieczny spływ, na trasie 9 kilometrów, spokojną rzeką, pod okiem instruktorów będzie niezapomnianym wakacyjnym przeżyciem. Cena ok. 120 PLN.

Park linowy – cena ok. 50 PLN.

Kolejka wąskotorowa – wycieczka zabytkową trasą kolei wąskotorowej wzdłuż wybrzeża. W Trzęsaczu zobaczymy ostatnią ścianę kościoła z XII wieku oraz odwiedzimy muzeum multimedialne. W Niechorzu zwiedzimy latarnię morską o wysokości 45 metrów. Cena ok. 100 PLN.

Zakwaterowanie

10 noclegów w Ośrodku Kolonijno- Wypoczynkowym Dziejba Leśna w Pogorzelicy. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5- osobowe z łazienkami. Ośrodek położony na dużym, ogrodzonym, dozorowanym terenie pośród sosnowego lasu, lecz niemal w samym centrum miejscowości. Piękna, piaszczysta plaża w odległości 450 metrów od ośrodka. Na terenie ośrodka duży basen kąpielowy, boiska sportowe, plac zabaw, miejsca na ognisko.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane do stolików, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Uwzględniając czas podróży prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN
Opieka pedagogiczna i ratownika na plaży.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Uczestnicy powinni zabrać ze sobą: strój kąpielowy, ręcznik na plażę, klapki, mały plecak na wycieczki, kurtkę przeciwdeszczową, dres, nakrycie głowy i krem z filtrem.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 06.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 20.30, wyjazd nie później niż o godz. 06.00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 2 zł,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Pogorzelica - obóz rekreacyjny   (skrót: POGORZELICA REKREACJA 2023 PAX FB)
26.06 - 06.07.2023
 11 dni / OPOP0626
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
07.07 - 17.07.2023
 11 dni / OPOP0707
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
18.07 - 28.07.2023
 11 dni / OPOP0718
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
29.07 - 08.08.2023
 11 dni / OPOP0729
2749 zł   2349 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2349 zł
Plan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2023
 11 dni / OPOP0809
2749 zł   2349 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2349 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OPOP~POGORZELICA__REKREACJA_2023_PAX_FB



Pogorzelica to niewielka, urokliwa miejscowość letniskowa nad Bałtykiem, położona w starym, sosnowym lesie, który czyni ją miejscem baśniowym. Pogorzelica przynależy do malowniczego regionu Wybrzeża Rewalskiego w województwie zachodniopomorskim, w powiecie gryfickim. Na czystej, piaszczystej plaży w Pogorzelicy wyznaczone jest strzeżone kąpielisko o 200 metrowej linii brzegowej. Organizowane przez nas obozy i kolonie oraz obozy młodzieżowe w Pogorzelicy to nie tylko plażowanie ale również możliwość korzystania ze wszystkich atrakcji: kryte i odkryte baseny, jacuzzi, wodne place zabaw, zjeżdżalnie wodne.
Morze Bałtyckie to najmłodsze z mórz w Europie, urodzajne w bursztyny, które przyciągają poszukiwaczy "morskiego złota". Piękne, piaszyste plaże otoczone są lasami, które w połączeniu z nadmorskim klimatem mają zbawienny wpływ na zdrowie turystów. Jest to idealne miejsce na kolonijną przygodę, zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i fanów leniuchowania.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR