Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Podlasia czar Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Wycieczki objazdowe

Polska na weekend

Polska

Łomża

Jedwabne

Tykocin

Białystok

Sokółka

Supraśl

Kruszyniany

Hajnówka

Białowieża

Grabarka

Drohiczyn


Polska - Podlasia czar

» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Łomża - Jedwabne - Tykocin - Białystok - Sokółka - Supraśl - Kruszyniany - Hajnówka - Białowieża - Grabarka - Drohiczyn

- 1000 - letnie miasto Łomża
- Barokowy Tykocin
- Klimatyczne miasteczka Podlasia
- Kruszyniany - stolica polskich tatarów
- Żubry w Puszczy Białowieskiej
- "Góra krzyży" w Grabarce


Program

1 dzień:
Wyjazd według rozkładu jazdy. Przejazd do Łomży – miasta o ponad 1000-letniej historii. Krótki spacer przez Stary Rynek. Podziwiając klasycystyczny Ratusz i kamieniczki z szeregiem arkad dotrzemy do najważniejszego zabytku Łomży - późnogotyckiej katedry p.w. św. Michała Archanioła z 1526 r. Jeśli czas pozwoli to udamy się do punktu obserwacyjnego w pobliskim Siemieniu Nadrzecznym i zobaczymy jak wije się wstęga Narwi tworząc niezwykle malowniczy krajobraz. Następnie przejazd przez Jedwabne, krótki postój i chwila zadumy przy pomniku upamiętniającym pomordowanych Żydów. Czas wolny. Przejazd do Białegostoku, zakwaterowanie w hotelu, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu Przejazd do Tykocina – miasta zwanego „perłą baroku”. Jego długą i bogatą historię odzwierciedlają liczne zabytki, a już sam układ urbanistyczny jest ciekawą atrakcją – przypomina charakterystyczny układ żydowskiego miasteczka. Znajduje się tu jedna z największych i najlepiej zachowanych synagog w Polsce - w dawnej Rzeczypospolitej gmina żydowska w Tykocinie była najbogatszą po krakowskiej. Spacer zabytkowymi, brukowanymi uliczkami, wzdłuż których ciągną się drewniane domki, na klimatyczny rynek główny, o trapezowatym kształcie i barokowym stylu. Następnie przejedziemy do urokliwego, otoczonego Puszczą Knyszyńską zabytkowego Supraśla. Tu poczujemy prawdziwy klimat i specyfikę Podlasia. Stamtąd udamy się do Sokółki, gdzie w Muzeum Ziemi Sokólskiej zapoznamy się z kolekcją eksponatów tatarskich i historią tej narodowości w Polsce. Wstąpimy też do kościoła św. Antoniego, gdzie w 2008 r. miał miejsce słynny „cud sokólski”. Później zawitamy do Kruszynian - stolicy polskich Tatarów. Tu znajdziemy najwięcej śladów tradycji tatarskich. Kruszyniany to wieś - legenda, o ciekawej architekturze drewnianej z aurą Orientu i najstarsze w Polsce skupisko wyznawców islamu, wywodzących się z pierwszych Tatarów osadzonych tutaj przez Jana III Sobieskiego ponad 300 lat temu. Poczujemy niepowtarzalną atmosferę kresów dawnej Rzeczpospolitej Obojga Narodów – pełną tolerancji, zrozumienia i akceptacji różnorodności. Późnym popołudniem powrócimy do Białegostoku - stolicy Podlasia, gdzie zobaczymy m.in. pałac Branickich, Rynek Tadeusza Kościuszki z Ratuszem, Kościół Farny. Krótki czas wolny. Powrót do hotelu, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Hajnówki, stolicy Puszczy Białowieskiej - najstarszego pierwotnego lasu nizinnego, jedynego na naszym kontynencie zachowanego w stanie niemal nietkniętym od XIII wieku. W puszczy żyje największa populacja wolnego żubra na świecie. W Hajnówce zajrzymy do Soboru Świętej Trójcy, dwupoziomowej cerkwi z wieżą sięgającą 50 metrów i wnętrzem pokrytym polichromiami nawiązującymi do wzorów dawnego malarstwa bizantyjskiego. Następnie udamy się do Białowieży, gdzie zwiedzimy najciekawsze zabytki oraz osobliwości przyrodnicze: cerkiew św. Mikołaja Cudotwórcy z ceramicznym ikonostasem, carski dworzec kolejowy Białowieża Towarowa – obecnie restauracja, Muzeum Przyrodniczo-Leśne Białowieskiego Parku Narodowego z najnowocześniejszą w Polsce ekspozycją przyrody, Rezerwat Pokazowy Zwierząt, gdzie można zobaczyć dziki, wilki, jelenie, sarny oraz żubry – wizytówkę parku. Pospacerujemy po rezerwacie ścisłym i przejdziemy Szlakiem Dębów Królewskich – ścieżką biegnącą wśród kilkudziesięciu dębów. Niektóre z nich mają nawet 500 lat. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd w okolice Siemiatycz, do Grabarki. Święta Góra Grabarka to najważniejsze sanktuarium prawosławne w Polsce. Corocznie przyjeżdżają tu tysiące pielgrzymów niosąc ze sobą krzyże wotywne, które pozostawiają na wzgórzu wokół cerkwi. Stało się to tradycją, liczba krzyży nieustannie rośnie i prawdopodobnie przekroczyła już 10 tysięcy, dlatego to miejsce nazywane jest także „górą krzyży”. Przejazd do Drohiczyna pięknie położonego nad Bugiem, rodzinnego miasta Daniela Olbrychskiego. Spacer po mieście i podziwianie malowniczego przełomu rzeki z Góry Zamkowej. Wyjazd w drogę powrotną. Przyjazd do wybranego miasta.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie**/***: 2 noclegi w Białymstoku, 1 w okolicy Hajnówki/Białowieży. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, możliwość wykupienia 3 obiadokolacji w cenie 75 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, DVD, video i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 90 zł,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Warszawy.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przejazd: Warszawa - Łomża (ok. 150 km) - ok. 3 godz.
Wchodząc do świątyń prawosławnych i muzułmańskich należy zadbać o odpowiedni strój (długie spodnie i spódnice, przykryte ramiona).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Polska - Podlasia czar     (skrót: PODLASIA CZAR PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTP062121.06 - 24.06799 zł   699 zł   Last minute Plan podróżyDzwoń 4 dni
KPTP081616.08 - 19.08799 zł   655 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj 4 dni
KPTP083030.08 - 02.09799 zł   639 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.